A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
DueTones - The Go Getters - Eva Eastwood
Village i Västerås, Sverige - lørdag 10. juli 2004DueTones.


The Go Getters.


Eva Eastwood.

Konserten ble arrangert i forbindelse med Power Big Meet i Västerås, et av verdens største amcar-treff. I fjor regnet man med at ca 12 000 biler kjørte rundt i gatene. Været la en liten demper på årets arrangement, men de som fant veien til Village i sentrum av Västerås, fikk med seg et meget bra arrangement.

Første band på scenen var tyske DueTones. Ukjent for undertegnede, men de viste godt samspill og trøkk. Trioen har sin egen stil og et annet uttrykk enn mange svenske band det er naturlig å sammenligne med og de spiller en fin blanding av nytt og gammelt. Under en prat med bandet etter konserten, fortalte de at de spiller mye egne låter, ca 70 prosent. DueTones har holdt på siden 2000 og har turnert det meste av sør-Europa. Dette var deres første konsert i Skandinavia og de er absolutt velkommen igjen. Mer info på www.duetones.de

The Go Getters var i storslag, og brente til fra første akkord. De som har opplevd dette fyrverkeriet av et band vet hva jeg snakker om og dere andre kan jeg ikke hjelpe. Bandet nærmest eksploderte av spillelyst og energi, noe publikum satte stor pris på. The Go Getters dro i vei med en del egenproduserte låter, mest fra det nye albumet, .....motormouth, samt en rekke kjente covers. Spesielt moro var det å høre Clash-hiten Should I Stay Or Should I Go. Dukker the Go Getters opp på en scene i nabolaget ditt, er du dum hvis du ikke møter opp.

Eva Eastwood har holdt på i en årrekke, og holder stadig koken. Musikalsk ligger hun midt mellom country og rockabilly et sted, og har således greid å gjennskape den tidlige rockabillysounden. Ikke spesielt nyskapende eller high energy, men forfriskende likevel. Eva leverte en bra konsert, med mye egenprodusert materiale – og mye på svensk (hennes ferske album, En Ny Stil I Stan har kun svenske tekster). Kanskje litt for mye etter enkelte utsagn blant publikum, men jeg synes det fungerte bra. Etter å ha vært på en del arrangementer i Sverige, kan det virke som at svensk rockabilly blir mer ”festabilly” og ganske likt, men Eva Estwood hører definitivt ikke til denne kategorien.

The Go Getters gikk på heavy rotation i Cruising-radioen ut over natta i Västerås og undertegnde brukte fire timer i cruisingkø på en strekning som normalt tar fem minutter.

Roger Bonsak - tekst og foto

Tilbake

The Go Getters: .....motormouth

The Go Getters: Live! in Los Angeles

The Go Getters: Welcome To Sin City

The Go Getters: Rockin' All-Dayer No.1. The Wild Bunch Rock'n'Roll Club - 9. august 2003

Eva Eastwood & The Major Keys: Hemsby Rock 'n' Roll Weekender No. 30 - 10 mai 2003.

Eva Eastwood & the Major Keys: Oslo rockabilly festival, Caven, Oslo - fredag 14. mars 2003.

Eva Eastwood & the Major Keys: Hot Chicks & Cool Cats