Nyheter desember 2007

Hillborn Desperados.
Fæst på lokkalet

Bitte lille julaften var det utsolgt rock’n’roll-kveld på Mjøndalen Gjæstgiveri (se pressemelding lenger ned på siden). Lokalbefolkningen kjente sin besøkelsestid og i god tid før konserten startet var lokalet fullt og det førte i god norsk tradisjon til håndgemeng både utenfor og innenfor.

Festen var igang og Hokksund/Mjøndalen-bandet Hillborn Desperados leverte heidundrende rock’n’roll med inviterte gjesteartister innimellom (alle med Hillborn Desperados som backingband). Willy Lee framførte et "ganske stært" Jerry Lee sett, Rex Rudi leverte mange julerelaterte rockere med framtredende munnspill før Steven Ackles avsluttet med rock’n’roll og boogie woogie i kjent, hamrende Jerry Lee-stil. Rutinerte DJ Satan Claus hadde gravd fram passende pausemusikk som holdt stemningen oppe under sceneskiftene og før og etter konserten.

En flott kveld med fin stigning i programmet er rapportene. (27.12.07)


Ike Turner ble begravet fredag i Gardena, California. Little Richard var i begravelsen og sa dette på vei ut: "'Rocket 88', shook my soul, I took that same introduction and made 'Good Golly, Miss Molly'." Her er en rapport i avisa Scotland on Sunday. (23.12.07)Willie Nelson.
Willie Nelson på Norges-turné

Willie Nelson og hans faste Family-band kommer på Norges-turné 1. - 4. mai 2008. Oslo, Hamar, Halden og Lyngdal er det som får besøk denne gang. Willie regner Norge som et av sine favorittland og har besøkt oss en rekke ganger. Første gang Willie spilte i Norge var på 50-tallet og forrige gang var i 2002. 30. april blir Willie 75 år og er forhåpentligvis ikke ferdig med feiringa når han kommer til Norge.

29. januar kommer countrystjernas nye album, "Moment Of Forever". (22.12.07)Roky Erickson.
Roky Erickson triumf

Gnistrende rock'n'roll foran et svært entusiastisk publikum og om mulig enda bedre enn på Øya-festivalen, er rapportene fra et utsolgt Rockefeller i går kveld.

Konserten fra Øya ligger fortsatt ute på NRKs nett-tv.
(21.12.07)Hillborn Desperados.
Pressemelding:
Hillborn Desperados backer:
Willy Lee, Rex Rudi, Arne Gull og Stephen Ackles + DJ Satan Claus

Lørdag 22. desember braker det løs på Mjøndalen Gjæstgiveri: Et xmasparty uten like, med et av Norges feiteste Rock`N`Roll-A-Billy band Hillborn Desperados som disker opp med klassikere og uklassikere som garantert vil få det til å rykke i julefoten

Og med gjesteartister som Rex Rudi, Arne Gull, DJ Satan Claus og Stephen Ackles sier det seg selv at det er på Mjøndalens tradisjonsrike Gjæstgiveri at julen skal rockes inn i år.

Willy Lee, som til daglig er vokalist og pianist i Hillborn Desperados, er kjent for å være i Norgestoppen når det kommer til tolkning av The Killer, Jerry Lee Lewis, sine låter. Som en bonus den 22. vil mange av The Killer sine låter tolkes, så Willy Lee er med andre ord til de grader på hjemmebane.

Rex Rudi, alias Tomas Drefvelin, er like kjent som tegneserietegner som han er som vokalist og gitarist i punkbillybandet Rex Rudi. I tegneseriestripene som daglig er å se i VG tar han livet som rocker overdrevent godt på kornet, men det gjenstår å se om han lever det ut i det virkelige liv. Som die-hard Jerry Lee-fan har han til og med feiret bursdag med The Killer.

Arne Gull var et av høydepunktene da «Gamla» i Oslo i mars feiret at The Killer var i byen. At denne karen vet hva han driver av med bevises gjennom hans tolkninger av blant annet What I'd say og Mean Woman Blues fra The Killer sitt live album fra Star Club i Hamburg i 1964.

Steinar Kallander er velkjent rockabillysjef fra Red Planet Agency og programleder i Rock 'n Roll Radio. Med base på «Gamla» i Oslo har han spredd rockabilliens glade budskap til en drøss med Osloinnbyggere, og nå kommer han til Mjøndalen for å gjøre det samme.

Og for å toppe det hele kommer Stephen Ackles for å traktere tangentene med gutta i Hillborn denne kvelden. Et kjent navn for de fleste, og så selebert besøk er det lenge siden puben i Mjøndalen har kunnet skryte av.

Forholdene ligger med andre ord virkelig til rette for at jula skal rockes inn på Mjøndalen Gjæstgiveri i år, og med en imponerende gjesteliste ligger det an til å bli en kveld som vil bli husket i mange år fremover.

http://www.myspace.com/hillborndesperados
(15.12.07)Ike Turner.
Ike Turner er død

Ike Turner døde mens han sov i sitt hjem i San Marcos, California, i går, onsdag 12. desember. Han ble 76 år. Ike var gift fire ganger hvorav Tina Turner er den vi kjenner best. Duoen fikk sju topp-ti hits før de skilte lag i 1978.

Izear Luster Turner ble født 5. november 1931 i Clarksdale, Mississippi. Faren ble slått ihjel av en hvit rasistmobb og dette gjorde Ike til en hard mann, noe ikke minst Tina Turner smertelig fikk erfare.

Ike ble tidlig interessert i musikk og møtte Pinetop Perkins allerede i tenåra. Ike dannet legendariske The Kings of Rhythm før han fylte 20 og i 1951 dro gruppa til Memphis for å spille inn hos Sam Phillips i Sun Studio. Med saksofonist Jackie Brenston som vokalist spilte de inn "Rocket 88". Platen ble lansert under navnet Jackie Brenston & His Delta Cats, ikke Ike Turner & His Kings of Rhythm. "Rocket 88" gikk til topps på R&B-listene og mange mener dette er den første ordentlige rock’n’roll plata.

Ike Turner ble innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame i 1991. På grunn av narkotika og våpenbruk satt Ike i fengsel på dette tidspunkt, og det var Tina Turner som mottok prisen på hans vegne.

Plateselskapet har sendt ut følgende melding: "There is no doubt that Ike Turner was one of rock and roll's great architects with his genre-defying sound as an instrumentalist and bandleader ... As a two-time Grammy Award winner and recipient of The Recording Academy's 2004 Heroes Award, Ike's legacy as a groundbreaking pioneer in the music industry will never be forgotten."

Her kan du lese mer om Ike Turner. (13.12.07)Rock Engh Roll.
Rockeweb dott com i ti år

På Rjukan sitter en lidenskapelig rocke-mann og skriver om rock. I ti år har Morten Engh, bedre kjent som Rock Engh Roll, skrevet utallige plateanmeldelser og artikler. Den anerkjente internett-siden rockeweb.com har etterhvert utviklet en gedigen base og er et oppslagsverk til stor nytte for oss andre. Ikke minst lenkebasen til andre relaterte nettsteder er uvurderlig.
ROCK gratulerer Rock Engh med de første ti åra. (12.12.07)


Årets største platemesse i Norge
I morgen, lørdag 8. desember fra kl 10 - kl 16, arrangeres det nok en gang platemesse på Rockefeller i Oslo. Messa arrangeres for 19. året på rad og dette er tidenes største med over hundre meter med godbiter og selgere fra hele Skandinavia.

I tillegg til salg av plater og cd’r vises fotoutstillingen "Woodstock Vision" av Elliott Landy, det blir salgsutstilling med malerier om norsk punk med bilder av Sigmund da Silva Lien og Ragnhild Steig Svenningsen, Trygve Mathiesen er til stede og signerer boka "Tre grep og sannheten - Norsk punk 1977-1980" og det samme gjør Asbjørn Bakke med sin bok "Revolver - en skarpladd plateguide til rockehistorien". (7.12.07)Little Steven digger norsk undergrunn

Little Steven er mest kjent som gitarist i Bruce Springsteens E- Street Band og som Sopranos høyre hånd. Hjertet banker likevel sterkt for undergrunnsrock, noe vi er blitt kjent med gjennom radioprogrammet Little Steven’s Underground Garage. Little Steven står også bak Wicked Cool Records. Tor Arne Petzold i Flipside Records forteller til ROCK at Little Steven allerede har gitt ut Cocktail Slippers i USA og muligens vil gjøre det samme med Beat Tornados.

Flipside Records har, i tillegg til Cocktail Slippers og Beat Tornados, artister som Built For Speed, Smalltown Ramblers, The Tempo Toppers og Chicas Del Coro i stallen. - Jeg sendte over hele katalogen og håper det beste, sier Tor Arne Petzold. (7.12.07)


Lee Rocker kommer til Ørland Bluesfestival i Trøndelag den 3. oktober 2008. (6.12.07)

Taggy Tones har nylig signert med danske Kick/ESP Records og i mars/april lanserer danskene sitt nye album, "Rollin". (6.12.07)Pressemelding:
The Cascadez er blitt Hank Sundown & The Bopsters

For å feire dette gir vi bort en cd med både nye og gamle låter HELT GRATIS! CD’en laster du ned fra vår hjemmeside eller direkte fra denne linken. (Fila veier 24.8 mb).

Hank Sundown & The Bopsters starter innøving av nytt matriale over nyttår og vil forhåpentligvis bli å finne på en scene nær deg i løpet av 2008. Inntil det skjer kan du nyte vår julegave til deg ved å laste ned vår gratis CD. Filen inneholder ti låter og cover. Bare å skrive ut coveret, brenne en CD og dytte den i spilleren! Du trenger WinZip for å pakke ut filene.

Med teddyboy hilsen
Hank Sundown & The Bopsters

Vi her i ROCK håper noen føler seg kallet til å anmelde cd’n. (6.12.07)Johnny Rehab.
Goin’ Ape lever

Det har lenge vært stille fra Romeriksbandet Goin’ Ape. En stemme visket imidlertid at han hadde observert gruppa i Strømmen sist lørdag, og en e-post til frontmann Roy Botten bekrefter dette. - Jada, vi har holdt det gående hele tiden, men har spilt mye på private fester og firma- arrangementer.

Ny i besetningen er trommeslager Johnny Rehab (også kjent som Johnny Halvorsen fra gruppene Slips og The Åsmunds) som har erstattet Lars Engebretsen. (6.12.07)Little Richard.

Little Richard er 75 år

Richard Wayne Penniman, bedre kjent som Little Richard, ble født 5. desember 1932 i Macon, Georgia, 75 år siden i dag.

Han eksploderte inn i amerikansk bevissthet midt på 1950-tallet og hjalp til med å legge grunnlaget for en ny form for musikk: Rock’n’Roll. Richards hitlåt, "Tutti Frutti" (vant i sommer en kåring i engelske Mojo kalt ”100 records that changed the world”. Se nyheter for september.), var en katalysator for hans suksess som ledet til en uavbrutt rekke med klassiske hitlåter som "Long Tall Sally", "Rip It Up", "Lucille", "Jenny, Jenny", "Keep A Knockin'", "Good Golly, Miss Molly" og "Ooh, My Soul". Ti år senere hadde mannen solgt mer enn 32 millioner skiver over hele kloden.

Little Richard ble innlemmet i Rock 'n' Roll Hall of Fame i 1986 og han ble æret med en stjerne på verdensberømte Hollywood Walk of Fame i 1990. I 1993 mottok han Lifetime Achievement Award fra National Academy of Recording Arts and Sciences, i 1994 ble han tildelt Little Richard Rhythm & Blues Foundation's prestisjefyllte Pioneer Award og i 1997 ble han æret med den skjeldne Award of Merit på American Music Awards for hans gjennkjennende stil og sterke innflytelse i musikkverdenen. (5.12.07)Dolly.
Dolly Parton til Kristiansand

Starts fotballag rykket ned i år og følgelig blir det ikke noe eliteseriefotball på Sør Arena i Kristiansand i 2008. Artisteri i eliteklassen blir det likevel den 17. juni da selveste Dolly Parton inntar sørlandsbyen og nok vil sørge for at Sør Arena fylles opp. (4.12.07)


Gamle helter: The Inmates, Eddie & The Hot Rods, Slim Jim Phantom og Dr Feelgood er bare noen av gamle helter som kommer på Elm Street i 2008. (2.12.07)Ser du noe mistenkelig kan du tipse Rune her.
Tjuvradder hos Cruisin’

Fra direktør Rune Halland i Cruisin’ Records i Oslo har vi mottatt følgende:
- Har nå funnet ut at det har blitt stjålet EP’er og singler i stor stil i høst. Har jo merket at det forsvinner noe av og til, men nå er det ille. Har ikke gått grundig gjennom singlene, så det kan være mye mer, men bare ved gjennomgang av EP’ene + noe singler, har jeg regnet ut at plater for ca. 14 000 kr er borte. Dette er ting som ikke har vært med på platemesser, så de har blitt stjålet her i butikken mens jeg har vært her.

Prøver selvfølgelig å passe på, men med telefoner og henvendelser som gjør at jeg må sjekke ting på PC’en, så får jeg ikke fulgt med hele tiden. Min lærdom blir at de dyrere platene blir gjemt bort og kun blir vist fram på forespørsel. De aller dyreste har vært gjemt bort, men nå må jeg gjemme bort de nest dyreste også.

Har jo pleid å stole på folk som går her, og har det kommet noen jeg ikke har stolt på, har jeg fulgt godt med, så jeg er stygt redd for at dette er en person jeg stoler på.

Noen av platene som har blitt stjålet er: Bill Haley; Rock’n’roll EP (UK Brunswick med tri-centre), Smoke: My friend Jack (fransk EP), Terry Dene (svensk 1958-EP), Brenda Lee: Sweet nuthin’s (svensk EP), Ricky Nelson sings (dansk EP), Jimmy Bowen (svensk EP), Freddy Cannon: Four direct hits (UK EP), Rocke-Pelle: Rockin’ rendezvous EP, The Divorced: Big little woman (med PS/Art sleeve), Bob Dylan: Positively 4th street (med svensk PS), Chuck Berry spansk EP, tre forskjellige EP’s med Fats Domino, Elvis: Follow that dream EP, Elvis-singler med PS med mer.

Gir nok en god følelse når man setter seg godt tilrette i godstolen for å høre på og nyte det sjeldne klenodiet man kanskje har vært på jakt etter lenge, og vet at det er tjuvgods man har mellom henda. Kan vel ikke kalle sånne folk for musikkelskere akkurat (red.anm.) (1.12.07)Shotgun Whalers

Shotgun Whalers heter et relativt nytt norsk rockabillyband. De kommer fra Holmestrand og består av Simen Andreassen (sang), Hallvard Eriksen (gitar), Oddvar Stensrud (kontrabass) og Eigil McBongo (trommer). Gruppa har det siste året gjort seg bemerket på søndagsjammen på puben Saxon King i Horten og opptrådte på Summertime Blues i sommer.

Shotgun Whalers har besøkt Studio Elg i Holmestrand og tolv låter er spilt inn. Omlag halvparten er eget stoff og av coverlåter har vi fått opplyst "Cherokee Boogie" (Moon Mullican - Chief William Redbird), "Settin’ The Woods On Fire" (Hank Williams), "Shotgun Boogie" (Ford) og "Rockabilly Funeral" (Kevin "Blackie" Farrell). Plata ventes rett over nyttår. (1.12.07)