"Ukas bilde" 2009

Uke 53 - 2009:



Big Truck, her med Geir Emanuelsen og Ian Johannessen, var veldig gode på "Rockabilly Hællvette" på Gamla i Oslo i mai 2009. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 52 - 2009:



Rex Rudi-bassmann Hans E Wagner har et nærmest religiøst forhold til ståbassen sin. Her knipset på "Musikkfest 2009" på scenen for roots/rockabilly/blues på Christiania Torv i Oslo den 6. juni. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 51 - 2009:



Gene Vincent slapper av backstage på klubben Yakima i Washington i 1958.
(Copyright Liggett Taylor)

Uke 50 - 2009:



Peter Berry And The Shake Set kom nylig hjem fra Toe Rag Studio i London med 15 låter til sitt tredje album i bagasjen. "Berry-Go-Round" er foreløpig tittel på platen. Hvem som skal gi ut skiva er ikke bestemt. For noen uker siden spilte kvartetten på klubben "20 Flight Rock" i Hamburg og Horst Fascher, den gamle sjefen på legendariske "Star Club", dukket opp for å sjekke ut Mersey-beat gruppa fra Oslo. – Det var vel som for en rockabillyfantast og plutselig møte Alan Freed, sier Peder Bernhardt – aka Peter Berry – til ROCK. Fascher serverte historier fra slutten av 50-tallet, tidlig 60-tall da han arrangerte auditions både i London og Liverpool for å finne band til "Star Club". Fischer booket The Beatles, Gene Vincent, Bill Haley, Johnny Kidd and the Pirates og alle de andre store heltene til Peter Berry And The Shake Set. Paul McCartney kaller fortsatt Fascher for "The Boss". – Vi ble helt satt ut og kom etterpå på alt det vi burde spurt Horst Fascher om, sier en lett opprømt Peder Bernhardt. Bildet er hentet fra coveret på den ferske ep-en "Berry Express" som er anmeldt her i ROCK. Annen juledag opptrer Peter Berry And The Shake Set på intime Last Train i Oslo.

Uke 49 - 2009:



(Foto: "Record Collector")

Uke 48 - 2009:



Stille før stormen. Delikat scene på Rockaround Rumble #3 i Trysil, 22. august 2009.
(Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 47 - 2009:



Eddie Cochran er en av 400 picturediscs som pryder taket i musikkbutikken Puskas i Alta. ROCK har intervjuet innehaver Gunnar Schwaiger som i tillegg til å drive butikk også er "Legendary DJ Puskas" og ivrig platesamler. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 46 - 2009:



Built For Speed har lansert nyplata "Even Roadies Get Their Share" med releasekonserter i Oslo og hjembygda Elverum torsdag og fredag. Store deler av albumet ble framført og etter å ha spilt skiva nesten kontinuerlig uka før var det godt å høre det live. Her er et fornøyd Built For Speed knipset før de gikk på scenen på Ryes i Oslo. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 45 - 2009:



Rosie Flores kommer fra San Antonio i Texas og har siden midt på 1980-tallet vært en av nøkkelfigurene på den alternative countryscenen. Flores tilbragte ungdomstiden i California og ble inspirert av både blues, surf og rock’n’roll. I 1995 lagde hun albumet "Rockabilly Filly" som inneholdt duetter med både Wanda Jackson og Janis Martin og resulterte i en kyst til kyst turné i lag med Wanda. Rosie Flores har nå Austin som base, noe Austin City Council vet å sette pris på og har erklært 31. august som "Rosie Flores Day". Med sine mange gitarer og omfattende låtkatalog turnerer hun nærmest konstant over hele den vestlige verden. ROCK har omtalt hennes ferske album "Girl of the Century".

Uke 44 - 2009:



30. oktober markeres "Day Of The Dead" – El Día de los Muertos – dagen da Mexicos innbyggere drar til kirkegården og nyter et godt måltid i nærvær av forfedrene. Tradisjonen tro er Los Plantronics primus motor for feiringen (se også Ukas bilde 2007, uke 45) her i landet og dagen markeres med Döden og Rev CH Morton & His Cosmic Boogie Tribe som oppvarming på Garage i Oslo. Bildet er tatt på en kirkegård i Progreso i Mexico.
(Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 43 - 2009:



Elvis var langt fra den første hvite karen som blandet hillbilly og blues. Roy Hall (1922-1984) – "den beste fulle pianisten i byen" – het en kar fra Virginia som fartet rundt på juke joints og framførte en hybrid av hillbilly og rhythm’n’blues lenge før Elvis kom i stemmeskiftet. I 1952 startet Roy Hall nattklubben Musician’s Hideway i Nashville der han blant annet introduserte en ung Jerry Lee Lewis i nattklubblivet. I lag med sin svarte kompis Dave "Curlee" Williams skrev Hall "Whole Lotta Shakin' Goin’ On" som først ble spilt inn av Big Maybelle (Savoy Records 1955) før Roy Hall sjøl ga ut sin versjon på Decca samme år, to år før Jerry Lees hitversjon. Dette og mye mer kan leses i ROCKs omtale av den flotte samlingen "Virginia Rocks! The History of Rockabilly in the Commonwealth", en samling Rune Halland mener burde fåes på blå resept.

Uke 42 - 2009:



Johnny Kidd and the Pirates med høye spark i Hamburg tidlig på 60-tallet. De platedebuterte med singelen "Please Don't Touch" i 1959 og gruppas fjerde og mest kjente singel, "Shakin' All Over", kom året etter. Johnny Kidd and the Pirates ble ved flere anledninger hyret som oppvarmingsband både for The Beatles og The Rolling Stones og historien forteller sågar at Johnny Kidd kom i slåsskamp med Brian Jones på 100 Club i London etter en konsert. Johnny Kidd døde i en bilulykke i 1966 og The Pirates fortsatte en stund på egenhånd. Gruppa lå nede nesten ti år, men ble gjenforent i 1976. 4. november i år gir finske Goofin’ Records ut albumet "Live In America" med 16 låter spilt inn i 1978.

Uke 41 - 2009:



Oslo-gruppa Cocktail Slippers har hatt et begivenhetsrikt år så langt. Sugar Cane (bass), Bella Donna (trommer) Rocket Queen (vokal), Squirrel (gitar) og Modesty Blaze (vokal, orgel (ikke med på bildet)) ga i februar ut singelen "Saint Valentine’s Day Massacre" på Little Stevens Wicked Cool Records. Platen har blitt omtalt i flere internasjonale magasiner, bl.a. Rolling Stone magazine, de har opptrådt nedover i Europa, de gjorde det bra på Øya-festivalen og det var stor opptur på Musikkfest (tidligere Musikkens Dag) i Oslo i juni (der bildet er hentet fra) da Cocktail Slippers gikk på scenen etter at vi på storskjerm hadde sett Norge drite seg ut i fotballkampen mot Makedonia. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 40 - 2009:



1. oktober er det seks år siden Ronald F "Ronnie" Dawson døde. "The Blonde Bomber" hadde en høy stjerne blant rockabillyfansen, særlig i Europa, og ikke minst The Go Getters fikk, som ofte benyttet backingband, et nært forhold til Texas-rockeren. Dawson opptrådte på Caven i Oslo i 1993 og noen linjer fra "Rockin Bones" forteller mye om Ronnie Dawson:
I wanna leave a happy memory when I go
I wanna leave something to let the whole world know
That the rock 'n' roll daddy has done past on
But his bones keep rockin' long after I'm gone

Uke 39 - 2009:



"The Father of The Bakersfield Sound" er han blitt kalt, Bill Woods. Under sitt 14 år lange engasjement både som musiker og discjockey på klubben Black Board Café i Bakersfield ble han på 50-tallet en katalysator for countrymusikere i Bakersfield i California. Les mer om "The Bakersfield Sound" i vår omtale av samlingen "Just Around Bakersfield".
Bill Woods er grundig omtalt på Rockabilly Hall of Fames webside.

Uke 38 - 2009:



James Burton og konferansier og DJ Steinar Kallander takker hverandre for samarbeidet i det Burton går av scenen etter endt konsert på Gamla i Oslo 26. mai 2007. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 37 - 2009:



Forventningsfulle bileiere og tilskuere venter på premieutdelingen under amcar-utstillingen i Trysil 22. august. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 36 - 2009:



Duane Eddy er 50-tallets kanskje mest vellykkede og innflytelsesrike instrumentalrocker og har ved siden av Chuck Berry mye av æren for at den elektriske gitaren er blitt hovedinstrumentet i rock’n’roll. Eddys dype og twangy tone og fengende riff resulterte i 15 topp-40 hits mellom 1958 og 1963 og han var en av de første rockerne som også gjorde det bra på albumlistene. Duane Eddy er representert med tre låter på samlingen "Great Rock’n’Roll Instrumentals" som er omtalt til fem stjerner her i ROCK.

Uke 35 - 2009:



London-gruppa Paul Ansell’s Number Nine opptrådte på Wild Bunch Rock’n’Roll Club i Moss fredag og på Rockaround Rumble-festivalen i Trysil lørdag. Her er Paul Ansell knipset natt til søndag midt i en slepen og lugn countryversjon av "Ruby" (Mel Tillis). (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 34 - 2009:



SURF, SURF, SURF: The Mobsmen spiller surf – bare surf. Og visuelt sklir de godt inn i den røde plysjen på Pigalle i Oslo. Her fra Klubb-øya forrige tirsdag. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 33 - 2009:



The Lunick Group kom fra Kjenn utenfor Oslo og var backingband for mange artister som spilte inn for Manu Records på første halvdel av 60-tallet. De var forut for sin tid da de på scenen kappet hodet av ei høne under en konsert i Brevik. Konserten ble stoppet og The Lunick Group ble bannlyst i bygda. Classics Records gir i august ut samleren Manu Records Story, anmeldt her i ROCK.

Uke 32 - 2009:



Billy Lee Riley – 1933 - 2009

Rockabillymusiker, sanger, produsent og låtskriver Billy Lee Riley ble født i Arkansas 5. oktober 1933 og døde i Jonesboro, Arkansas, 2. august 2009. Han ble 75 år gammel. På 50-tallet spilte Riley inn for Sun Records med rockabillyklassikerne "Flying Saucer Rock’n’Roll" og "Red Hot" som de store landemerkene. Som musiker trakterte Riley munnspill, gitar, bass og trommer og han spiller på mange plater fra Sun. I lag med Roland James og JM Van Eaton dannet han gruppa The Little Green Men (Jerry Lee Lewis var med en periode i 1956). Riley var aktiv i fem ti-år og i 2008 kom det siste albumet "Still Got My Mojo" sammen med nederlandske The Bellhops.
Les mer om Sun-legenden på Rockabilly Hall of Fame.

Uke 30 og 31 - 2009:



19. juli var det 55 år siden Elvis’ første singel "That's All Right" ble gitt ut på Sun Records (kat nr Sun 209). Låta ble skrevet i 1946 av bluesartisten Arthur "Big Boy" Crudup (1905-1974) som "That's All Right, Mama". 5. juli 1954 fant Elvis Presley, rytmegitar, Scotty Moore, el-gitar, og Bill Black, kontrabass, formelen som forandret verden for all framtid. I kontrollrommet satt Sam Phillips og administrerte innspillingen som ble gjort live. Alt ble tatt opp på én gang og inn på ett spor. "Damn. Get that on the radio and they'll run us out of town," utbrøt Bill Black (1926-1965) da de hørte på opptaket etterpå. På b-siden lå Bill Monroes "Blue Moon of Kentucky".

Uke 29 - 2009:



"Telstar" heter en film som for tiden går på kino i Storbritannia, undertittelen på filmen kunne godt vært "Historien om Joe Meek". Joe Meek, født Robert George Meek, var låtskriver, studiotekniker og plateprodusent og regnes som en av de mest oppfinnsomme og selvstendige produsentene i historien - "Britain’s Phil Spector" blir han kalt. "Telstar" handler om livet i Meeks leilighet i Holloway Road i London der Joe Meek bygget studio. "Joe Meek Lived, Worked And Died Here", står det på en minneplakett på utsiden av huset. Juliutgaven av bladet Record Collector vier hele 13 sider til filmen og en gjennomgåelse av 100 plater som Meek hadde befatning med. Den mest berømte av disse er "Telstar", en instrumental oppkalt etter en amerikansk satellitt, med The Tornados som kom på Decca i 1962. The Tornados ble med singelen den første britiske gruppa som gikk til nummer én i USA. The Shadows, The Spotnicks og The Rapiers er eksempler på band som har spilt inn sin versjon. Screamin’ Lord Sutch ("Jack The Ripper"), Gene Vincent, Lonnie Donegan og Freddie Starr & The Midnighters er andre artister som jobbet med Joe Meek. 3. februar 1967 skjøt Joe Meek hushjelpa før han tok sitt eget liv. Meek ble 38 år.
DÅRLIG NYTT: - Det er ingen distribusjonsbyråer som har kjøpt rettighetene for kinovisning av filmen du etterlyser og derfor vil den mest sannsynlig ikke bli satt opp på kino i Norge, skriver filmkonsulent for Oslo Kino, Anders Narverud Moen, i en epost til ROCK.

Uke 28 - 2009:



Deke Dickersons Ecco-Fonic studio i Los Angeles er stappet med årgangsutstyr. Deke Dickerson (til høyre) er høyt respektert både som musiker, produsent og skribent og med Joe "Crazy Joe" Tritschler (til venstre) sentral både som tekniker og musiker, er standarden på miljø og utøvere i Ecco-Fonic studio upåklagelig. Nå sist med Deke Dickersons supre "King Of The Whole Wide World" anmeldt til seks stjerner her i ROCK.

Uke 26 og 27 - 2009:



SKIFFLE MUSIC: Skiffle-bølgen i Storbritannia på 50-tallet kan godt sammenlignes med punk-bølgen 20 år senere. Det var fritt fram for alle som ville. På bildet sees skiffle-eksperimenter utført på laboratoriet til entusiastiske Dr John Hasted på University College London. ROCK har omtalt den nylig utgitte samlingen "Great British Skiffle".
(Foto fra Den Norske Bokklubbens bokserie "Historien om Rock")

Uke 25 - 2009:



Ti år har gått siden Kim Lenz’ forrige album. Nå er Dallas-jenta sterkt tilbake med "It’s All True!", anmeldt til fem stjerner her i ROCK. (Foto: Rocketbuster)

Uke 24 - 2009:



Sist lørdag ble det arrangert Musikkfest (tidligere Musikkens Dag) i Oslo. Nærmere 350 band, artister, korps, kor, osv osv fra 30 scener over hele byen serverte musikk for enhver smak. Teddy Trigger And The Gatling Guns (bildet) låt adskillig bedre live enn på plata. De serverte dødsriktig autentisk rockabilly, kompetent og sikkert framført. Disse gutta tuller ikke, fin lyd hadde de og.
Ellers opplevde vi, blant mye annet, vekkelsesmøte-parodi ala Sarons Dal og med Elvis som frelseren fra Rex Rudi, Cocktail Slippers spilte sjarmerende tyggegummipop, stappfulle av selvtillit etter å ha blitt omfavnet av Little Stevens Wicked Cool Records og med ferskt album ute. Gruppa opptrådte på scenen på Kontraskjæret der fotballkampen mellom Makedonia og Norge ble vist på storskjerm. Norge gjorde en begredelig innsats og det var stor opptur da Cocktail Slippers gikk på i det dommeren blåste av kampen.
Vi snublet over jentegruppa The Betties fra Bergen som spilte utspjåka og sjarmerende 50s/fuzza garasjerock med flere fengende låter. Det ble imidlertid kalt utover kvelden og denne lytteren gikk hutrende hjem med lyden av Torqueflites’ snatrende hot rod surf ringende i øra. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 23 - 2009:



Chris Casello kommer fra Ann Arbor, Michigan, men bor i Nashville. Han er gitarist, sanger, låtskriver og produsent. Foruten sin egen Chris Casello Trio med bassist Mark W Winchester (sist sett i Norge med Brian Setzers ‘68 Comeback Special) og trommeslager Jimmy Lester fra Los Straightjackets (spilte på Bergen Fest i begynnelsen av mai), er han å finne i The Starlight Drifters og i bandet til artister som rockabillyveteran Johnny Powers. På bildet er Chris foreviget på klubben Robert’s Western World i Nashville der han spiller hver fredag og lørdag i lag med western-swing gruppa Brazilbilly. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 22 - 2009:



Shotgun Whalers har lært seg å ha det moro på scenen.
Her fra Gamla i Oslo 20. mai. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 21 - 2009:



Musikkarkeolog, platesamler, forfatter, plateselskapdirektør og discjockey Tor Arne Petzold kom nylig med bind tre i serien "Norske Rock and Roll Pressinger 1950 - 1964". ROCK har intervjuet platesamleren Tor Arne. (Foto/collage: Dag Bøgeberg)

Uke 20 - 2009:



Eat to the beat!

Uke 19 - 2009:



Disse cowboystøvlene brukte Hank Williams III fra han var 15 år og til januar 2008. De pryder coveret på Hank IIIs første album, "Risin’ Outlaw" (innfelt), som kom i 1999. Bare den ene støvelen var tapet da. Støvlene står utstilt i Country Music Hall of Fame And Museum i Nashville. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 18 - 2009:



Ronald Wycherley, bedre kjent som Billy Fury, var ved siden av artister som Tommy Steele, Cliff Richard og Marty Wilde en av de store stjernene i de tidlige dagene i britisk rock’n’roll - kanskje det største talentet av dem alle. Han skrev alle ti låtene på debutalbumet "The Sound of Fury" (Decca, 1960), et album som ofte blir omtalt som det beste fra England i denne perioden, noe eksempelvis Keith Richards ved flere anledninger har istemmet. Fury konsentrerte seg etter hvert mer om ballader og fikk mange listesuksesser i England og spilte i flere filmer. Hjembyen Liverpool vet å sette pris på sine helter og i 2003 ble det avduket en statue av Fury i byen. Billy Fury slet med revmatisme fra han var seks år og døde av revmatisk feber i 1981, 42 år gammel. (Foto: Harry Hammond)

Uke 17 - 2009:



Hedmarksgruppa Big Rooney & The Doghouse har to ganger på et halvt år spilt inn i Sun Studio på 706 Union Avenue i Memphis, Tennessee. Her poserer de med Johnny Cash-trommis WS Holland. Rune ”Big Rooney” Myhren har skrevet reisebrev til ROCK.

Uke 16 - 2009:



Det svinger, det er groove og støtt som fjell når Slim Slammer knaller til for Los Plantronics. Her på Parkteatret i Oslo påskeaften. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 15 - 2009:



Brian Setzer, rockabillymusikkens viktigste utøver siden Elvis Presley, fyller 50 år 10. april. Dagen feires på scenen med Stray Cats i Minneapolis. ROCK takker ydmykt for alle musikalske gleder Setzer har gitt oss og vi gratulerer hjerteligst med dagen. I anledning jubileet har vi listet esensielle fakta om Brian Setzer.

Uke 14 - 2009:



31. mars 2009 er det 60 år siden den første sju-tommers 45 runder-per-minutt-singelen ble lagt ut for salg. 31. mars 1949 ga RCA Victor ut Eddy Arnolds "Texarkana Baby" på grønn vinyl. Og farget vinyl har det vært helt siden dag én. Under forberedelsene til 7-tommer’n var planen at fargen på vinylen skulle speile hva slags musikk det var på platen og sju forskjellige varianter ble laget. Kirsebærrød for blues og rhythm’n’blues, grønn for country and western, himmelblå for internasjonale artister (utenfor USA), mørk blå for populære klassikere, svart for populærmusikk, rød for klassisk og gul for barneplater.
RCA Victor laget i februar 1949 en prøvepakke og sendte ut til platebutikker. Utenpå konvolutten stod det: "This Is Your Preview of the New RCA Victor 45 R.P.M. RECORD LINE!" Inni lå det sju singler laget i de forskjellige fargene. Butikksjefene ble anbefalt å ta vare på pakka da RCA spådde at sju tommer-singelen ville sette standarden for plateutgivelser i mange år framover og følgelig ville denne første produksjonen bli et gedigent samlerobjekt.
Kilde: rcarecords.com, wikipedia, bbc.co.uk.

Uke 13 - 2009:



"Sometimes life can get in the way of playing drums. But you got to play through it." er budskapet på t-skjorta til trommisen i Oslo-bandet High River. Country-blues-jazz-a-billy gruppa opptrådte på Buddy i Drammen sist lørdag. (Foto: Esben Johnsen)

Uke 12 - 2009:



Andreas Reiten Westhagen, en av Norges aller beste trommeslagere, har hatt mange musikalske høydepunkter i sitt unge liv. På bildet er det Slim Jim Phantom som signerer skarptromma til Andreas etter at Built For Speed har varmet opp for Slim Jim Phantom Trio på Wild Bunch Rock’n’Roll Club 14. april 2006. Til høsten reiser 21 år gamle Andreas til Liverpool for å gå på LIPA - musikkskolen til Paul McCartney. En bachelor-grad i musikk er målet. Les mer på Østlendingen.no. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 11 - 2009:



Delta Highway spiller skitbra rockin’ blues på klubben Mr Handy’s Blues Hall på Beale Street i Memphis. Hvordan det oppleves på plate kan du lese i vår anmeldelse av debutalbumet "The Devil Had A Woman" som er nominert til en WC Handy Blues Music Award.
(Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 10 - 2009:



Bill Haley And His Comets opptrer på Olympia Theater i Paris 14. oktober 1958. I mars og april 2009 reiser The Original Comets på turné i mellom-Europa. Hydra Records ga nylig ut konsert-dvd’n "… the fathers of Rock’n’Roll – Live In Concert".

Uke 9 - 2009:



Charlie Hightone and the Rock-It’s kommer fra Spania og har lenge stått på ønskelista til Caven i Oslo. Sist lørdag opptrådte gruppa foran et lørdagstemt publikum i grotta på Tøyen.
(Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 8 - 2009:



SPELLER GIBSON: I 1898 tok Orville Gibson patent på å bygge mandoliner. Bildet viser mandolin-orkester på Gibson-fabrikken tidlig på 1900-tallet.

Uke 7 - 2009:



SAMSPILL: Denne elleville rockabillytrioen åpenbarte seg plutselig på klubben Blues City Café på Beale Street i Memphis forleden. The Dempseys som gruppa heter (takk til Anders Westhagen) opptrer her en gang i uka. Teknisk var de brilliante, men musikalsk litt for "morsomme", noe som uansett kom sceneshowet til gode. Gitaristen spiller gitar og bass, bassisten spiller bass og gitar, mens trommeslageren krydrer med trommestikkene på bassen. Bassisten leverte forøvrig en av de beste ståbassoloene ROCK har hørt. Her kan du se og høre hvordan det låter på bildet. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 6 - 2009:



THE DAY THE MUSIC DIED: 3. februar er det 50 år siden Buddy Holly, Ritchie Valens og JP "Big Bopper" Richardson omkom i den tragiske flystyrten på vei fra Clear Lake, Iowa, til Fargo, North Dakota. Tommy Allsup, gitar, Waylon Jennings, bass, og Carl Bunch, trommer, backet Holly på "Winter Dance Party"-turneen som startet 23. januar 1959. Bildet er tatt 27. januar 1959 i Fiesta Ballroom, Montevideo, MN, og viser f.v. Waylon Jennings, Buddy Holly og Tommy Allsup.
En minnekonsert arrangeres i Surf Ballroom i Clear Lake 3. februar (se nyheter for desember). "Winter Dance Party" var navnet på konserten i ‘59 og minnekonserten er døpt "50 Winters Later".
Carl Bunch spilte senere med Hank Williams Jr og Roy Orbison, Tommy Allsup har viet mye av sitt liv til western swing og produsentjobbing og er, ifølge Paul McCartney, en av verdens fineste gitarister, mens Waylon Jennings ble en av historiens største countrystjerner.
Greil Marcus skrev i 1969, i forbindelse med 10-årsmarkeringen for ulykken, minneartikkel om Holly, Valens og "Big Bopper". Artikkelen ble forleden publisert på nytt i Rolling Stone Magazine.

Uke 5 - 2009:



ROCK har vært på ferie. Denne rosa Cadillac'en skled plutselig inn foran Heartbreak Hotel i Memphis. Reisebrev fra turen kan du lese her. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 3-4 - 2009:



8. januar i år ville Elvis fyllt 74 år og dagen ble behørig markert over store deler av verden. I 1956 var Elvis Presley det kuleste menneske som noensinne hadde pustet på jorda. 27. januar dette året kom singelen "Heartbreak Hotel", med "I Was The One" som b-side, ut. Dette var Elvis første utgivelse på RCA Victor. Platen ble spilt inn i Nashville med Bill Black (bass), Scotty Moore (gitar), DJ Fontana (trommer) og Floyd Cramer (piano); Steve Sholes satt i produsentstolen. "Heartbreak Hotel" ble Elvis’ første plate som gikk til nummer én og "The Hillbilly Cat" ble introdusert for hele USA. Singelen var den mestselgende singelen i 1956, den lå som nummer én på Billboards popsingel-liste i åtte uker og nummer én på countrylista i 17 uker. I 2006, da singelen i forbindelse med 50-årsjubileet ble gjennutgitt, gikk "Heartbreak Hotel" nok en gang til nummer én på Billboardlista (jubileumsutgivelsen var i tillegg utstyrt med et alternativt take av "Heartbreak Hotel"). Låta ligger på 45. plass på "500 Greatest Songs of All Time"-lista i Rolling Stone Magazine og er innlemmet i Grammy Hall of Fame.

Uke 2 - 2009:



Defrosters er f.v. Roger Bonsak, Arild Rønes, Ole Martin Røsten og Ole Evensen (skjult). Gruppa kommer fra Hedmark og Oppland. Bonsak og Rønes anmelder plater her i ROCK, Røsten slapper bassen også i Noise Pollution, mens Evensen gjør det samme i Built For Speed. Defroster lanserte nylig to cd’r til gratis nedlasting (se nyheter for desember). Bildet er tatt på Rockaround Rumble-festivalen i Trysil i august 2008. (Foto: Lars Erik Lie)

Uke 1 - 2009:



The Drifting Cowboys anno 1949/1950: F.v. Cedric Rainwater, Sammy Pruett, Audrey Williams (Hanks kone og manager), Hank Williams, Jerry Rivers og Don Helms. Hank Williams døde 29 år gammel nyttårsaften 1952/1953 på vei til konsert i Canton, Ohio.
(Se også "Ukas Bilde 2008", uke 26.) (Foto: Colin Escott)