A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
HVEM: Mad Marge And The Stonecutters (US) + The Peacocks (SWI)
HVOR: Elm Street, Oslo
NÅR: Søndag 2. desember 2007Mad Marge And The Stonecutters.The Peacocks.

To band som er labelkompiser på tyske People Like You Records er sendt ut på en 25 konserter lang Europaturné sammen og begge har ferske album ute. Album som har rulla og gått i heimen de siste par ukene og skapt forventninger til denne konserten som er omtrent midt i turneen.

Søndag er ingen bra dag publikumsmessig for arrangører av rock’n’roll- konserter i Norge, og det var glissent da Californiabandet Mad Marge And The Stonecutters gikk på scenen litt over klokka ti. Men en akkord senere var de 30 tilstedeværende hvertfall kommet nærmere scenen og det kunne bli konsert.

The Stonecutters er et moderne og kjapt fuzz-pop-rockabilly band som kan spille fort og med frøken Mad Marge i front som ganske tøff vokalist med dybde og blues i stemmen. Det låt aggresivt fra to Gibson-gitarer, trommis med dobbel basstrommepedal og en slapbassist som også live dro de kjappe mellomspillene vi kjenner fra skiva. Publikum ga bandet god feedback og mot slutten leverte de en fortversjon av Stray Cats’ "Fishnet Stockings".

The Peacocks: Tre sortkledde karer med et flott nytt album i lomma og hundrevis av spillejobber i ryggen kunne ikke bli feil. The Peacocks spiller tøff rockabilly, det er råprofft, og i Simon Langhard har gruppa en knallgod ståbassist som visste å utnytte den store bassens visuelle potensiale. At han i tillegg spilte dritbra var imponerende.

Synd at så få publikummere fant det for godt å møte opp. De som kom fikk nemlig en knallkonsert selv om gitarist og vokalist Hasu Langhard var sylte forkjøla og på ingen måte sang slik han gjør på plate. Synd, for de fengende melodiene ble naturlig nok amputert. Men bandet lot seg ikke affisere av det, de ga alt. Forrykende rock’n’roll er et dekkende uttrykk.

Tidlig i settet fikk vi litt overraskende en coverlåt, Eddie Cochrans "Cut Across Shorty" som gruppa hadde gjort til sin egen. The Peacocks levde absolutt opp til forventningene og de ble klappet inn til to ekstra runder. Velkommen tilbake.

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2007