A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅEva Eastwood: "Well Well Well"

Darrow Entertainment / Bonnier Amigo

*


Eva Eastwood har gitt ut en del skiver siden den første ti-tommeren "Good Things Can Happen" kom på Tail Records for sånn ca 8-9 år siden. Syntes det låt litt vel snilt, selv om hun hadde bl.a. Jyrki "JJ" Juvonen fra Wildfire Willie & The Ramblers på gitar, og etter albumet "The Good Life I Have", som kom i 2001, fulgte jeg ikke lenger med på hennes plateutgivelser.

Så da "Well Well Well" dumpet ned i postkassa ble jeg naturligvis nysgjerrig på hvordan det står til nå, og, ja, hva skal man si, her er det ikke mer rock’n’roll eller rockabilly, i stedet får man servert en glattpolert rockeskive som sender tankene til Roxette og sånne svenske liksom-rocka syngedamer som jeg heldigvis ikke vet navnet på.

Eva Eastwood har jo opptrådt på "Allsång på Skansen" i svensk tv, så denne skiva vil sikkert selge bra i Sverige og hun får sikkert også gode anmeldelser der, men for en som har Hal Harris’ "Jitterbop Baby" som favorittlåt, er det naturlig å styre unna denne skiva.

Jon Møllhaug


Tilbake til anmeldelser 2008


Eva Eastwood & the Major Keys - Hot Chicks & Cool Cats

Tail Records

Eva Eastwood viser inngående kjennskap til og ekte følelse for 50’s rockabilly og 1960-talls inspirert honky tonk. Hun og bandet hennes, the Major Keys, låter tidløst og autentisk. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg gjettet at Eva Eastwood & the Major Keys kommer fra tjukkeste Texas.

Eva Eastwood, eller Eva Östlund som hun egentlig heter, kommer fra Örebro i Sverige og fikk øynene opp for denne type musikk da hun og søsteren, Carina, i 1989 sang backup vokal på en turné i Sverige med Jack Scott og Eva skjønte at dette var musikken for henne. Eva digger Carl Perkins, Ruth Brown, Elvis Presley og Charlene Arthur fra 50-tallet og drar fram Don Cavalli og Jack Baymoore av nyere artister. I tillegg nevner hun countryartister som George Jones, Dolly Parton og Waylon Jennings som store inspirasjonskilder. Selv er Eva blitt sammenlignet med størrelser som Brenda Lee, Connie Francis og en ung Wanda Jackson.

Debutalbumet, Good Things Can Happen, kom i 1999 og var det første albumet med en kvinnelig artist på Tail Records. Oppfølgeren, Hot Chicks & Cool Cats, som denne anmeldelsen handler om, kom i 2000, men nådde ikke ROCK magazine før nå. Det gjør ingenting for dette er nemlig tidløse saker. Eva er en super sanger og låtskriver og samtlige 16 låter på skiva er skrevet av henne.

The Major Keys er et eksellent band med gitarist Jyrki Juvonen (spiller i mange band, blant andre Wildfire Willy & the Ramblers og Jack Baymoore & the Bandits) i spissen. På piano spiller Frank Snow, bak trommene sitter Per Mattson og slapbassen håndteres av Jan Östlund. Albumet er spilt inn i Tail Studio i Jönköping som er stappet med utstyr fra 1950-tallet og lyden er deretter. CD’n er svært gjennomarbeidet og veldig bra arrangert. Låtene er varierte, også stemningsmessig.

Rockabilly med fine melodier på for eksempel åpningskuttet Diggin’ The Street, Dome Like You Dome og Love My Baby. Balladen Wendy’s Wedding har stilig dua-kor, fin melodi, melankolsk tekst og er veldig bra arrangert. Låta gikk til nummer én på American Swing Top 40.

En favoritt er spartansk arrangerte 602 91. Cool følelse, twangy gitar. Eva er tøff og synger veldig bra. Oldtime countrybilly får vi på Mama Ain’t Coming Back, slepen 50/60-talls pop med koselig steming på for eksempel One Feet Away og In Trouble Deep og rask 50’s rock’n’roll på tittelkuttet.

”I need someone to love” synger Eva Eastwood, og det har hvertfall vi funnet.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Eva Eastwood: Village i Västerås, Sverige - lørdag 10. juli 2004.

Eva Eastwood & The Major Keys: Hemsby Rock 'n' Roll Weekender No. 30 - 10 mai 2003.

Eva Eastwood & The Major Keys: Oslo rockabilly festival - fredag 14. mars 2003.