A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
F.v. Dag Bøgeberg, Svein Ihlen (delvis skjult), Rune Norman og Arne Ringstad.

HVEM: The Tempo Toppers
HVOR: Muddy Waters, Oslo
NÅR: 17. og 18. august, 2007


Det var en sjelden anledning. Frihelg! At The Tempo Toppers i tillegg skulle gjøre en gig fredag kveld/natt og ettermiddags gig kl. 15 lørdag gjorde ikke tingene værre. Bandet gikk på scenen og leverte førsteklasses rock’n’roll fra første stund. Variasjonen er stor, relativt sett. Gutta spiller rockabilly, ofte forkledd som garasjerock, men blander gjerne inn et klassisk engelsk 60-talls sound og går heller ikke av veien for å leke med pop. Om de så gjør covere eller egne låter, gjør de det på sin egen måte. Vi fikk et høyt tempo og bra trøkk i låter som ”Buy A Guitar”, ”The Girl From King Marie”, ”Skippy Is A Sissy”, ”Rock'n'Roll Guitar” (generelt mye gitar i bandet, de kan nesten se ut som et Shadowband der de står, men fotarbeidet avslører dem...) og ”Click Clack” for å nevne noen. Muddy Waters var godt besøkt og det var liv, både i baren og på dansegulvet. Det var sent på natt innen folket og bandet var fornøyd.

Og så var det plutselig dagen derpå - lørdag ettermiddag. Bandet entret scenen, besøkstallet var ikke på høyde med natten tidligere, men det la ikke noen demper på spillegleden. Gutta kjørte igang og etterhvert begynte det å komme litt folk også. Satt nesten med følelsen at det atter var kveld, folk dansa og drakk øl som om... Etter andre sett var det tydelig at gutta var litt slitne, men de fikk tydeligvis ekstra energi av dette løftet fra publikum. Rytmeseksjonens to ansatte gliste til hverandre og gitaristene fant det på sin plass å kjøre et par nye låter. Covers riktignok, men rockabilly vindundere som The Tempo Toppers leverte til gull.

Det går rykter om at bandet tar seg en liten pause nå, den bør bli kort!

Tor Arne Petzold - tekst
Ingrid Høgestøl - foto


Tilbake til anmeldelser 2007The Tempo Toppers
Down & Dirty, Trysil - 28. juni 2003


Trysil For Swingende er en festival med et ganske vidt spekter av artister, med eneste fellesnevner at musikken svinger (derav navnet). Hovedvekten av artistene har riktignok ligget innenfor blues og jazz, men de tre-fire siste årene har det også vært arrangert nattswing med konsertstart klokka 01.00. Toini & The Tomcats er et av bandene som har spillt her tidligere. I år var turen kommet til det nærmeste vi i Norge kommer The Blasters, nemlig The Tempo Toppers, med ROCKs webredaktør, Dag Bøgeberg, i spissen.

De kjørte igang med en killer versjon av "Rock And Roll Guitar", og det er vel også en ganske treffende beskrivelse på The Tempo Toppers musikk. Vi fikk mange av bandets egne låter, blant annet fra "Click Clack"-albumet, endel klassikere som "Rock And Roll Ruby" og mer obskure låter som "Sunglasses After Dark".

Selv om de etter eget utsagn begrenser antall spillejobber på grunn av familie etc er The Tempo Toppers et utrolig samspillt band, og det er tydelig at de har brukt tid på å øve inn og arrangere låtene. Ros også til bandets nye bassist, Arne Ringstad. Han må være en av de bedre rock and roll bassistene gamlelandet har å by på.

Må inrømme at jeg synes Dag er den beste vokalisten i bandet. Rune Norman blir litt for 60-talls pop for meg, men det er vel en smaks-sak?

Dessverre var det nok litt sent for publikum, siste låt tonet ut ved halv fire-tida på morgenen. Mange trøtte festivaldeltagere hadde vært på både tre og fire konserter i løpet av dagen, og litt mer feedback hadde The Tempo Toppers fortjent.

Arild Rønes (tekst)
Hermann Lundeby (foto)

Tilbake

The Tempo Toppers: Snapshot

The Tempo Toppers: Click Clack