A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBlack Raven: "Rock in Threes"

Part Records

* * * * *


Ryktene om at Black Raven skulle gi ut skive med den "nye" besetningen har svirret lenge. På grunn av private gjøremål har prosjektet imidlertid tatt sin tid. Uansett skal de ha ros for å ha kommet med smakebiter underveis. "Red Light" og "What To Do" er begge å finne på en samleskive på greske "White Tower Records", og i tillegg har en limited "Pre Release" med enda flere smakebiter svirret rundt i "utvalgte kretser" - smakebiter som har lovet godt for det nye albumet. Gruppa var også på USA-turné ifjor og da måtte de ha noe nytt å selge og trykket dermed opp en cd med 13 av låtene som er med på "Rock In Threes". Denne utgivelsen har undertegnede vært i besittelse av lenge og "Rock in Threes" er en offisiel utgivelse med dette materialet. Black Raven har også nylig fått ny trommis, så den "nye" besetningen er blitt enda nyere.

Her er mye snadder. "Ships Whithout Harbor", en rask, melodiøs og fengende låt, etterfulgt av livefavoritten "Another Sunday Morning", en cover Black Raven er ganske alene om. "Ain’t That Too Much" er en Gene Vincent klassiker, men også en Black Raven klassiker som de leverer på sin tradisjonelle måte. Gruppas kjærlighet for Gene Vincent kommer også godt fram i "Tiddly Wink", som egentlig var tiltenkt Dick Brave og skulle ha vært en rask låt. Black Raven leverer den i seig, tøff 70’s Gene Vincent sound.

Ellers låter å nevne er en annen livefavoritt, "Hats Of For Larry", og med slike låter trer partybandet Black Raven fram. "Once Again" er flott og melodiøs med lett country twang, mens "Love Is A River" er en klassisk ballade levert med litt hjertesmeltende snakking. Er nok mange som vil ha det koselig til den låten på dansegolvet. "Will I See You To Night" er strait rett fram rock’n’roll som funker bra.

Om ikke det beste så kanskje det morsomste er vel låten "Anth"; og dette er hva bandet står for: FUN! En kommentar jeg fikk om låten av noen finner var: er dette Rock’n’Roll? Min kommentar til det er JA! Rock’n’Roll handler om å ha det gøy og det er det Black Raven så tydelig har.

Tommy Kristiansen


Tilbake til anmeldelser 2008


Black Raven
Wild Bunch Rock'n'Roll Club, Kambo - lørdag 6. desember 2003

Etter en sen fredag på Caven med godt oppmøte og god stemning var vi dødsklare for fest på Wild Bunch Rock’n’Roll Club på Kambo lørdag. Planen denne helgen var jo å følge i the Jime sine fotspor i en tåke av rock’n’roll og alkohol. At the Jime hadde avlyst betydde ingenting. Helgen var jo satt av til dette uslåelige formålet. Det måtte mer enn øl til for å få fart på raketten denne dagen, så vi knertet en flaske sprit og no’ vin og kom riktig i slaget.


Black Ravens Julian Wiethoff.

På Kambo var det til vår forskrekkelse glissent frammøte, kanskje ikke mer enn 20-30 betalende. Kambo har jo en trofast tilhengerskare, eller...?

Bandet som på kort varsel hadde stilt opp var Black Raven fra Tyskland. En rockabilly-trio med plankebass, og det låt tøft og tett. Bandet har en proff holdning og de rocka som om det skulle vært stinn brakke. Om jeg syntes Shadowslåten ”FBI” mjed Pete Berry & the Shake Set låt bra på Caven kvelden før, spilte Black Raven denne enda bedre. Soundet fra den sunburst blå-turkise Gretch’en koblet til en Fender var noe av det kuleste jeg har hørt. Black Raven er et variert band med mange egne låter og spennende covere.

Men hvor var publikum? Dere gikk glipp av noe! Husk: Det er ikke noen selvfølge at steder som Wild Bunch og Caven eksisterer. Disse stedene holder det gående mot alle odds, og blir drevet av ildsjeler som legger ned mye hardt arbeid for å få det til å gå rundt. Så tenk deg derfor om én gang til om du vurderer alternativene ”dra på Wild Bunch” eller ”se familieunderholdning på tv”. Det er ikke sikkert rockklubben finnes den dagen du får ræva i gir

Vi hadde det hvertfall gøy, og jeg våknet dagen etter med skallebank, men dødssugen på å spille gitar.

Kambo arrangerer fest 2. juledag for å få betalt regninger som har hopet seg opp, så møt opp!

Razor in the Night

Tilbake

Rockin' At the Wild Bunch No.2: The Wild Bunch Rock'n'Roll Club - 13. og 14. august 2004.