Nyheter mai 2008
Eddie Cochran appellerer fortsatt til alle aldersgrupper. Forleden ble Eddie æret med en artikkel i den amerikanske studentavisa The Omega. (30.5.08)


John Fogerty feirer sin 63-årsdag med å spille på Sentrum Scene i kveld. (28.5.08)Astrolites på Hadeland

Lørdag gjør svenske Astrolites det som står i presseskrivet: "Astrolites har gjort alt, fra å dele scener med Slim Jim Phantom og Darrel Higham til å spille på mc-klubber i mørkeste Norge." Da står nemlig den tøffe rockabilly-trioen på scenen hos Soppen MC på Hadeland, noen mil nord for Oslo. (27.5.08)


The Lucky Bullets nådde ikke opp i avstemningen over hvilke band som skal få opptre på NRK P3 og Gramos Urørt Underwood-scenen på Norwegian Wood 14. og 15. juni (se lenger ned på siden). (27.5.08)45 år siden Patsy Cline, Cowboy Copas og Hawkshaw Hawkins døde

Bear Family Records markerer med tre album at det i år er 45 år siden de amerikanske countrystjernene Patsy Cline, Cowboy Copas og Hawkshaw Hawkins krasjet med et lite privatfly på vei fra St. Louis til Nashville. Albumene, Patsy Clines "Stop, Look And Listen" inneholder 31 låter pluss en 44-siders booklet, Cowboy Copas’ "Settin' Flat On Ready" inneholder 34 låter pluss en 40-siders booklet og Hawkshaw Hawkins’ "Car Hoppin' Mama" inneholder 33 låter pluss en 36-siders booklet, alle i serien "Gonna Shake This Shack Tonight".

Patsy Cline ble bare 31 år og var på høyden av sin karriere da ulykken inntraff. Hun har i ettertid blitt omtalt som en av de mest innflytelsesrike og avholdte kvinnelige artistene i det 20. århundre og har etter sin død solgt millioner av plater. I 1973 ble hun som første kvinnelige utøver valgt inn i Country Music Hall of Fame, og i 1999 ble hun av artister og bransjefolk stemt fram til 11. plass på ei liste kalt "The 100 Greatest Women in Rock and Roll of All Time". Hun har stjerne på Hollywood Walk of Fame og etterlater seg klassikere som "Walkin' After Midnight", "I Fall to Pieces", "She's Got You", "Crazy" og "Stop, Look And Listen".

Cowboy Copas ble landskjent da han i 1943 erstattet Eddy Arnold som vokalist i gruppa The Pee Wee King Band. Han platedebuterte i 1946 med singelen "Filipino Baby" (King Records) som gikk til nummer fire på Billboards countryliste. Copas opptrådte jevnlig på Grand Ole Opry og ga ut en drøss plater. I 1960 kom mannens største hit "Alabam" (Starday Records) som lå på første plass i tre månder.

Hawkshaw Hawkins var sanger, gitarist og låtskriver. En svært populær liveartist med en dyp stemme. Singelen "Pan American" var den første av fem topp-ti singler på countrylistene mellom 1948 og 1951, alle på King Records. Han spilte inn for RCA fra 1953 og opptrådte jevnlig på Grand Ole Opry. (24.5.08)


Betong Hysteria er avlyst
Konserten med de norske punkrocklegendene Betong Hysteria og Seppo Goes To Holocaust som var planlagt på Rockefeller 23. mai er avlyst. En skuffet arrangør Trygve Mathiesen sier til ROCK: "Betong Hysterias Geir Brurok er dessverre av helsemessige grunner ikke kompetent til å gjennomføre konserten." (22.5.08)Alvar slapper bassen i Los Raw Meat.
Los Raw Meat til Oslo

Los Raw Meat kommer fra Barcelona, Spania, og lørdag 31. mai spiller kvartetten på Caven i Oslo. Gruppa ramser opp Hi-Winders, Hasil Adkins, Link Wray, Ronnie Dawson og alle obskure band fra sent 50-tall til 1965 som inspirasjonskilder. Og en lytt til albumet "Los Raw Meat Presentan...Shots!" og den ferske singelen, forteller oss at Los Raw Meat kunne glidd rett inn på hvilken som helst av platene i Desperate Rock’n’Roll-serien. (22.5.08)


Bluescruiset som ble meldt avlyst (se Nyheter for april) vil likevel bli arrangert. 25. oktober legger MS Fantasy ivei til Kiel med tilbakekomst mandag 27. oktober. Mer info på Swingkråkenes hjemmeside. (15.5.08)


Twang Gangs video til "The Final Countdown" kan nå beskues på NRK P3tv. "Tøff twang gitar, ståbass, mannskoring og tamtam trommer", skriver P3tv om videoen. Vossegruppas versjon av Europes signaturlåt fra 80-tallet finnes på Twang Gang-albumet "Bandar Abbas Express". (15.5.08)Musikkfest 2008

Lørdag 7. juni arrangeres årets Musikkfest (det som tidligere het Musikkens Dag) fra en rekke scener rundt i hovedstaden. Rootsscena står på Christiania Torv i Akersgata og har følgende artistliste:

12.00: Shotgun Whalers (rockabilly)
12.40: Jens Carellus (folkblues)
13.20: JTLauritsen & The Buckshot Hunters (blues-rock)
14.00: Waste (rock ala Rolling Stones)
14.40: Harald Thune (country)
15.20: The Flatliners (rock’n’roll)
16.00: Vom (rock’n’roll)
16.40: The Retrorockers (rockabilly)
17.20: Katzenjammer (folk-bluegrass)
18.00: Isfjorden Blues Compagni (blues)
18.40: Mono Lake (rockabilly)
19.20: The Mainstreams
20.00: Lady Moscow ("Tom Waits på syre")
20.40: Lucky Lips (country)
21.20: Döden (psychobilly)
22.00: Bazooka Boppers (rock’n’soul)

DJ Rassorback fyller pausene med velvalgt discomusikk.

Fyldig omtale av alle artistene finnes her. Oversikt over alle scener samme sted. (15.5.08)


South Texas Rock & Roll History Festival arrangeres i Corpus Christi 6.-8. juni. Blant arrangementene er seremonien med nye stjerner på byens Walk of Fame. Seks nye stjerner skal avdukes og blant artistene som hedres er Reverend Horton Heat og Bill Haley. (RHOF) (15.5.08)Halvparten av The Montesas.
The Montesas var knall på Caven

Sent, men godt. Som vi skrev i Nyheter for april var det duket for dobbel dose rock’n’roll på Caven den 26. april. Følgende linjer kom til ROCK forleden:

Bra fest, godt oppmøte, The Montesas gjorde en kanonbra jobb! Første spillejobben til gutta i Skandinavia, og den fullførte de med glans. Black Knights som er deres rølpe-skrangle-kødde prosjekt, var utrolig dårlig på en artig måte, men de fleste catcha ikke spøken og ble frustrerte og sinna over at vi hadde booka et så dårlig band. Det endte med at lydmannen jaga bandet av scena pga den dårlige lyden... hehe, så det blei vel ganske flaut på ein snodig måte.

Neste konsert, 31 mai med spanske Los Raw Meat, blir nok dritbra! (15.5.08)


Jim Reeves-gitarist skjøt seg
Gitaristen George "Leo" Jackson tok forleden sitt eget liv i sitt hjem utenfor Nashville. Han ble 73 år. Jackson er å høre på plater med artister som George Strait og Tom T Hall og han var i 1964 medlem i Jim Reeves’ Blue Boys da Reeves omkom i en flyulykke. George "Leo" Jackson fikk konstatert kreft i 2002 og ble aldri frisk. (RHOF) (11.5.08)To stk Bazooka Boppers.
Comeback for Bazooka Boppers

Bazooka Boppers gjør 16. mai comeback på Gamla i Oslo. Den mannlige vokalisten Nicolai har overtatt for Benedicte Brænden. Det varsles om en radikal stilendring mot klassisk soul i gata til Jackie Wilson, James Brown og Sam Cooke, komplett med blåsere. Konserten er også releaseparty for 3-sporssingelen “Believe Me”. (10.5.08)Babylotion fra Showcase Drammens Julerock på Comeback i Drammen i 2007. (Foto: Espen Berget )
Pressemelding:
Lokal nettside gjør suksess

Fredag 9. mai rundet nettsiden www.showcasedrammen.com 100 registrerte band. Profilsiden for lokale band har det siste året blitt et samlingspunkt for aktører i musikkmiljøet i Drammen og Buskerud, og nettsiden har bidratt til flere prosjekter som har vært relasjonsskapende i det lokale musikkmiljøet.

Gjennom www.showcasedrammen.com kan band lage seg en egen profil med bilder, info, legge ut låter og promotere konserter. Hvert band har dessuten en egen individuell gjestebok og muligheten til trykke egne nyheter. Med 100 band registrert er nettsiden den ideele portal for musikkinteresserte som vil bli bedre kjent med de lokale artistene.

I tiden fremover vil dessuten også nettsiden utvides med en møteplass for musikere som trenger band, eller band som søker musikere. Showcase Drammen er også involvert i arbeidet med en ny "Lyd fra et Veikryss" CD, et samarbeid med Moonlight records om å slippe en CD med kun lokal musikk.

I 2008 vil konseptet utvides til byer som Oslo og Bergen, de bak har stor tro på at dette konseptet kan virke samlende i disse byene også.

Tor Erik Fredheim
tlf 48 02 03 13
www.showcasedrammen.com
(10.5.08)Per Harald ”Rocke-Pelle” Hartvig.
(Foto: Tore Fredenlund)
Pressemelding:
Rockens fødsel i jazzens gullalder

Nasjonalbiblioteket, Norsk Jazzarkiv og Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, ønsker velkommen til seminar:

Tid: Onsdag 21. mai 2008, kl. 12.00-15.30
Sted: Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110, Oslo

21. mai 1958 spilte Per Harald ”Rocke-Pelle” Hartvig inn singelen Tennessee Toddy i Universitetets aula. Backingband for anledningen var jazz- og underholdningsmusikerne i Sigurd Jansen and his Rockin Five. Tennessee Toddy ble den første norske utgivelsen med en tilsynelatende reinspikka rockeartist. Med 50-årsjubileet for denne begivenheten som påskudd, inviterer vi til et seminar som skal belyse møtet mellom rock og jazz i perioden 1955-1960.

Hvordan artet egentlig møtet mellom jazz og rock seg i perioden 1955-1960 sett fra musikernes, publikums og medias ståsted? Blant de som skal være med på å besvare dette spørsmålet, finner vi blant annet rockepioneren Roald Stensby, komponist og orkesterleder Sigurd Jansen, musikkviter Odd Skårberg og statsstipendiat Bjørn Stendahl.

Se hele programmet for seminaret på www.nb.no.

Påmelding innen 14. mai til: richard.gjems@nb.no
Seminaret er gratis.

I anledning seminaret vises utstillingen ”Da Elvis kom til Norge" i Nasjonalbiblioteket 21. mai – 6. juni.

Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110, 0255 Oslo
tlf.: 810 01 300
http://www.nb.no/
(9.5.08)


Eddy Arnold er død
En av countrymusikkens aller største legender, Eddy Arnold, er død, 89 år gammel. Eddy Arnold har solgt mer enn 85 millioner plater og hatt 37 singler på pop-listene og enda flere på countrylistene. Noens av hans mest kjente sanger er "I Really Don´t Want To Know", "Make The World Go Away", "The Cattle Call", "I´ll Hold You In My Heart" og "You Don´t Know Me".

Elvis-manager Colonel Tom Parker var Eddy Arnolds manager før Elvis ble fulltidsjobb for obersten.
Arild
(9.5.08)Cd-cover øverst og aprilnummeret av Transport Magasinet nederst.
"16 Truck Drivin’ Songs"

TransportMagasinet heter et blad for transportbransjen i Norge. Bladet trykkes i 22 000 eksemplarer og i aprilnummeret ligger cd’n "16 Truck Drivin’ Songs" med (opplaget på cd’n er 23 000, nesten gullplate!).

Ansvarlig produsent er Bjørn Magnussen i TransportMagasinet og det er TransportMagasinet som gir ut skiva. Finansieringen er gjennomført med reklamespotter myntet på transportnæringa mellom hvert spor. Cd’n sendes gratis med bladet til abonnenter, men går ikke ut i løssalgshyllene. De som leser omtalen av skiva i neste utgave (albumet blir også anmeldt her i ROCK), men ikke er abonnent, vil få cd’n tilsendt hvis de tegner et abonnement.

Artistlisten på "16 Truck Drivin’ Songs":
Home Groan
Jetsurfers
Tone Holen
Ila Auto
Mason Ruffner
Morten Vestly
Shit City
Baard Andreassen
JT Lauritsen & The Buckshot Hunters
Tumbleweed
Bengt Pedersen
Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars
Nilsen´s Southern Harmony
The Tempo Toppers
The Men They Couldn´t Shave
B. Thomas
(8.5.08)Teddy Trigger & The Gatling Guns.
Teddy Trigger & The Gatling Guns med ny plate

Oslo-bandet har fått ny giv etter at de ble trio og har nytt album på det nærmeste klart. "Rockabilly Shrugged" er foreløpig tittel på albumet (kan oversettes med rockabilly-rystelse). Ni nye låter i tillegg til en ny versjon av "Early in the Morning" fra det forrige albumet, er spilt inn i studioet på Grünerløkka der gruppa øver. Bandet produserer sjøl og studiotekniker er Morten Venli. Plata er forhåpenligvis klar for utgivelse i løpet av sommeren. - Vi har ikke tenkt å involvere noen somlekopper slik som sist i hvertfall, sier Jørgen Næsje til ROCK, med klar henvisning til Raucous Records.

Mesteparten av den nye plata ble framført på Oslo Psychobilly Weekend sist helg. - Gruppa fungerte bra i trio-formatet og noen av de nye låtene har potensiale, skrev Ronny Kristiansen i sin anmeldelse her i ROCK. (7.5.08)


The Lucky Bullets er et av banda det er mulig å stemme fram til å spille på den lille scenen på Norwegian Wood-festivalen, den såkalte Urørt Underwood- scenen. Av nesten 400 innsendte bidrag er 20 band valgt ut av en jury. Av disse kan åtte stemmes fram til å opptre i Frognerbadet 14. og 15. juni. Her kan du stemme. (7.5.08)


Riot Boys, rockabillykvartetten fra Østfold vi skrev om på Nyheter i februar, har laget webside med livefilm og låter. (7.5.08)


Billy Lee Riley på beina igjen
Sist søndag stod Billy Lee Riley på scenen igjen etter lang tids sykdom (se nyheter for februar). Hofteoperasjonen i februar førte til hjerteproblemer og Riley var døden nær. Les om Rileys comeback her. (commercialappeal.com) (6.5.08)The Hagers.
Jim Hager er død

Jim Hager, den ene tvillingbroren i The Hagers, døde 1. mai, 66 år gammel. The Hagers var fra 1969 til 1988 stjerner i det amerikanske tv-showet "Hee Haw" og sist sett i Norge i lag med Buck Owens i Njårdhallen i Oslo i april 1970. (RHOF) (5.5.08)Willie og "Trigger".
Willie Nelson i Konserthuset

1. mai opptrådte Willie Hugh Nelson og bandet hans i Konserthuset i Oslo. En fullsatt sal tok varmt imot hederskaren fra Texas som framførte en drøss av sine største hits blandet med noen jazzete instrumentaler. Ingen store fakter fra et sparsomt utstyrt band; piano, skarptromme, percussion, el-bass og munnspill i tillegg til Willies gamle nylonstrenggitar, "Trigger" (se "Ukas bilde" 2008, uke 19). Det svingte godt med vispetrommer og rytmisk munnspill og Willie sjøl er en særprega gitarist med en lyd bare han har. En hyggelig kveld, men Willie begynner å bli vel skjødesløs i framføringen av melodiene på sine sanger. (2.5.08)


Fat Track studio i Bakersfield legger ned driften. Buck Owens, Merle Haggard og Dwight Yoakam er bare noen av artistene som har spilt inn her. Homer Joy spilte i 1972 inn originalversjonen av "Streets of Bakersfield" i studioet, en låt Buck Owens og Dwight Yoakam fikk en stor hit med i 1988. (kget.com) (2.5.08)


Stray Cats spiller kun ett show i USA på avskjedsturneen. Den 22. juli opptrer trioen i Costa Mesa, California, før turen går til Europa og turnéåpning i Bilbao, Spania, den 16. august. 29. august er de på Berns i Stockholm og dagen etter på Amager Bio i København. (Se nyheter for februar for mer.) (2.5.08)


Vellykket mimrefest på Voss
26. april spilte Twang Gang og Rubber Soul på sagnomsuste Fleischers Hotel på Voss. Her kan du lese avisa Hordalands referat fra festen. Bilder finnes her. (2.5.08)


Gretsch gitar-fakta
- The look and the sound of the Gretsch electric screams rock and roll more than any other guitar. Flashy looks and aggressive tones made them a favorite during the mid 50s rock’n’roll players.
Les mer på RHOF. (2.5.08)


Elvis var aldri i England sa du....?
Les hva som ble publisert på web-siden til den engelske avisa Daily Mail forleden. (2.5.08)