"Ukas bilde" 2007

Uke 52 - 2007:KLASSISK: ‘nough said!

Uke 51 - 2007:Crossroads, det sagnomsuste krysset i Clarksdale, Mississippi, der Robert Johnson ifølge myten solgte sjela til djevelen og som vel regnes som fødestedet til bluesen. Herfra dro de videre med tog til Chicago, elektrisk blues og et større publikum. Her ligger også Riverside Hotel der Ike Turner (1931-2007) (se nyheter for desember 2007), skrev "Rocket 88", låta mange regner som den første rock’n’roll låta. (Foto: Rune Holtet)

Uke 50 - 2007:Sist lørdag ble det arrangert stor platemesse på Rockefeller. Blant mye snadder fant vi forfatterne Asbjørn Bakke (t.v.) og Trygve Mathiesen som solgte og signerte hver sine nye mursteinsbøker. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 49 - 2007:Det var fullt kjør da sveitsiske The Peacocks gjestet Elm Street i Oslo sist søndag.
(Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 48 - 2007:Charley Horse er en livat og særs visuell gjeng, og de spiller pur rock’n’roll av ypperste merke. LA-gruppa har forbindelser til The Cramps og den 19. april i år opptrådte Charley Horse på Garage i Oslo. (Foto: Ingrid Høgestøl)

Uke 47 - 2007:FETTSLEIK-ROCKER: Petter Sandberg er låtskriver, vokalist og trommeslager i den verdensberømte rocketrioen fra Västerås i Sverige som vi kjenner som The Go Getters. Her er stjerna fotografert på Caven den 23. september 2006. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 46 - 2007:Verdens første power-trio: Scotty Moore, gitar, Bill Black (1926-1965), bass og DJ Fontana, trommer. Vokalisten var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Uke 45 - 2007:"Day of the Dead". Los Plantronics er primus motor i den årlige markeringen av Mexicos hedring av forfedrene i Norge. Sist lørdag ble årets fest arrangert på Caven i Oslo. Bandet kjørte på med festlige kostymer og både nye og gamle låter ble framført. (Foto: Flameboy)

Uke 44 - 2007:Paul ”Choppy” Lambourne knipset på Caven i Oslo 10. april 2005 da han slappet bassen med The Caravans (spilte på Caven også 19. november samme år). Lambourne er ellers kjent som bassmann i Demented Are Go, og 31. mai 2008 står han på scenen på Elm Street Rock Café i Oslo som bassanker i Slim Jim Phantom Trio.

Uke 43 - 2007:Blink! Daniel Kordelius og hans Domestic Bumblebees har i høst gjort stor lykke på Oktoberfesten i Elverum og Muddy Waters i Oslo. Fikk du ikke med deg liveutgaven av Stockholmstrioen er den nye plata "Break Up Bop" en god trøst. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 42 - 2007:Tank Harvey synger og spiller gitar i den vestlandske Oslo-trioen The Lucky Bullets. Den flotte Höfner-gitaren er fra 1946 og en gave fra en fange på Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt i Bærum. The Lucky Bullets platedebuterte nylig med singelen “Big Fat Dolly”. (Foto: Dag Bøgeberg)

Uke 41 - 2007:Peter Berry & The Shake Set eksisterer i 2007, men lever musikalsk i britisk beat og merseybeat anno 1963-64. Vi snakker ikke nostalgi, men en rendyrking av en svært melodiøs periode i rockhistorien som ikke på noen måte er gammeldags i henda på de fire dyktige Oslo-gutta. Fra venstre: Peder Bernhardt (Peter Berry), gitar og sang, Magnus Forseth (Magnus Merrington), trommer, Per Øydir (Perry Dear), bass og Bjarte Agdestein (Barry Brumble), rytmegitar. (Foto: The Shake Set)

Uke 40 - 2007:På museumsområdet Maihaugen i Lillehammer er det mulig å se seg om inne i ei gammel postvogn fra NSB. På veggen i den gamle vogna henger dette bildet av en postansatt på Dovrebanen ca 1960. "Dom kunne kjemme sveiser i gamledager å", sier Eldar Vågan, som har tatt bildet, til ROCK.

Uke 39 - 2007:Lørdag 29. september fylte rockens desidert største villmann, Jerry Lee Lewis 72 år. På Gamla i Oslo var det stor feiring med Jerry Lee på storskjerm og liveopptredener med Eigil Berg, Arne Gull, Rex Rudi, Willy Lee, Daniel Røssing og Stephen Ackles. Bildet er fra "The Last Man Standings" opptreden på Farm Aid-festivalen i 2004.

Uke 38 - 2007:I Bakersfield Kunstmuseum i Bakersfield, California, har kunstneren Patti Doolittle utstilling fra 13. september til 18. november. Et av maleriene som stilles ut er dette portrettet av Buck Owens - eller Corky Jones som han kalte seg da han sang inn låta "Rhythm and Booze" som finnes på samlingen "Rockin' Bones: 1950s Punk and Rockabilly".

Uke 37 - 2007:Vi velger Elvis Presley som første "Ukas bilde". Han er tidløs og 50-tallsutgaven står for ROCK som erkesymbolet for ærlig og opprørsk rock'n'roll. I tillegg til at vi nylig markerte at det er 30 år siden han døde, er Elvis aktuell som tema i NRK-programmet Kvitt eller Dobbelt der den 14 år gamle Oslo-gutten Philip Schou-Nilsen Obuskovic legger for dagen imponerende viten og er et lysende eksempel på at interessen for Elvis Presley nok ikke forsvinner med det første.