Nyheter januar 2011

Brian Setzer på Europaturné

Til sommeren reiser Brian Setzer’s Rockabilly Riot på Europaturné. Ingen detaljer er foreløpig sluppet, men høyst sannsynlig er trommeslager Noah Levy og bassist Johnny "Spaz" Hatton med. "Featuring a special set with Slim Jim Phantom", står det på flyeren. (28.1.11)"Setzer Goes Instru-MENTAL!" ...

... er navnet på Brian Setzers første instrumentalplate. Albumet kommer 19. april på Surfdog Records. "Setzer Goes Instru-MENTAL!" inneholder elleve låter; bl.a. en jazzete honky tonk-utgave av Gene Austins "Lonesome Road" (også gjort av Les Paul bl.a.) og på flere låter spiller Setzer banjo – Earl Scruggs’ gamle hillbilly-stomper "Earl's Breakdown" får visstnok så hatten passer.

Bass og trommer trakteres av henholdsvis Johnny "Spaz" Hatton (spiller på albumet "Nitro Burnin' Funny Daddy") og Noah Levy. (28.1.11)


John Lindberg Trios nye plate, "Made For Rock N Roll", slippes på Enviken Records 2. februar. Video av låten "Why Don't You Dance" ser du her. (28.1.11)The Louvin Brothers, Charlie til venstre.
Charlie Louvin er død

Charlie Louvin, gitaristen i The Louvin Brothers, døde 26. januar, 83 år gammel. The Louvin Brothers var Charlie og Ira Loudermilk, en amerikansk duo som gjorde mye for at tostemt harmonisang ble populært i tradisjonell countrymusikk.

De startet opp på 40-tallet som gospelsangere i Chattanooga, Tennessee, men gikk snart over til country. Debutsingelen "The Get Acquainted Waltz" ble spilt inn med hjelp av Chet Atkins og de fikk countryhits som "Cash on the Barrelhead" og "When I Stop Dreaming". I 1955 ble de medlemmer på Grand Ole Opry og ble der til de ble oppløst i 1963. Charlie Louvin fortsatte på egenhånd og er en bauta i countryverdenen.

Ira Louvin spilte mandolin og var en notorisk dranker med hissig temperament. Han var sterkt influert av Bill Monroe, men i fylla når han opptrådte kunne han bli forbanna og iblandt knuse mandolinen på scenen. Hans tredje kone skjøt ham tre ganger etter at han prøvde å kvele henne, men fyren overlevde. Ira døde i en bilulykke i 1965.

The Louvin Brothers ble innlemmet i Country Music Hall of Fame i 2001.
Hør The Louvin Brothers på YouTube. (27.1.11)


The Lucky Bullets begynner å kjenne at Melodi Grand Prix nærmer seg. "De får voksne menn til å gråte", skriver NRK og gruppas Grand Prix-låt, "Fire Below", kan du høre her. (26.1.11)


Anders Westhagen spiller med engelske Otis Grand & the Big Blues Band på 5th Seven Nights to Blues Festival i Lille i Frankrike 28. januar. Built For Speed har tidligere vært backingband for Otis Grand (Nyheter oktober 2009). (26.1.11)"Labour of Lust".
Nick Lowe: Labour of Lust

"Labour of Lust", Nick Lowes andre soloplate fra 1979, kommer for første gang på cd 15. mars, skriver rootsy.nu. Egentlig er det et Rockpile-album, men grunnet kontraktkonflikter var det vanskelig for Nick Lowe og Dave Edmunds å gi ut plater med gruppenavnet Rockpile, men gruppa er backingband både på "Labour of Lust" og Edmunds-albumet "Get It".

"Labour of Lust" inneholder en rekke av Lowes beste låter, bl.a. hans største hit, "Cruel To Be Kind", som klatret til tolvte plass i USA. En tidlig versjon av låta fikk vi på bonusdelen på gjennutgivelsen av "Jesus Of Cool" i 2008.

Les mer om 2011-utgaven av "Labour of Lust" på Nick Lowes nettside. (26.1.11)Bobby Poe and The Poe Kats.
Bobby Poe er død

Bobby Poe døde 22. januar hjemme i Vinita, Oklahoma, 78 år gammel. (RHOF)

Midt på 50-tallet startet han gruppa Bobby Poe and The Poe Kats med pianisten Big Al Downing og gitaristen Vernon Sandusky (begge innlemmet i Rockabilly Hall of Fame). Bandet var det første rockbandet som backet Wanda Jackson, både live og i studio. Det er de som spiller på Wandas "Let’s Have A Party". Gruppas singel "Rock and Roll Record Girl"/"Rock and Roll Boogie" (White Rock Records) – som Sam Phillips vurderte for Sun, men refuserte – ble en nummer-én-hit i Texas.

Hør "Rock and Roll Record Girl" på YouTube. (26.1.11)Ricky Nelson.
James Burton om Ricky Nelson

31. desember 2010 var det 25 år siden Ricky Nelson døde, 45 år gammel. James Burton, som spilte gitar for Rick fra 1957 til 1967, ble i den forbindelse intervjuet om Ricky Nelson.

Les intervjuet på james-burton.net. (25.1.11)4. juni er rockabillydagen

"International Rockabilly Day" heter ei side som er blitt opprettet på Facebook.

"Det er en internasjonal dag for alt mulig, så det er på tide med en internasjonal dag dedikert til livsstilen og musikken i rockabillykulturen – en kultur som etter mer enn 50 år lever i beste velgående over store deler av verden. Hvor du enn befinner deg den 4. juni, spill rockabillyplatene dine, ta på deg rockeklærne, dans til musikken and do the rockabilly boogie tonight."

International Rockabilly Day på Facebook. (25.1.11)Audun Tylden.
Audun Tylden er død

Audun Tylden døde i dag av hjerteinfarkt, han ble 62 år. Tylden var platedirektør og plateprodusent. Han hadde en rekke verv, bl.a. formann av Spellemannkomiteen, innspillingssjef for PolyGram på 70-tallet, han startet Slagerfabrikken og i 1992 var selskapet Tylden & Co et faktum (Beatniks, Øystein Sunde, Hellbillies, Ole Ivars, DDE, Bare Egil Band og en drøss danseband). I 2008 fikk han bransjeprisen under Spellemannsprisen og i 2009 ble han tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull for sin innsats for musikk med norske tekster.

Tylden samlet på flyplasser, du skal reise langt uti huta heiti for å komme på en flyplass han ikke har vært på. 60-talls soul lå Audun Tyldens hjerte nært (fortalte han i et intervju på NRK-tv for noen år siden) og han var en ivrig platesamler, bl.a. et av Norges største singelsamlinger var i hans eie. Flere ganger har jeg sett leserbrev signert Tylden i engelske "Record Collector" og redaksjonen der måtte gjerne be leserne om hjelp for å kunne svare på Tyldens spørsmål. (24.1.11)


Shotgun Whalers er påmeldt i programmet Norske Talenter på tv2. De har vært gjennom en forhåndsvurdering og er klare for audition fredag 28. januar klokka 11 på Chateu Neuf i Oslo. Shotgun Whalers har fått reservert 30 publikumsplasser (gratis).
Kontakt Simen Sveberg Andreassen på Facebook hvis du vil komme å heie. (24.1.11)Vellykket slippfest for "Berry-Go-Round"

Som vi skrev lenger ned på denne siden arrangerte Peter Berry & The Shake Set releaseparty for sin kritikerroste nye plate på Gamla i Oslo sist lørdag.

– Hvordan gikk det? Vi spør en fortsatt oppspilt Peter Berry mandag morgen.
– Slippfesten var en kjempesuksess! Topp stemning, masse folk, supre plater fra discjockeyene Sverre Horge og sønn Henrik Horge, og bra gjennomført konsert (tror jeg!) fra vår side.
– Spilte dere hele "Berry-Go-Round"?
– Vi spilte endel låter fra plata, men det er ikke alle som er like godt tilrettelagt for live-spilling, så noen av dem uteble, men ca en times sett ble det. (24.1.11)Paul Ansell. (Foto: Dag Bøgeberg)
Paul Ansell’s Number Nine på Caven

Lørdag 29. januar spiller Paul Ansell’s Number Nine på Caven i Oslo. Gruppa kommer fra London og har holdt på siden 1993. De har vært i Norge flere ganger og konsertene på Wild Bunch og i Trysil i 2009 sitter fortsatt godt i minnet. Vi er mer enn klar for ei ny dose med country, rockabilly, blues, soul og rock’n’roll fra disse eksellente musikerne. Paul Ansell sjøl med kassegitar, ellers kontrabass, trommer og gode Rick McKay på stikkende Fender Telecaster.

Elleve album har det til nå blitt og de har opptrådt på alle de store rockabillyfestivalene – Hemsby, Viva Las Vegas, Green Bay, The Rockabilly Rave, Turnhout, The Americana Festival, The Ponderosa Stomp, for å nevne noen. (24.1.11)"Bo Diddley's Beach Party" gjennutgis

Liveplaten "Bo Diddley's Beach Party" ble tatt opp 5. og 6. juli 1963 på Beach Club i Myrtle Beach, South Carolina, og kom originalt på Checker Records. Albumet regnes av mange som det beste livealbumet fra denne perioden. Platen var Bo Diddleys ("Ukas bilde" 2008, uke 23) ellevte utgivelse og solgte godt i England med 13. plass som beste plassering.
... some of the loudest, raunchiest guitar-based rock & roll ever preserved, skriver AMG i sin omtale av platen.

8. mars gjennutgir Hip-O Select Records albumet som i lang tid har vært ute av produksjon.
If "Bo Diddley's Beach Party" wasn't the first garage-rock album, I'd like to know what was!, står å lese i en blogg vi fant på nettet, og den setningen forteller mye om hvordan dette låter. (24.1.11)The Carter Family.


Den viktigste enkelthendelsen i countrymusikken...

... har Johnny Cash sagt om da produsenten Ralph Peer (Victor Talking Machine Company) sommeren 1927 kom til Bristol, Tennessee, på jakt etter lokale musikere som kunne hjelpe selskapet å følge opp den økende interessen for folkelig musikk.

Peer satte opp et lite studio i et lagerlokale i hovedgata og rykket inn en annonse i lokalavisen. Mange musikere dukket opp, og blandt dem var både The Carter Family og Jimmie Rodgers – "The Big Bang" of modern country music – resten er historie, den moderne countrymusikken var født.

1. mars lanserer Bear Family Records 5-cd boksen "The Bristol Sessions, 1927-1928". 124 låter tilsammen, i tillegg til en 120-siders bok i LP-størrelse.
Mer om boksen på Bear Familys nettside.
Mer om innspillingene i Bristol på wikipedia. (23.1.11)The Rock ’n Roll Trio. Burlison til venstre.
Paul Burlison: The Complete Rock ’n Roll Trio Interview

Paul Burlison, gitaristen i legendariske The Rock ’n Roll Trio ble i 1978 intervjuet av Jas Obrecht for bladet "Guitar Player". En sterkt redigert utgave av intervjuet kom på trykk. Forleden ble hele utskriften av intervjuet lagt ut på Obrechts eget nettsted. Meget interessant lesing.
Paul Burlison døde i 2003. (20.1.11)Fender Precision Bass i 60 år

I 1950 bygget Leo Fender en prototype av Fender Precision Bass og året etter kom bassen på markedet i vanlig salg. Precision-bassen var den første el-bassen som fikk stor utbredelse og revolusjonerte lyden i populærmusikken.

Selv om Precision-bassen var den første som ble masseprodusert, så ble de tidligste modellene visstnok utprøvd allerede på 30-tallet i regi av Audiovox Manufacturing Company i Seattle. (20.1.11)


The Lucky Bullets ble i går intervjuet på TV8 Sunnmøre. Intervjuet avsluttes med en uhøytidelig og livat, og bortimot unplugged versjon av "Cold Heart". Innslaget ser du her. (19.1.11)Webb Wilder på Lillehammer Rhythm & Roots-festival i 2005. (Foto: Dag Bøgeberg)
Webb Wilder i Hall of Fame

Webb Wilder ble tirsdag innlemmet i Mississippi Musicians Hall of Fame under en seremoni i Jackson, Mississippi. Wilder er dermed i godt selskap. Andre medlemmer er Jerry Lee Lewis, Muddy Waters, BB King, Leontyne Price, Tammy Wynette, Conway Twitty, The Staples Singers, Mose Allison, Sam Cooke, Bo Diddley og Elvis Presley, for å nevne de mest kjente.

Som ekte Mississippi-kar, med flere slektsledd på begge sider fra delstaten, er Webb Wilder naturlig nok veldig stolt over hederen. – I couldn't be more pleased, sier han i en kommentar.

Musikalsk er Webb Wilder en miks av country, surf og rock’n’roll. Han albumdebuterte i 1986 med "It Came From Nashville" (Landslide Records) og ti album er det til nå blitt, det nyeste, "More Like Me" (Landslide Records), kom i 2009. (19.1.11)Rock 'n' Roll Party Honouring Les Paul...

... heter en dvd tatt opp på Irridium Jazz Club i New York 9. juni 2010. Jeff Beck, Imelda May, Darrel Higham, Brian Setzer og Gary US Bonds stod på scenen denne kvelden og mange av Les Pauls låter framføres i tillegg til en del godt kjente rock’n’roll-låter.

I tolv år har hver mandag vært Les Paul-kveld på Irridium og den gamle mester opptrådte også flere ganger.
Dvd-en kommer på Eagle Records 21. februar.
Omtale og låtliste på eagle-rock.com. (18.1.11)Duane Eddy.
Duane Eddy med nytt album

"Road Trip" heter twang-kongen Duane Eddys (71) ("Ukas bilde" 2009, uke 36) nye plate som kommer på Heavenly Records i april. Albumet er spilt inn i Sheffield i England i lag med den gamle Pulp-gitaristen Richard Hawley og hans nye band. Alt er selvsagt instrumentalt og turné er under planlegging.

Eddys forrige plate "Duane Eddy" kom i 1987 og var et samarbeid med Paul McCartney, George Harrison og Jeff Lynne.
Ferskt intervju med Duane Eddy kan leses i musicweek.com. (17.1.11)


Rockabilly Hall of Fame har oppdatert lytte-siden. Hør rockabilly-musikk på mp3rockabilly.com. (17.1.11)Takin’ Care Of Business på Cosmopolite

Takin’ Care Of Business – TCB-band – var backinggruppa til Elvis fra 1969 og til Kongens død. Mange av de mest kjente medlemmene setter onsdag 19. januar seg til på Cosmopolite i Oslo – unplugged.

Laget som stiller er James Burton, gitar, Jerry Scheff, bass, Glen D Hardin, keyboard, Paul Leim, trommer og Elvis-tribute vokalisten Dennis Jale. I tillegg vil Joe Esposito – Elvis’ høyre hånd fra 1960 og til Elvis døde – være til stede. Intervju med Esposito kan leses på elvispresley.com.

Mer info på arrangør Flaming Stars nettside. (16.1.11)"Berry-Go-Round".
Peter Berry & The Shake Set releaseparty

I anledning Peter Berry & The Shake Sets utgivelse av sitt tredje album, "Berry-Go-Round" (Jansen Plateproduksjon), arrangeres det stor fest på Gamla i Oslo lørdag 22. januar.

"Kom og dans til rock, twist, beat og piggtråd", reklameres det for, de første 50 gjestene får et eksklusivt fan-kort og Jansen Plateproduksjon vil være på plass og selge den nye platen.
"Berry-Go-Round" er for tiden under lupen på ROCKkontoret.
Mer info på Gamlas nettside. (14.1.11)


Vidar Busk & His Bubble of Trouble er påmeldt til bandkonkurransen European Blues Challenge i Berlin 18.-19. mars. (bluesnews.no) (14.1.11)“Slick“ Joe Fick.
Snadder for slappbassister

The Dempseys ("Ukas bilde" 2009, uke 7), den meget underholdende rockabillytrioen som i flere år har opptrådt på klubben Blues City Café på Beale Street i Memphis er oppløst. Slapbassist “Slick“ Joe Fick har flyttet til Nashville – det var lite behov for ståbassister i Memphis – og han ble nylig intervjuet i bassfrontiersmag.com.

Interessant lesing om musikkstiler og musikkmiljø i Nashville kontra Memphis, og ikke minst en video, der “Slick“ Joe Fick virkelig viser hvordan man slapper den store bassen.
Intervjuet og videoen ser du her. (13.1.11)


Gina Haley med Bill Haley's New Comets
Gina Haley, dattera til Bill Haley, har sin egen musikkariere. Nylig kom rockabillyalbumet "League Of Fame" ut og i mars og april er hun med The New Comets på turné i Europa, England bl.a.. (rockabillybash.com) (13.1.11)Mer heder til Marti Brom

20. februar arrangeres Washington Area Music Association Award og Marti Broms nye plate, "Not For Nothin'", er nominert i hele fem kategorier: "Album of the Year", "Roots Rock Recording", "Roots Rock Vocalist", "Song of the Year" (låt nr 3, "Mascara Tears"), "Producer of the Year" (Peter Bonta) og "Record Design" (Ricardo Acevedo). (ripsawrecords.com) (12.1.11)

The Falcons.
Pressemelding: 60-talls revival på Biri travbane

27. august arrangeres 60-talls revival på Biri travbane (mellom Gjøvik og Lillehammer), platemesse i Toto-hallen fra kl 12.00 til 19.00, konserter på utescena fra kl 19.00 samt utstilling av engelske og amerikanske 60-talls biler.

Konsertprogrammet er ikke helt fastsatt, men band som det legendariske piggtrådbandet The Falcons fra Hunndalen (se Nyheter november 2008, "The Falcons spiller igjen") med originalbesetning, det kan bli Brio Band med Toten-Bjørn og show med Inger-Lise Rypdal. Et engelsk 60-talls popband i sjangeren Herman's Hermits/Swinging Blue Jeans kommer, i tillegg til flere lokale navn.

Det blir mulig å bestille billett med inneplass og buffet/servering. De ti første plateselgerne som melder seg på får fem meter stand gratis. Flere opplysninger kommer etterhvert på arrangementets nettside.

Påmelding og spørsmål:
Tormod Ringvold
tormod-r@online.no tlf 415 24 065 (12.1.11)

Nytt norsk band: Rambling Daddys

Rambling Daddys kommer fra Østfold og spiller, ifølge bandet sjøl, rå uptempo rockabilly. Freddy Fox, gitar og vokal, har fortid i countrygrupper som The Bakersfield og Licking the Moose, Trond Næsheim, ståbass og kor, har fortid fra 90-talls metallband som Excelsius, og Jan "The Train" Huseby, trommer og kor, har tidligere vært i Rockaholics og Riot Boys samt vikariert i svenske Wild Rooster.

Flere egne låter er på gang og blandt coverlåtene er bl.a. "Rock This Town", "Honky Tonk Man", "Oh Boy", "Walk of Life" og "I Saw the Light" (Hank Williams) å høre. Trioen debuterte forleden i et lukket selskap og 12. februar står Olavs Pub i Greåker i Østfold for tur. (11.1.11)


Eddie Angel’s Guitar Party turnerer i Tyskland fra 9. til 20. februar. Smokestack Lightnin’ er med som oppvarmere.
Turnédatoer, Eddie Angel-fakta og diskografi på rockabilly.de (11.1.11)


Stone River Boys, bandet Paladins-sjef Dave Gonzalez dannet etter at det var slutt for The Hacienda Brothers (Nyheter mai 2010), turnerer i Belgia og Nederland fra 20. januar og ut måneden. Bl.a. i lag med The Seasniffers i Turnhout, Belgia, den 28. (11.1.11)Lee Rocker.
Lee Rocker i "Million Dollar Quartet"

Musikalen "Million Dollar Quartet", som er bygget rundt det som skjedde i Sun Studio 4. desember 1956, ble først satt opp i Chicago i 2008 (Nyheter juni 2008) og inntok Broadway i New York i april 2010. Musikalen har fått gode kritikker og går for fulle hus. Fra 21. januar skal Lee Rocker i tolv forestillinger vikariere som Carl Perkins’ bror Jay Perkins. "The story is especially close to my heart", sier Rocker til artistdirect.com. Rocker var nær venn av Carl Perkins.

En engelsk utgave av musikalen har premiere på Noel Coward Theatre i West End i London 28. februar.
Les mer om den engelske utgaven på broadway.com (10.1.11)


Frank Reiten spelte bass
Built For Speed-bassman Ole J Evensen har omgangssyke og måtte lørdag melde forfall til gruppas spilling på Smia Pub i Trøgstad i Østfold. På kort varsel steppet Frank Reiten (The Hard Rollin’ Daddies) inn og reddet kvelden.
– Supervikar, sier frontmann Anders Westhagen. – Sabla gøy, sier Frank Reiten.
Reiten vikarierte i Built For Speed også i 2008. (10.1.11)


Elvis Rockhouse Party var knall


Graceland Mayhem. (Foto: Ida Simonsen)

Sist lørdag ble Elvis’ 76-årsdag markert på et stappfullt Gamla i Oslo (forhåndsomtale her). Toini and The Tomcats, med Eigil Berg som spilte knalltøft piano, var i storform. Og Graceland Mayhem, med Harald ”Honky Ton-King” Thune i spissen, blir bedre og bedre for hvert år. Denne gangen hadde de også med tre-manns blåserekke samt koring og piano. Kult med artister som "kan Elvis" uten å prøve å være Elvis. I det hele tatt så tok det helt av. Publikum var meget begeistret. Det var knall!
Jarl Von Anshus (10.1.11)Ole Kristian Martinsen tok lappen

Mosse-karen Ole Kristian Martinsen er et kjent fjes foran scenen på rockabillykonserter i østlandsområdet. Forleden tok Ole Kristian førerkort som den første i Norge med diagnosen Williams syndrom. ROCK gratulerer.
Les mer på byavisa.no. (10.1.11)Elvis har bursdag

"Some people tap their feet, some people snap their fingers, and some people sway back and forth. I just sorta do 'em all together, I guess."
Elvis i 1956, på spørsmål om hvordan han oppfører seg på scenen.

I dag ville Elvis fyllt 76 år. Dagen feires over hele verden, bl.a. med stor fest på Gamla i Oslo. (8.1.11)


Tøff dobbel
22. januar spiller Three Bad Jacks support for Social Distortion på House of Blues i Las Vegas. (7.1.11)


"Dundersuccé" er rapportene etter Jack Baymoore & The Bandits og The Kingcats (UK) spilling i Uddevalla 13. dag jul. Lokalet var stappfullt med 600 personer, 120 stod igjen utenfor og kom ikke inn. (7.1.11)


Vidar Busk i studio
4. januar gikk Vidar Busk & His True Believers i studio for å spille inn bonuslåter til gjennutgivelsen av debutalbumet "Stompin Our Feet With Joy" fra 1997. (6.1.11)Arkivalbum fra Johnny Cash

"Bootleg Vol. II: From Memphis to Hollywood" (Columbia Legacy) heter et dobbeltalbum som utgis 22. februar. Den første platen tar for seg Johnny Cash’ karriere i Memphis fra sent i 1954 til slutten av 1957. Et radioprogram der Cash deltar er å høre, i tillegg til et dusin demoer, elleve av dem visstnok ikke tidligere utgitt, og sju outtakes fra Sun Records.

Den andre platen inneholder singler som aldri før har vært på noe album, outtakes og b-sider han spilte inn for Columbia fra 1958 til 1969, perioden da han flyttet til Los Angeles og jobbet som både låtskriver og skuespiller. (cmt.com) (6.1.11)Chuck Berry.
Chuck Berry syk?

3000 publikummere var forskrekket vitne til at Chuck Berry (84) sank sammen under en konsert i Congress Theater i Chicago 1. januar. Chuck ble hjulpet av scenen, men kom tilbake 30 minutter senere, vinket til publikum og sa han var ok før han gjorde en kort duck-walk og forlot scenen.

Chuck er nå tilbake i hjembyen St Louis og rapporteres å være i god form. – Han var sliten, sier Joe Edwards, eier av nattklubben Blueberry Hill i St Louis der Chuck Berry opptrer en gang i måneden, til telegrambyrået Reuters.

Les mer på omg.com. (3.1.11)Rune Halland, ivrig plateselger også i 2010.
De mest solgte platene hos Cruisin’ Records i 2010

Div. artister: Swing Dance De Luxe
Div. artister: Swing Dance De Luxe 2
Jerry Lee Lewis: Mean Old Man
Div. artister: Good Rockin' Tonight Vol. 8
Johnny Cash: The Great Seventies Recordings
Playtones: Rock'n'roll Dance Party
Div. artister: Foot Tappin' & Dance at the Screamin' Festival vol. 3
Rip Masters: Bare Knuckle Piano
Mike Sanchez: Babes and Buicks
Jimmie Vaughan: Plays Blues, Ballads & Favorites
(2.1.11)