A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅEddie Cochran & Friends: "C’mon Everybody" (dvd)

Valgenti Trade AG

* * *


Edward Raymond Cochrane – aka Eddie Cochran – ble født 3. oktober 1938 i Albert Lea, Minnesota, USA, og døde 17. april 1960 i Chippeham, Wiltshire, England. Ny informasjon forteller at han vokste opp i Minnesota, men godkjent fødselsattest foreligger ikke og det er mulig at han ble født i Oklahoma City. Selv om Cochrans karriere var kort med bare én ordenlig hit i USA og bare en gang nummer én i England er han i ettertid omtalt som en av de beste rock’n’roll artistene og mange mener Eddie Cochran er det største talentet noensinne.

Eddie startet sitt første band, The Melody Boys, da han var 15 år gammel. Etterhvert startet han duoen The Cochran Brothers ilag med Hank Cochran (de var ikke i slekt) som han også skrev låter sammen med. Eddie ble raskt en svært god gitarist inspirert av picking- stilen til Chet Atkins og han ble ofte benyttet som studiomusiker. Midt på 50-tallet forandret Cochran seg en del musikalsk og beveget seg fra country-inspirert rockabilly til hardere rock’n’roll.

Cochrans tidlige innspillinger for Ekko satte ingen spor, og gjennombruddet kom i 1956 da vår mann opptrådte i filmen "The Girl Can’t Help It" med låta "Twenty Flight Rock". Han fikk kontrakt med Liberty Records og i 1957 kom hiten i USA i form av "Summertime Blues" som gikk til nummer åtte.

Denne dvd’n starter med filmopptaket av "Twenty Flight Rock" og siden går det slag i slag med promotionklipp og liveopptak fra Town Hall Party i en salig blanding. Gutten er en framifrå sanger, gitarist og artist. Eddie er livlig og blid ung mann som kler den klassiske Gretsch gitaren særs godt. Lydkvaliteten er varierende og ikke jobba noe særlig med, men dvd’n gir et lite innblikk i hvor primitivt det var på 50-tallet og hvor langt Eddie Cochran hadde utviklet sin rock’n’roll allerede da. Låta "Don’t Blame It On Me" er mye covret de siste åra, men tøffere enn her får du det ikke.

Dvd’n er delt i to. Første del er viet Eddie Cochran og andre halvdel er Friends, og Friends er blant annet Joey Dee & The Starliters, Chuck Berry, Gene Vincent, Elvis Presley og Buddy Holly. Tolv forskjellige artister med en låt hver og de fleste er fra 50-tallet. Litt tilfeldig sammensatt og det er Bo Diddley som er det tøffeste og mest interessante her selv om opptaket med en ung Carl Perkins og en lett beskjeden Gene Vincent i lag med sitt livlige Blue Caps selvsagt er artig å se.

Dag Bøgeberg


Eddie Cochran - At Town Hall Party (DVD)

Rating: 10


Dette er en sjelden og unik godbit. Et autentisk opptak av Eddie Cochran fra 7. februar 1959, med både intervju og konsert som ble kringkastet til de få som hadde tv på den tiden.

Konserten starter med en introduksjon av Jay Stewart før vi får en heftig instrumental av backing-bandet, Dick D'Augustin and the Swingers, og Eddie Cochran kommer på og klinker til med C'mon Everybody. Eddie Cochran er 21 år og har god scene-erfaring. Neste låt er balladen Have I Told You Lately That I Love You? og det er tydelig at Elvis Presley har satt sine spor. Don't Blame It On Me og Summerime Blues kommer i rask rekkefølge før Eddie blir intervjuet av Johnny Bond og det er en liten pause.

Backingbandet drar i vei med nok en instrumentallåt, Night Walk, før Eddie går på scenen igjen og leverer i rask rekkefølge: School Days (med litt lydproblemer), Be Honest With Me og Money Honey før konserten avsluttes med nok en versjon av C'mon Everybody.

Et MUST i alle hjem!

Roger Bonsak

Tilbake