A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅStephen Ackles: "For More Than Only Tonight"

31days records

* * * *


For Stephen Ackles representerer dette albumet et nytt kapittel i musikken og livet. Etter over 30 år i bransjen anser han denne utgivelsen som et vendepunkt og har funnet tilbake til den musikalske entusiasmen han hadde mistet etter konstant reising og hundrevis av konserter i Norge, Europa og USA.

I fjor høst ble mange tatt på senga over Stephens vokale ferdigheter da Thomas Seltzer inviterte han til NRK-programmet "Trygdekontoret" for å framføre "Satan". Opptredenen har siden vært mye omtalt og både programleder Seltzer og VG-journalist Anders Giæver betegnet det som en av de beste sangprestasjonene på NRK noensinne (ligger på YouTube). Låta avslutter dette 13 låter lange albumet.

Musikalsk sorterer denne platen under rootsy popmusikk med en vokalist som går utapå det meste. Singelen "Thinkin’ It Over" åpner med ganske drivende rock’n’roll, mens for eksempel tittelkuttet stemningsmessig sender tankene til Joe Cocker. Ackles har for anledningen parkert det hamrende Jerry Lee-pianoet. Dette er vokalisten Stephen Ackles' album – balladen "Time In A Bottle" er kanskje det beste vi får høre i denne sjangeren på lange tider. Den halvsakte blueseren "Don’t Deceive Me" og rockere som "I’m On The Loose" er muligens ikke det mest musikalsk spennende, men reddes av vokalisten.

Vi serveres rock’n’roll, pop, blues, cajun og ballader, der kanskje sistnevnte kategori gir denne lytteren mest. "Time In A Bottle" er nevnt og George Jones-hyllesten "Just When" og "Satan" – "en gave fra himmelen", som Ackles selv sier om den låta – er alle låter som vil bli spilt i alle mulige radioprogrammer i lang tid framover.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013Stephen Ackles – en gudbenådet vokalist. (ROCK-collage)

HVEM: Stephen Ackles and the Memphis News + Linda Gail Lewis (US)
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Onsdag 12. mai 2010


Vårt lands svar på Jerry Lee Lewis, Little Richard og Elvis Presley, telemarkingen Stephen Ackles, markerte med denne konserten 30 år som artist. Etter 13 album og en drøss singler er det mye å hente låter fra og det startet med Ackles' favoritt-låt av Hank Williams, "You Win Again". Ei låt vi har hørt med utallige artister, men med Ackles helt spesielle instrument, den enestående flotte sangrøsten og et følsomt, rockete, smygende, bluesete og suverent proft The Memphis News i ryggen, er kveldens utgave av "You Win Again" bortimot en Steven Ackles-original.

Ackles har selvsagt mye å takke Jerry Lee Lewis for, ikke minst pianospellinga, men dæven han har gjort det til sitt eget også. The Killer sa en gang til Stephen: – Bare hold på med det du gjør, det går sikkert bra! Og det gjør det, "High School Confidential" rocker som rakkern og fansen vet virkelig å sette pris på sin helt. Et godt besøkt Gamla sang med, mange par danset og stemningen i salen var vennlig feststemt.

I lange perioder lot Stephen pianoet i fred og er kun vokalist. Vi får deilige pompøse og bluesete ballader og halvballader virtuost framført av en artist som vet, og ikke minst tør, å bruke den enestående sangstemmen for alt den er verdt. Sangen tar over personen Steven Ackles og bruker hele fyren som et instrument. Ved et par anledninger virker det som Ackles lever seg så inn i sangen at han liksom må våkne opp og sanse hvor han er når låta er ferdig.

Konserten varierte fint mellom rockere – "Polk Salad Annie" (Tony Joe White) for eksempel der Telecaster-gitarist Dagfin Hjorth Hovind legger inn stilige finter og groovet i bandet nesten sprenger veggene i det gamle lokalet – sitt eget stempel på flotte versjoner av 60-, 70-talls Elvis som i "Burning Love" og "gammelrockerne" koste seg kostelig – og til pompøse Vegas-låter som vidunderlige "The Wonder of You". Og midt inni alt dette fletter Stephen Ackles på selvfølgeligste vis inn "Det er lørdag og rock'n'roll", låta han kom på femte plass med da han i 1992 første gang (av tre) deltok i den norske finalen av Melodi Grand Prix.

Høydepunktet for denne anmelderen var den dødsfengende "Hey You!" (tittelkuttet fra 1992-albumet der både Waylon Jennings og Linda Gail Lewis bidrar). Solid gjennomarbeida og lett popete countryrock krydret med svært smakfullt orgel fra Espen Sannerud.

Det var tid for en avdeling med Linda Gail Lewis, lillesøstra til Jerry Lee som Stephen har samarbeidet med i over 20 år. Umiddelbart følte jeg at hun var en lettvekter i forhold til Stephen Ackles og en liten nedtur etter den flotte forestillingen konserten hadde vært til nå. Men Linda hadde kommet til sine egne, publikum var helt med på notene og at dama kan rocke er det ingen tvil om. "(Let’s Have a) Party" og "Shake Rattle And Roll" var låter med masse energi og god timing i pianospillet, dessuten rocket The Memphis News som bare det. "Good Golly Miss Molly" hørte hun først av storebror før hun hørte Little Richard og hun fortalte om da broren kom hjem med royalties han fikk av Sam Phillips for sin første hit, "Whole Lotta Shakin' Goin' On", og familien fikk nytt hus og Cadillac. Liten tvil om at låta betyr noe spesielt for Linda og etter en solid framføring var inntrykket av dama steget betraktelig.Linda Gail Lewis rocker, 18. juli fyller hun 63 år.

Stephen kom på igjen og derfra og ut var det duetter som gjaldt. Vi fikk "Roll Over Beethoven" og det er tydelig at begge elsker det de gjør, og samsangen på Buck Owens’ sakte "Together Again" var nydelig – pur country and western. "Great Balls Of Fire" kom selvfølgelig og "Vi kan så mange låter at vi kunne holdt på i fem dager," antydet at låter nå ble tatt mer på sparket, og da de dro i gang en litt haltende "When The Saints Go Marching In", en time etter midnatt, var det på tide å si takk for seg for denne anmelderen som ruslet ut i vårnatta, glad og fornøyd etter to-og-en-halv time i lag med en av norges største artister gjennom tidene – Stephen Ackles.

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2010


Stephen Ackles and the Memphis News: "The Presley Project"

Inter Booking

* * * * *


I årevis har Stephen Ackles turnert og menget seg med musikerne i Elvis’ 70-tallsband, han kjenner Jerry Lee Lewis godt og han har valgt sistnevntes 72-årsdag og TCB bands konsert i Oslo Konserthus som en passende anledning til å lansere sitt Elvis Presley prosjekt.

Stephen Ackles er en stor sanger. Stephen Ackles har elsket Elvis’ musikk siden han var liten og Stephen Ackles startet karrieren med å synge disse låtene. Man kan godt stemple denne utgivelsen med ”Hva er vitsen?”, men når Dagbladet gir Leif Ove Andsnes seks stjerner for å spille coverlåter så kan jeg godt gi Stephen Ackles fem for å gjøre det samme (fem og ikke seks fordi ”Until It’s Time For You To Go” er kjedelig og ”Johnny B Goode” er unødvendig).

Dette er nemlig så dønn ærlig og erbødig, og ikke minst dyktig gjort, at jeg koser meg glugg. The Memphis News legger for dagen stor forståelse og dyktighet, men også sitt eget stempel på alt fra Elvis-rockere som ”Burning Love”, ”Promised Land” og ”Lawdy Miss Clawdy” til pompøse Vegas-låter som vidunderlige ”The Wonder of You” og bluesete ballader som ”Loving Arms”.

For ti år siden satte jeg på et papir sammen mitt ultimate favorittband. Der var Stephen Ackles vokalist og på dette albumet synger han slik jeg drømte om at det skal låte. Verdensklasse!

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2007