A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅTeddy Trigger And The Gatling Guns: "Bad Intentions"

Burning Records

* * *


Er ikke bare bare og skulle følge opp et glitrende debutalbum. Det klarer Teddy Trigger And The Gatling Guns da heller ikke; eller, det prøver de heller ikke på. Manglende oppfølging fra Raucous Records på ei plate både vi og gruppa med god grunn hadde store forventninger til, gjorde kanskje sitt til at piffen gikk litt ut av bandet. Gruppa er som kjent blitt trommeløs trio siden sist og dette albumet er ikke et så påkostet produkt som debutalbumet. Det vannvittige drivet og energien, de varierte arrangementene, den gjennomarbeida produksjonen og proffe mastringen får vi ikke denne gang.

Teddy Trigger And The Gatling Guns spiller som trio mer rett fram rockabilly. Lydbildet er ganske tøft, med slapbassen langt framme og Gretsch-gitaren godt jobbende ved siden av Jørgen Næsjes velkjente energiske vokal og akustiske gitar. "Bad Intentions" er ikke noen dårlig plate, men det er ikke Elvis, Scotty og Bill som ligger i spilleren for å si det sånn. Til det blir den trommeløse trioen Teddy Trigger And The Gatling Guns litt for endimensjonale låtmessig, teften for fengende melodier/låter som overveldet oss på forrige skiva er bare tidvis tilstede her. Det kreves selvsagt mer av låtene når det er færre instrumenter å arrangere med, og etter ei drøy uke med "Bad Intentions" nesten konstant i spilleren er det bare "Spring" denne anmelderen mener hadde fått plass på debutalbumet - kjapp boppin’ rockabilly med original melodi, harmonisang og countrybending på gitaren, som stikker seg ut og gir den gode følelsen alle musikkelskere kjenner. "Your Responsibility", "Havin’ A Time" og "Stand Upright" er også låter som vokser etter hvert og som man kjenner igjen. Men når vi vet hva Teddy Trigger And The Gatling Guns har prestert tidligere, så holder det ikke helt.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2009


Teddy Trigger & the Gatling Guns: "Teddy Trigger & the Gatling Guns"

Raucous Records

* * * * *


Endelig er Teddy Trigger & the Gatling Guns’ selvtitulerte debutalbum klart. Det har vært mye fram og tilbake og utålmodig venting, men nå foreligger altså albumet som det første norske noensinne utgitt på engelske Raucous Records – en fjær i hatten bare det. Jeg anmeldte en umastret versjon av skiva i Backstage før jul. Nå har den modnet og det er en fornøyelse å få muligheten til å skrive om den på ny.

Det er sjelden at harvete rock’n’roll band er bedre på plate enn live, men så er faktisk tilfelle her. Teddy Trigger & the Gatling Guns består av Anders Skisland (gitar), Jørgen Næsje (vokal), Fredrik Schei (kontrabass) og Torgeir Listau (trommer).

– Fullt øs og anarki. Vi driter i om vi ikke låter som det gjorde på 50-tallet. Vi vil ha fram trøkket som en kontrabass kan gi og aggressivt gitarspill, sa Jørgen Næsje sist jeg snakket med han.

Albumet låt for låt:

Get a Life: Heidundrende offbeat gitar og dunkende rockabilly med en arrogant og sjefete vokal. Flott arrangement, godt spilt og ei av Norges flotteste rockabillyskiver på lange tider er det som ligger i spilleren.

Breathe It: Jørgen legger for dagen en sterk teft for fengende melodier og bandet finner fram til akkorder litt utenom det vanlige. Stemningene blir deretter og særpreget er på plass i fullt monn. Fine, lekne gitarfigurer.

Break Up: Ei låt vi kjenner fra konserter. På plate har låta fått nytt liv, med drøssevis av fine koringer og detaljer som ofte drukner i den litt heseblesende liveutgaven av bandet. Flott melodi, dønn riktig hastighet og sving.

Tied to Hell: Kjenner vi også fra konserter og samme her som på foregående. Kjapp rockabilly boogie med moderne lyd og produksjon. Flott melodi igjen. Aggresivt og villt. Bra!

Break Through: Ganske sakte og bluesete. Tøft og sugende riff. Bryter opp og gir albumet variasjon. Ei tekst mange som spiller i band vil kjenne seg igjen i. Man jobber og spiller, ingenting skjer, og drivkraften er håpet om at engang kommer gjennombruddet.

Bad Moon Bopster: Svingete rockabilly med Creedence-riff på gitaren og fin melodi. Oppfinnsomt slik det vris og vrenges på ord så det blir fine rim. Ride away in the galagzy while the radio plays Elvis Presely (Presely rimer på galagzy)

Movin Up: Superkjapp rockabilly. Aggresivt og tøft med flere fine instrumentale partier. Bandet spiller så lenge de orker og låta bare ebber ut rett under fire minutter.

Volcano: Tøff rock’n’roll-a-billy med et heidundrende boogie-løft mot refrenget. Arrogant vokal som faktisk kan minne litt om Andrej Nebb(!). Iherdig gitarspill av høy teknisk kvalitet. Låta ble sluppet på singel for radiostasjoner tidlig i vår og i Stavanger studentradio klarte de å karakterisere den som gladcountry(!).

Wild Wild Love: Svingete rockabilly med flott melodi og ei låt vi kjenner fra konserter. Kjempefin her.

Man’s Lust: Dunkende midtempo rockabilly. Kjent fra konserter.

Rocketeer: Heidundrende rockabilly med tøft metall-riff. Rocketeer er en livefavoritt og er energisk og tøff på plate.

Early in the Morning: Et svingende riff og dette er kjapp og rockete rockabilly. Fin melodi som sitter i hjernebarken. En rå wah-wah gitarsolo som er sjelden vare i rockabillysjangeren. Bandet vil gjerne utvide rockabillybegrepet og klarer det her.

I Go for Rock: Etterhvert typisk Teddy Trigger. Motrytme på gitaren, drivende komp, energisk vokal og fin melodi. Sklir over i et jazzete mellomspill med svevende slide før vi er tilbake i energiske rockabillyland.

Maple Hill: Hard og tøff rockabillyboogie.

Trouble: Midtempo rockabilly med Scotty Moore gitarplukk. Tøft, men ikke skivas beste låt. Refrenget er imidlertid svært fengende og det blir temmelig villt på slutten. Bandet spiller alt de orker og det bare slutter.

Det blir stille i stua og man sitter med hvite knoker og skjønner etter hvert at dette har vært en intens og altoppslukende opplevelse. Raucous Records har "skjønt det" (i motsetning til norskavdelingen hos Warner som refuserte plata). Framtida er lys for Teddy Trigger & the Gatling Guns og med et forhåpentligvis velvillig Raucous Records i ryggen er bandet sikret spillejobber langt utenfor Norges grenser.

Dag Bøgeberg

Anmeldelsen har tidligere vært publisert i Rockboard


Teddy Trigger & the Gatling Guns: Oslo rockabilly festival - fredag 14. mars 2003.

Teddy Trigger & the Gatling Guns: Rock-fredag, Gamla, Oslo - lørdag 11. april 2003.

Teddy Trigger & the Gatling Guns: Wild Bunch Rock’n’Roll Club - lørdag 8. november 2003.