Nyheter juni 2004

Johnny Ramone.
Johnny Ramone på sykehus

Johnny Ramone, gitaristen i the Ramones, er rammet av prostatakreft. Det er motstridende meldinger om hvor alvorlig tilstanden til Johnny er. Bladet Rolling Stone Magazine skriver at kreften har spredd seg og alt håp er ute, men ifølge en pressemelding legen til Johnny har sendt ut, er gitaristen fortsatt under behandling og han kjenner ikke igjen situasjonen slik den er beskrevet i Rolling Stone.

Bandets vokalist, Joey Ramone, døde av lymfekreft i 2001 og bassist Dee Dee Ramone døde av en overdose året etter. (28.6.04)Ken Nelson.
Ken Nelson

Den legendariske plateprodusenten i Capitol Records, 93 år gamle Ken Nelson, har skrevet bok. My First 90 Years heter verket som gis ut i nærmeste framtid. Nelson er innlemmet i Country Music Hall of Fame og boka er sikkert interessant lesning. Mannen som oppdaget Gene Vincent, Buck Owens, Merle Haggard, Sonny James og mange flere har skrantete helse, men han elsker å lese/skrive brev. 4743 Club House Drive, Somis, California 93066, USA, er adressen hvis du ønsker kontakt med Ken Nelson. (28.6.04)The Ultimate Collection.
Brian Setzer Orchestra Live

Brian Setzer og hans store orkester har tatt opp to konserter, i Montreal og Tokyo, som gis ut på en dobbel-cd på Surfdog Records. The Ultimate Collection er navnet på verket og ingen pålegg eller annet fiksfakseri er gjort i studio etterpå. Dette er slik the Brian Setzer Orchestra låt disse kveldene. Utgivelse er 28. juni og låtliste kan du se her. (23.6.04)'68 Comeback Special på dvd

Rockhistoriens største øyeblikk(?), tv-comebacket til Elvis Presley i 1968, foreligger nå i en boks med tre dvd’r - ialt hele sju timer. Dvd 1 inneholder tv-spesialen slik vi kjenner den og begge unplugged-konsertene der Elvis og gutta sitter i en ring og spiller. Dvd 2 inneholder begge konsertene der Elvis er alene på scenen og orkesteret ikke vises på skjermen. I tillegg får vi se omtagninger, alternative tagninger og tabber fra produksjonen. Dvd 3 inneholder mange omtagninger fra gospelscenen og resten av produksjonen.

Det legendariske tv-showet fra Hawaii i 1973, Aloha From Hawaii, er også oppdatert. En deluxe-utgave på to dvd’r inneholder, i tillegg til selve konserten, generalprøven to dager før og flere av låtene i selve konserten er omredigert med andre kameravinkler enn de vi kjenner fra før. Fire låter som ble filmet etter konserten er også med her. Som bonus ligger originalversjonen slik den ble vist på tv i USA i 1973.
Begge samlingene er utgitt på BMG Records. (23.6.04)Robert Plant og Brian Setzer.
Metall-billy

For 20 år siden ble Brian Setzer spurt om å delta på plateinnspilling med the Honeydrippers. Den gamle Led Zeppelin vokalisten Robert Plant var ferdig med Zeppelin og mannen hadde nytt band og nye planer. Brians timeplan på den tiden gjorde samarbeidet umulig, og Plant kalte inn Jimmy Page og Jeff Beck isteden.

Nå er altså tiden inne og Brian har stolt takket ja til å spille på the Honeydrippers andre album. Led Zeppelin var en stor inspirasjon for Setzer da han begynte å spille gitar, men punken snudde som kjent opp ned på alt. (14.6.04)


Scotty Moore, stjernegitarist og den eneste gjenlevende fra trioen som for 50 år siden spilte inn Elvis Presleys første plate, That's All Right, kommer i månedsskiftet oktober/november på turné i Skandinavia. (9.6.04)Scotty og Alvin.
Foto: P. Pritchard.
Alvin Lee med Scotty Moore og D.J. Fontana

Alvin Lee in Tennessee (Repertoire Records) heter albumet som den gamle Ten Years After gitaristen har spilt inn blant annet sammen med de gamle Elvis-musikerne Scotty Moore og D.J. Fontana. Alvin Lee, i sin tid kjent som verdens raskeste gitarist etter versjonen av I’m Going Home på Woodstock-festivalen i 1969, ble kjent med Scotty Moore da han gjestet Nashville første gang i 1989. De to har møttes nå og da siden og i 1999 spilte de sammen på åpningsfesten for Gibson Guitar International Office i Sir George Martin's (Beatles-produsenten) Air Studios i London.

Scotty var Alvins største helt da han var ung og spilte sine første toner. Alvin Lee in Tennessee ble spilt inn i 2003 i Scotty Moores hjemmestudio og skiva inneholder elleve Alvin Lee originaler inkludert en ny versjon av før omtalte I’m Going Home. Ifølge Scotty Moores hjemmeside var innspillingens største øyeblikk da D.J. Fontana kun trengte tre forsøk før en nesten sju minutter lang versjon av låta var i boks. (7.6.04)Musikkfest Oslo 2004 - lørdag 5. juni

Programmet for scenen i Akersgata.
Blues, Roots, Rockabilly.

12:00 Eirik Bergene band - Harmonica-blues
12:40 Small Town Rumblers - Rockabilly
13:20 Poorman's Hollywood - Countryrock
14:00 Joakim Tinderholt - Real r’n’b
14:40 Cascadez - Teddy Boy Rock’n’roll
15:20 Double Dice - Bluesrock
16:00 Mona Bekkelund Band - Ike & Tina revue
16:40 Bazooka Boppers - Femme Fatale Punk-boogie
17:20 Rex Rudi - Pønk-a-billy
18:00 Roadkill - Country-rock
18:40 Hot Muffins - Blues
19:20 Peter Berry & The Shake Set - Mersey Beat & Shadow-Instrumental
20:00 Silent Majority - Psychobilly
20:40 J.B. & The Delta Dukes - Jug-Blues
21:20 Autotune - Garage-Blues-Rock-Punk
22:00 Elvin Friendly - Tøyserock

DJ Razorback syr det hele sammen.

For rockinteresserte er scenene på Rådhusplassen, Pilestredet (Blitz), Vaterland, Birkelunden og Youngstorget også vert et besøk. For hele programmet se Hva Skjer. (1.6.04)