A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Go Getters: Welcome To Sin City

Goofin' Records

Rå, tøff, swingende og fengende rockabilly er det den svenske trioen The Go Getters gir oss på sitt fjerde og kanskje beste fulltidsalbum; Welcome To Sin City.


Albumet er variert og modner som god vin. Noen av låtene har et lett surfpreg med deilige rå kanter. Instrumentalen og tittelkuttet, Sin City, er et godt eksempel. Bourbon Train gynger faretruende på sin tåkete whiskeytur. Melodien, vispetrommene og gitarplukkingen er eksellent, og Hold On Tight, Desert Rose og Forever ivaretar de saktere og mer countryinspirerte partiene på albumet. Disse er mer detaljrike enn på tidligere utgivelser og Peter Sandberg virkelig føler seg gjennom tekstene.

De raskere låtene er killers som får ethvert dansegulv til å koke. No Heart To Spare, Like A Wolf og I'm A Road Zombie er tøffe som h. ... og Cars, Bars & Guitars er rockabilly slik vi vil det skal være.

Peter Sandberg er låtskriver, vokalist, trommeslager og munnspiller i dette meget anerkjente laget som i tillegg til å ta vel vare på sin egen karriere, er flittig benyttet som backingband for amerikanske rockere på tur i Europa. Sleepy La Beef, Ray Sharp, Larry Donn, Johnny Powers og framfor alt Ronnie Dawson har benyttet seg av The Go Getters.

Gitarist Robin Johnson leverer tøfft rock'n'roll øs, stilige soloer og smakfull picking, mens sindige Morgan Fredriksson er stødigheten sjøl på slapbassen sin.

Det er vanskelig å plukke fram spesielle favorittlåter fra dette albumet. Standarden er svært høy gjennom hele. Humøret til lytteren avgjør hva man liker best fra gang til gang.

The Go Getters har holdt det gående siden 1988. Debutalbumet, Real Gone!, fra 1992 står som en betydelig milepæl i moderne europeisk rockabilly med sin sterke bluespåvirkning. Suksessen har ført bandet ut på utallige turneer både i Europa, USA og Australia.

Dag Bøgeberg

Tilbake

The Go Getters: Village i Västerås, Sverige - lørdag 10. juli 2004.

The Go Getters: .....motormouth

The Go Getters: Live! in Los Angeles

Rockin' All-Dayer No.1