A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅTaggy Tones: "Rollin’"

E.S.P. Recordings / Kick a/s Music

* * * *


Danmarks rockabilly vikings er her med sitt 6. album, og "Rollin’" fortsetter der "Rockin’" slapp for fem år siden. Besetningen i Taggy Tones er den samme og likedan blandingen av originaler og covers.

"Rockstar" er en bra åpningslåt. Tøff rockabilly med stilig slapbass, lett fuzzgitar og fin melodi og koringer. Deretter kommer to av albumets minst interessante låter. Synd at disse kommer så tidlig. Entusiasmen etter "Rockstar" blir borte og man er litt ute av det når kjappe og svært drivende "Saint and a Sinner" røsker tak. Herlig rock’n’roll-a-billy som følges godt opp av Billy Idols 80-tallshit "Rebel Yell", ei låt Taggy Tones har godt grep om. Sanger Jess Rasmussen minner til tider om Idol, særlig i det lavere registeret.

Så går det slag i slag med kjapp og ganske tøff rockabilly. Det roes ned et par steder, f.eks. "This Little Girl" som er midtempo og med en melodi som etter hvert setter seg i hjernen. Samme kan sies om "Billy Boy", vemodig og med sterk melodi.

Men det er når Taggy Tones spiller fort at de er best, og det er det heldigvis mest av også på dette albumet. Frenetisk er en sprutversjon av "Spider-Man" (mest kjent med Ramones) og selveste Billy Cross (den danske gitaristen som foruten egne band har spilt med Robert Gordon/Link Wray og med Bob Dylan rundt ’77-’78) har skrevet en sånn passe interessant countrybilly-låt til Taggy Tones, men gitarsoloene er selvsagt eksellente, Taggy Tones inviterte selvsagt Cross i studio for å spille på sin egen låt. Albumet avsluttes med "Theme from Matador". En fin surfinstrumental-versjon av temaet fra den berømte tv-serien.

Etter nærmere 20 år er det forsatt masse liv og energi i de danske rockabilly vikings.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2008


Taggy Tones - "Rockin’"

E.S.P. Recordings / Kick Music

Rating: 7


Taggy Tones har i mange år vært Danmarks rockabillyflaggskip. Bandet ble dannet i København i 1989 og debutalbumet, Viking Attack (Nervous Records), kom i 1992. Store deler av besetningen ble byttet ut for et par år siden, og Rockin', deres femte album, viser et ganske villt band som denne gang beveger seg mer mot neo-rockabilly.

Over en periode på cirka et år spilte Taggy Tones inn 32 låter. Med nennsom hånd plukket de ut 16, inkludert fem coverlåter, og resultatet er altså Rockin'. Og det er et selvsikkert band som med stor selvfølgelighet starter hele greia med den ene av albumets to instrumentaler, Wicked Whale. Som er passe lang, har flerstemt kor, drivende trommer, rå gitarer og fengende riff. Theme From "Olsen Banden" heter den andre instrumentalen. Melodilinja kjenner vi godt, her arrangert i twangy surfversjon. Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

En variert plate dette, med alt fra strait rockabilly, She's Hot og One Way Love, lett 60's feeling i It's Got Me Rockin', som har deilig tremologitar, fin melodi og koselig stemning og til fort og rå rock'n'roll-a-billy med fuzza gitar, for eksempel Rockabilly Rumble, Ain't The One og My Girl Should Be Like That hvor tankene et par ganger går til Red Hot (Billy Lee Riley).

Versjonen av Johnny Cash' Folsom Prison Blues svinger bra. Går litt fortere enn originalen og bandet har hostet opp gjestevokalist Colin Clark, som til forveksling høres ut som Cash. Jess Møller Rasmussen spiller tøff Cash-plukkegitar.

Taggy Tones har vid musikalsk smak. Blitzkrieg Bop fra debutalbumet til Ramones kler danskene godt. Bandsjef Rasmussen er Ramones-fan og det skinner klart igjennom. Bandet digger å spille denne. Låta finnes også på den tyske samleskiva Swing-A-Billy Chartbusters. I den anledning skrev vi: Blitzkrieg Bop er vanskelig å ødelegge. Det klarer heller ikke Taggy Tones og dette er ganske nært originalen og tøft så det holder.

Noe utspilt er Burning Love, men gutta tar låta på alvor og digger å spille den. Den siste coverlåta heter My Kinda' Rockin'. Fuzzete og rå rock'n'roll, tidligere gjort av psychogærningene i the Meteors. Taggy Tones er representert på Meteorshyllest-samlingen Sympathy for the Devil med denne energiutblåsningen.

Lenge etter siste låt ligger et såkalt skjult spor. Flangereffekt på gitarsoloen, Jess synger på tysk og ikke en av Taggy Tones sterkeste låter.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Taggy Tones: Caven, Oslo - lørdag 22. november 2003.