Nyheter januar 2008Pressemelding:
Nytt rocksted på Kambo

Rock Event & Consert Club (RECC) er en gjeng med stor sans for rock’n’roll i de fleste rockegenre. Vi har vår ”hovedbase” ved Paviljongen Pub på Kambo som vi etter hvert har fått til et godt samarbeide med. RECC er en non profit forening som ønsker å bidra til et levende rock’n’roll miljø i vårt nærmiljø gjennom å invitere band fra fjern og nær til live spilling på Paviljongen, samt reise rundt i vårt langstrakte land for å høre på lokale rockeband.

Vi har denne gangen en spesiell glede av å presentere rockabilly- bandet Backyard Drifters lørdag den 2.2.08 ved Paviljongen Pub her på Kambo. Dette er litt spesielt for oss da juni 07 var siste gang vi hørte Rock’n’Roll gjallet ut over ”Kambodalen” fra dørene i den gamle bygningen som huset amcarklubben og Wild Bunch Rock’n’Roll Club i Osloveien. Det er derfor ekstra hyggelig å gjenskape den stemningen vi i sin tid hadde i nordre bydel. Vi oppfordrer publikum til å finne frem rockehabitten, brylkrem, tyll, skarp leppestift og spisse sko for å gjenoppleve fortidsminnene.

Hvem er Backyard Drifters?

Backyard Drifters er en kvartett i fra Østfold område. Dagens besetning har holdt sammen siden juni ’06 og består av Terje Ekeberg på vokal/gitar, Lars Hole på gitar/vokal, Cato Harlem på trommer og Frank Reiten på kontrabass.

De tre første karene har spilt i forskjellige band tidligere, mens sistnevnte er mer kjent som en av ildsjelene bak The Wild Bunch Rock’n’Roll Club. Backyard Drifters kan vel sies og være et rett fram klassisk rockabilly/rock’n’roll band, utenom og låte helt pur 50’s. Det serveres både kjente og mindre kjente covers i tillegg til endel sjølproduserte låter. Gruppa var i studio i november og spilte inn fem låter, hvorav kun én var cover. Det jobbes med nye låter og bandet har funnet kjemien og er riktig så spillesugne om dagen.’

Det ønskes vel møtt til en nostalgisk rockeaften.
For mer informasjon, telefon 482 06 115
(29.1.08)Marshall Lytle.
Marshall Lytle med bok

Bassisten i Bill Haley and His Comets, Marshall Lytle, har skrevet bok om sitt liv med The Comets (gruppa er fortsatt aktiv). Med i boka ligger det med en dvd med filmsnutter fra årene 1952 til 1957, hundrevis av bilder fra Lytles private samling samt videoklipp fra The Original Comets’ karriere de siste 20 årene.

- 2008 ser ut til å bli blant de travleste i gruppas historie, forteller Lytle i en pressemelding (som ikke sier noe om hva boka heter). I april opptrer The Original Comets sør i Europa, Spania bl.a. (RHOF) (29.1.08)


Lee Rocker turnerer Europa fra 19. til 29. mars. Sveits, Frankrike, Nederland, Tyskland, Danmark, Østerrike og Italia får besøk. 3. oktober kommer verdens mest berømte slapbassist tilbake til Europa og Ørland Bluesfestival i Trøndelag. (27.1.08)


Three Bad Jacks kommer på Europa-turné i mars og april. Første konsert er 19. mars. Sted er i skrivende stund ikke annonsert. I november plubliserte ROCK en pressemelding der Three Bad Jacks søker etter ny trommeslager. Avgjørelse om hvem som får jobben tas i nærmeste framtid, forteller frontmann Elvis Sussia i en epost til ROCK. (23.1.08)Muddy Waters ut - Buckleys inn

Bluesklubben Muddy Waters i Oslo ble, etter åtte og et halvt års drift, lagt ned ved nyttår, og en æra var dermed over (her skal det bli kjøpesenter serru). Arvtakeren er heldigvis allerede klar og førstkommende fredag står Texas Twisters som første band på scenen på Buckleys, Oslos nye bluesrock-scene. Planen er livemusikk i helgene med to konserter på lørdagene. Den første på ettermiddagen fra kl 15 til 18, og den neste med start kl 23. Buckleys ligger i Lille Grensen 7. Inngang fra Arbeidergaten. (23.1.08)The Sonics.
The Sonics comeback

For første gang skal 60-talls-garagerock-legendene The Sonics opptre i Europa. Gruppa har ligget på is i årtier, men i november ifjor spilte gruppa en håndfull konserter i New York og opptak til en dvd ble gjort. Vokalist Jerry Roslie sier på en blogg på The News Tribune at det var første gang han opplevde å ha monitor på scenen! 21. mars opptrer The Sonics på The Forum i London. (22.1.08)Merle Haggard.
Spennende planer i Sverige

Svenske Sunjay er igang med å undersøke mulighetene for å hente tradisjonelle countrystjerner til Sverige. Artister som Merle Haggard, George Jones og Bobby Bare står på ønskelista. I tillegg har de på planleggingsstadiet et prosjekt de kaller "The Sound of Memphis". Her er tanken å sette sammen ei pakke med legender fra Sun og/eller Stax. Mer info på Sunjays webside. (21.1.08)Danny Cedrones Gibson ES-300 som er utstilt i Rock And Roll Hall Of Fame.
Danny Cedrone æres

I anledning utgivelsen av albumet ""Danny Cedrone, Guitar Virtuoso", æres den superlegendariske gitaristen førstkommende helg på Jack's Twin Bar på Broadway (Cedrone spilte mange ganger i denne baren). Danny Cedrone er mest kjent som han-som-spiller-soloen-på "Rock Around The Clock". Cedrone døde 33 år gammel i 1954 og fikk aldri oppleve suksessen han er en så stor del av. (21.1.08)Dave Edmunds.
Dave Edmunds til Norge

Fredag 2. mai opptrer Dave Edmunds på Rockefeller i Oslo. Edmunds er en av rootsrockens mest respekterte artister med en lang berg-og-dalbane karriere bak seg. Han ble født i 1944 i Cardiff i Wales og første gang vi (jeg) hørte om han var som glødende sologitarist med blues-rockbandet Love Sculpture på 60-tallet. Det var også her vi først hørte "Sabre Dance" (Khachaturian) som, etter entusiastisk radiospilling av John Peel, ble en topp-fem hit i England i 1968.

I 1970 spilte Edmunds, i sitt 8-spors hjemmestudio, inn Smiley Lewis' "I Hear You Knockin'", en singel som ble en topp-ti hit på begge sider av Atlanteren. Edmunds ble forøvrig oppmerksom på låta da han produserte Shakin' Stevens and the Sunsets første album. I 1974 møtte han Nick Lowe i forbindelse med produksjonen av Brinsley Schwarz-albumet "New Favourits" og et fruktbart samarbeid var igang, noe som bl.a. ledet fram til Rockpile som ga ut albumene "Rockpile" og "Seconds of Pleasure". Gruppa turnerte flittig og spilte en minnerik konsert i Chateau Neuf i Oslo. På grunn av kontraktkonflikter var det vanskelig for Edmunds og Lowe å gi ut plater med gruppenavnet Rockpile, men gruppa er backingband både på Edmunds-albumet "Get It" og Nick Lowes "Labour of Lust". Senere har Edmunds gitt ut et ti-talls soloalbum og bl.a. samarbeidet med Jeff Lynne. Sist vi opplevde Dave Edmunds i Norge var med svenske The Refreshments på Smuget i Oslo på slutten av 90-tallet.

Dave Edmunds er en ettertraktet produsent og har skrudd knotter for artister som Everly Brothers, Stray Cats, KD Lang og The Fabulous Thunderbirds, og i 1985 var han musikalsk leder og produsent på Carl Perkins- konserten Blue Suede Shoes, A Rockabilly Session. (18.1.08)Ude.
Ude er død

Den finske bassisten og trommeslageren, kjent som Ude, døde 13. januar. Han ble 41 år gammel. Ude besøkte Norge en rekke ganger og særlig har Wild Bunch Rock’n’Roll Club vært en scene Ude flittig har opptrådt på.

Ude spilte i mange forskjellige band: Ellis Leslie And The Angry Teens, Cast Iron Arms og The Silver Bullets er bare noen av dem. Han turnerte flittig over hele Europa og den fargerike rockeren vil bli husket lenge. (17.1.08)G6120-125 Chet Atkins 125th Anniversary, Limited Edition.
Gretsch jubileum

Siden 1883 har Gretsch-fabrikken produsert toneangivende instrumenter. 14. januar sparket Gretsch igang 125-årsjubileet som fabrikken har døpt "That Great Gretsch Sound!".

Gretsch ble startet av Friedrich Gretsch i Brooklyn, NY, og dagens leder heter Fred W. Gretsch. Gretsch har i alle år sett toneangivende musikere benytte selskapets produkter og Bo Diddley, Eddie Cochran, Chet Atkins, The Beatles, The Rolling Stones, U2, ZZ Top og ikke minst Brian Setzer, er bare noen av dem. Den mest kjente trommeslageren, som i snart 50 år har sittet bak et Gretsch-sett, er uten tvil Charlie Watts.

I 1951 påla Gretsch Fenderfabrikken å forandre navnet på gitarmodellen Fender Broadcaster fordi Gretsch produserte et trommesett med det navnet. Fender gjorde som de ble bedt om og Fender Telecaster var født (se artikkel om Nilsen gitaren).

I anledning jubileet har Gretsch opprettet nettstedet "Show Us Your Gretsch!" der de oppfordrer Gretsch-eiere over hele verden til å sende inn bilde av seg selv med instrumentet. (RHOF) (17.1.08)


Brian Setzer Orchestras "Wolfgang's Big Night Out" er nominert til Grammy i klassen "Best Classical Crossover Album". Det er 50- årsjubileum for Grammy Awards i år og den amerikanske utgaven av Spellemannsprisen arrangeres i Los Angeles 10. februar. (15.1.08)Built For Speed er support

Built For Speed skal være oppvarmingsband for Robert Gordon m/ Marco Di Maggio Band på EnergiMølla i Kongsberg den 18. april.

Billetter på Bilettservice og Posten f.o.m. 20. januar.
Arrangørens web-side.

Se lenger ned på siden for mer info. (15.1.08)


Built For Speed. (Foto: Dag Bøgeberg)Johnny B Goode.
Pressemeldinger:
Chuck Berry, Complete '50s Chess Recordings

Chuck Berry's legendary breakthrough 1950's Chess recordings has gotten their first thorough presentation anywhere via a 4-CD, 103- song box set on Chess / Hip-O Select Records. With the exception of two live recordings, all of these tracks were recorded at Chess Studios from May 21, 1955, through a massive late July 1959 session, which culminated in the only time Berry played session lead guitar for an artist other than himself: two tracks by a studio group called the Ecuadors.

Other rarities on the set, aside from the unreleased tracks, include a pair of live versions of "Maybellene" and "Roll Over Beethoven" Chuck recorded for Alan Freed's 1956 New York "Camel Rock'n'Roll Dance Party" album, several original masters overdubbed for the fake "On Stage" Chess album, and a number of recordings making their U.S. CD debut.

Her kan du lese mer om boksen og andre Chuck Berry-nyheter. (15.1.08)Chuck Berry International Directory

Music Mentor Books of York, England are to publish an extensive reference work about rock'n'roll's most influential guitarist and composer, Chuck Berry.

Compiled by world-renowned Norwegian Berry collector and expert, Morten Reff, THE CHUCK BERRY INTERNATIONAL DIRECTORY will appear in four volumes. Each volume will be around 500 pages long and will retail for GBP 24.99 (approx US$ 50.00).

Volume 1 is scheduled for publication on 15 April 2008 and will contain discographies for over 40 countries, plus dozens of rare label and sleeve illustrations.

Volume 2 will be published later in 2008 and will contain details of bootlegs, radio albums, movies, TV shows, video and DVD releases, international tours, Berry's achievements and awards, his songs, roots and influence on other artists, tributes, Chuck Berry in print, fan clubs and websites, plus annotated discographies of keyboard wizard Johnnie Johnson and the ultimate Berry copyist, Eddy Clearwater.

Volumes 3 and 4 will be published in 2009 and consist of a massive listing of around 4,000 cover versions and some 800 soundalikes on record, in the movies and on TV that bear testimony to Berry's immense influence on Western popular music over the past half-century.

For more information, or to order online, visit the publisher's website: http://musicmentor0.tripod.com.

Contact author: mreff@online.no (15.1.08)


NRK Østlandsendingen sender ikveld reportasje fra forberedelsene til Elvis Rockhouse Party på Gamla imorgen, lørdag 12. januar. Se honky tonk-”kongen” Harald Thune, gitarhelten Eivind Staxrud, tromme Mad Man Slim Slammer og bikkjehus-bassist Øyvind Sørensen i tv-ruta kl 18.40. (11.1.08)Wild Bunch-lokalene er revet

De siste restene av Wild Bunch Rock’n’Roll Club er borte. - Huset i Osloveien 151 på Kambo utenfor Moss var gamle og for farlige til å la stå, sier Terje Nordlie i Nordlie Auto til Moss Avis. Amcar-klubben, som også holdt til i huset, har flyttet til Kanalen i Moss mens Wild Bunch foreløpig står uten lokaler. 16. juni 2007 var siste gang det ble arrangert konsert på klubben. (11.1.08)Pressemelding:
Fredrikstad Rockeklubb/The Crypt rocker Fredrikstad

Vi har vrengt lommene våre for penger og med tett samarbeid med Fredrikstads beste live-konsert sted, Dean Bar, er vi nå stolte av å kunne presentere en konsertrekke som er uvanlig å oppleve utenfor Oslo! Hver fredag har Dean Bar gratis livekonserter det oppfordres å stille på. Konsertene (se ”Hva skjer?”) er det The Crypt som har booket og vi legger vår ære i å presentere nye spennende band (og noen som har holdt på en stund) som vi mener er av det mest spennende som skjer i Norge i dag.
http://www.thecrypt.no
(11.1.08)Ken Nelson og Gene Vincent.

Ken Nelson er død

Kenneth F Nelson døde 6. januar i sitt hjem i Somis, California, 13 dager før sin 97. fødselsdag. Nelson startet sin musikalske karriere på 30-tallet som radiomann på stasjonen WJJD i Chicago og ble i 1948 ansatt hos Capitol Records i Hollywood. Nelson produserte nærmere 100 førsteplasser på countrylistene og artister som Hank Thompson, Buck Owens, Merle Haggard, Gene Vincent og Wanda Jackson nøt godt av mannens ferdigheter. Nelson blir ofte kreditert for å ha medvirket til å definere den såkalte Bakersfield Sound som vi i våre dager forbinder mest med Dwight Yoakam. Nelsons gjennombrudd kom i 1952 da han produserte Hank Thompsons "Wild Side of Life" som toppet countrylistene i 15 samfulle uker.

Ken Nelson har fått mye ros for å la artistene bruke sine egne band i studio istedenfor studiomusikere, noe som ofte førte til et mer personlig uttrykk. Buck Owens beskrev Nelson slik i et intervju: "One of the smartest men in the music business. He found artists who wrote their own songs, had their own bands and knew what they wanted to do."

Nelson ble innlemmet i Country Music Hall of Fame i 2001 og i 2004 ga han ut boka "My First 90 Years" (se nyheter for juni 2004). (10.1.08)


Øvingslokale ledig i nærheten av Grorud stasjon i Oslo. Interesserte kan kontakte Knut på tlf: 913 98 754 eller via epost. (10.1.08)Julian Wiethoff er frontmann i Black Raven.
Calling all teddyboys!

Tysk teddyboy rock & roll er populært i Norge og nå er det mer godt i vente! Både Black Raven og Lou Cifer & The Hellions planlegger CD-utgivelse i 2008. Black Ravens skive "Rock In Threes" har allerede vært i handelen noen dager, mens Lou Cifer & The Hellions planlegger utgivelse i slutten av mai. 1-2-3-4 Listen To The Teddyboys Roar!
Arild (8.1.08)


Nye linker: Honey B & T-Bones, Flameboy, Black Raven, Lou Cifer & The Hellions. (8.1.08)


Elvis Presley ville fyllt 73 år i dag hvis han hadde levd. (8.1.08)Lemmy.
Slim Jim varmer opp

The Head Cat er navnet på en rockete trio som for tiden turnerer i Oregon, USA. Slim Jim Phantom slår trommer, Danny B Harvey spiller gitar og bassist og vokalist er ingen ringere enn Motörhead-frontmann Lemmy Kilminster. Slim Jim er nok varm i trøya når han kommer til Elm Street i Oslo 31. mai (se nyheter for oktober 2007). (8.1.08)Bok om Gene og Eddie

"Things Do Go Wrong" er tittelen på ei bok skrevet av Spencer Leigh og med illustrasjoner av John Firminger. Boka handler om den første ordentlige rock’n’roll turneen i England, altså turneen i 1960 med Gene Vincent og Eddie Cochran som endte så tragisk med bilulykken der Cochran omkom.

Turneen er av mange betegnet som starten på det som senere ble kjent som the British beat boom. Her kan du lese mer og også bestille boka. (6.1.08)Huelyn Duvall med nytt album

Texas-veteranen Huelyn Duvall platedebuterte allerede i 1957 og han er klar med nytt album nå i januar. De svenske verdensrockerne Wildfire Willie and The Ramblers backer Duvall på det nye albumet "Get Carried Away" utgitt på Goofin’ Records. (5.1.08)Four Points Gang.
Nyttårsfest på Caven

Tradisjonen tro ble det arrangert nyttårsaften-fest på Caven i Oslo. Denne gang var Frankfurt-gruppa Four Points Gang engasjert. En gjeng som ikke spiller så mye sammen til vanlig og følgelig ikke har et innøvd sett å presentere. Mange coverlåter ble framført og det rocket bra, men det virket som en del av dem ble tatt på sparket. Fest ble det åkkesom ifølge rapportene, Four Points Gang spilte lenge og vel, lokalet var fullt av feststemte mennesker, en haug med raketter ble sendt opp på plenen utenfor og sistemann tuslet hjem langt ut på formiddagen 1. januar. (3.1.08)Marco og Robert.
Robert og Marco til Norge

Fredag 18. april opptrer Robert Gordon m/ Marco Di Maggio Band på EnergiMølla i Kongsberg. Det er de lokale Gordon-fanatikerne Jan Ove Laugerud og Geir Andersen som har jobbet fram avtalen med Gordons management. EnergiMølla er ei gammel mølle/e-verks bygning som er gjort om til konsertlokale med plass til 400 personer. Det er første gang gitaresset Marco Di Maggio spiller i Norge.

Følgende pressemelding er sendt ut fra Robert Gordons management:

The New Year has got some great performances in store for Robert Gordon and his partners in crime, Chris Spedding and Marco Di Maggio.

On January 2, Robert and Chris will play Late Night with Conan O'Brien. This is the very first Conan taping since the Writer's Guild strike began, and it's also significant because Robert was Conan's very first musical guest... ever! Quite fitting, then, that he should be returning to the air with Conan on January 2. Robert and Chris will play not one, but two songs to celebrate!

On February 19, they will embark on a major European tour, their first in almost two years. "I'm thrilled to be working with Chris again", Robert says. "Something very special happens when we perform together". Chris adds that, "We'll be reprising some of the well-known favorites from our old live show, plus a few songs that Robert and I recorded together over the years but never played live. There'll be some new surprises, too. I'm really looking forward to it - and I know from past experience how wonderful the audiences are in Europe". The tour itinerary is as follows: Feb.19 ÀÜ The Musician, Leicester (UK); Feb.20 - C.C.Club, London (UK); Feb.22 - The Cluny, Newcastle (UK); Feb.23 - The Legendary TJ's, Newport (UK); Feb 26 ÀÜ The Roxy, Prague (Czech Republic); Feb.28 - Droskan, Umea (SE); Feb.29 - Katalin, Uppsala (SE) and the Mejeriet in Lund (SE) on March 1st. They will also perform a special one-off concert in Spain on May 24th, at the "Murcia Hot Rally" in Lo Pagan / San Pedro Del Pinatar, as well as at the Americana Festival in Newark (U.K.) on July 13th.

Last October, Robert did a tour with the tremendous Marco DiMaggio band, and due to the success of that tour, he has decided to do another tour with Marco and his boys in April '08. Shows are planned in a.o. Norway, Sweden and Finland, including an April 18th gig in Kongsberg (NO) and an April 23rd concert in Kuopio (FI).

Promotors that are interested in booking one of these two combinations can contact us directly at: robert@robertgordon.dk or through the official MySpace: www.myspace.com/rockbillyboogie. Let's make this another "Red Hot" year! (2.1.08)Brophy Dale.
Brophy Dale i Guitar Player

Brophy Dale, Telecaster-gitaristen i bandet til Lee Rocker, er intervjuet i januarutgaven av gitarbibelen Guitar Player. Brophy er visstnok både stolt og henrykt over å bli intervjuet i bladet han har vært trofast leser av i mange år. (RHOF) (2.1.08)


Hank Williams.
"Jimmy" Porter er død

James Ervin "Jimmy" Porter døde rett før jul. Han ble 79 år. Porter spilte steelgitar med Hank Williams' Drifting Cowboys fra 1941 til sent i 1943 eller tidlig 1944. I sin selvbiografi, "My Life as a Musician", skriver Porter at han lærte å spille steelgitar 12 år gammel, og han møtte Hank Williams året etter.

– Far tok meg med til familien Williams og der spilte vi sammen. Blant låtene vi spilte var "Happy Rovin’ Cowboy" og "Steel Guitar Rag". Etter engasjementet med Hank turnerte Porter med countryartister som Curly Fox og Texas Ruby. Han spilte også flere ganger på Grand Ole Opry. (1.1.08)