A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅEva Eastwood & the Major Keys + Teddy Trigger & the Gatling Guns
Oslo rockabilly festival, Caven, Oslo - fredag 14. mars 2003


Teddy Trigger.


Eva Eastwood.
Den sjuende rockabilly festivalen i Tigerstaden gikk av stabelen den tredje helga i mars. Men å kalle det festival har vel vært å ta noe i de siste årene. Med to kvelder á to band ser det mer ut som to vanlige gigs etter hverandre. Jeg har liksom alltid forbundet en festival med mange band, enkelt og greit. I år var det fire band på to dager.

Jeg besøkte den første dagen som foregikk på Caven. Hula på Tøyen er nå bedre enn noensinne. Det er levelig temperatur der inne og lokalene går i lyse farger. Razorbacks har rett og slett gjort et formidabelt oppussingsarbeide. Baren har blitt stilig, en ny faststøpt disco boks for DJ, artige sittegrupper og flere nye disker hvor det ofte drikkes tett. Men lydmessig har alltid Caven kommet dårlig ut, grunnet lokalets utforming. Det er jo en lang tarm av en hule. Står du i baren og band spiller, blir lyden fra scena blokkert av publikum hvis det er mange frammøtte. Er det fullt, blir lyden som en tykk grøt hvis du ikke står helt foran scena. Det var ikke fullt fredag 14. mars.

Teddy Trigger & the Gatling Guns åpnet. Jørgen m/kompani var ganske blues orienterte innledningsvis denne kvelden. Folk stimlet sådær sammen foran scena og musikken ble mer manisk rockabilly etter hvert. En kuriositet med dette bandet er at de har låter om apekatter. Hva dette kan føre til vites ikke. Et klart minne er en gledesstund på Gamla rett før jul: på slutten av settet hyler Jørgen ”I’m gone!” og hopper rett ut fra scena. Deretter forsvinner han bare!! Makan. Er det trylling? Eller er det en luke i gulvet foran scena på Gamla? Dette er ihvertfall et band som får meg til å le. Men så hoppende gale som Hot Rod T And His Rock-A-Hulas var, er de på langt nær.

Så var det duket for Eva ”Östlund” Eastwood og hennes Major Keys. Dette bandet er fantastisk på plate, så det skulle bli spennende å se hva de kunne prestere live. Disse menneskene lager en glad og svingende rockabilly i 50-talls tapning med anslag av swing, rhythm’n’blues og pop. Her hjemme hvor vi er godt foret med Toini rock, er dette på en måte i samme landskap. Men der Toini & the Tomcats er mer neo og moderne i uttrykket, er Eva Eastwood & the Major Keys mer 50’s ballroom. Det som likevel gjør de litt moderne i soundet er anslaget av autentisk blues og country, som er så karakteristisk for dagens 50-talls artister.

Live kjørte de safe og mid-tempo. Eva er sprudlende og glad og ikledd blomstret sommerkjole med matchende semska brune cowboystøvler. Med gitar på magen og mikrofon for munnen gynger hun svinsende koserten i land på en blid måte. Den helt store college ballroom feelingen kom med ”Wendy’s Wedding” med gnistrende vokalpartier og gutte-dua-kor.

Tore Hauge - tekst og foto

Wild Wax Combo + John Whiteleather & the Kingrats
Oslo rockabilly festival, Gamla, Oslo - lørdag 15. mars 2003

Danske Wild Wax Combo var et sprudlende lag. En trio med kun et par skiver bak seg, men en sceneopptreden som de fleste kunne misunne dem. Ikke bare var det show-off rundt ståbassen, men det var spillegleden som gav deres konsert det lille ekstra. Musikken var stort sett klassisk rockabilly materiale ala Burnette, men de gjorde det gjerne med en lille vri og pyntet på med originaler. Kun snaut 100 mennesker inne på Gamla denne kvelden, og de fleste av oss skulle vel heller ha fortsatt festen på Caven, men de som var tilstede likte seg tydeligvis foran scenen.

John Whiteleather & the Kingrats led en litt annen skjebne. Selv digga jeg bandets første utgivelser, men har ikke fulgt mye med dem siden John gjorde svenske av seg. Så ham med litt Yoakam attitude på en countryfestival for mange år siden uten at det satte noen varige spor, men nå var John og co. altså tilbake som et rockabilly laug.

Noen fine låter, veldig fine faktisk, og en liksom proff og brautende sceneopptreden trakk først folk tett innpå scenen, men etter at vi hadde hørt spennede oppfordringer som "shake your asses" 20 ganger og de fleste fatta at bandet skyldte cred en mass forsvant mange publikummere ut i natten.

Tor Arne Petzold

Tilbake

Wild Wax Combo: "Rumble In The Jungle"

Oslo Rockabillyfestival #7

Eva Eastwood: Village i Västerås, Sverige - lørdag 10. juli 2004.

Teddy Trigger & the Gatling Guns: Wild Bunch Rock’n’Roll Club - lørdag 8. november 2003.

Teddy Trigger & the Gatling Guns: Rock-fredag, Gamla, Oslo - lørdag 11. april 2003.

Eva Eastwood & the Major Keys: Hot Chicks & Cool Cats