14 år og Elvis-ekspert

Av Dag Bøgeberg


Philip konstaterer at slaget er tapt.


Eigil Berg var solid som fagdommer.
(Begge foto tatt av tv-skjermen)


14 år gamle Philip Schou-Nilsen Obuskovic fra Oslo var oppe i temaet Elvis Presley i høstens Kvitt eller Dobbelt på NRK1. Det var en sikker ung mann som satt i stolen og svarte, og det ble med en gang klart at Philip har god peiling på Kongen.

På 24 000 kr må kandidaten inn i glassbur og får ett minutt på seg til å svare. Philip satte seg rolig tilbake etter halve tiden, han kjørte safe og svarte på de nødvendige fem av sju spørsmålene. Riktig svar, 24 000 kr var sikret og oppmøte i Kvitt eller Dobbelt også neste uke, og på spørsmål om hva han skal bruke pengene på, svarte gutten kjekt: ”Damer og trekkspill”, noe som høstet munter applaus i studio.

En uke gikk og det var et nervepirrende minutt da Philip skulle svare på de seks spørsmålene som skulle gi 48 000 kr, og gutten var spent da Eigil Berg gikk gjennom svarene. Men dessverre, to feil.

Den ene feilen var at han svarte ”Cryin’ in the Chapel” istedenfor ”Peace In the Valley” på spørsmål om hvilken gospelsang Elvis overrasket med å synge i Ed Sullivan Show i januar 1957, og det andre spørsmålet han svarte feil på lød: ”2. juli 1956 besøker Elvis RCA-studio i New York for å spille inn tre melodier. Nevn navnet på en av låtene Elvis spilte inn denne dagen?” Riktig svar er ”Hound Dog”, ”Don’t Be Cruel” og ”Any Way You Want Me”. At Philip svarte ”Heartbreak Hotel” er ikke rart. Den ble spilt inn på Elvis’ første session for RCA, som imidlertid skjedde i Nashville 10. og 11. januar 1956. Vanskelig spørsmål når du sitter full av adrenalin i glassburet og vet at ”Heartbreak Hotel” ble det store gjennombruddet for Elvis i 1956.

All ære til Philip. Temaet Elvis Presley er kjempestort i forhold til de andre temaene i programmet, og gutten gjorde en imponerende innsats. Philip er selvsagt medlem i den norske Elvisklubben Flaming Star.

En honnør også til Eigil Berg for utformingen av spørsmålene. En fin blanding fra hele Elvis’ karriere.