A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Silent Majority + Teddy Trigger & the Gatling Guns
Rock-fredag, Gamla, Oslo - lørdag 11. april 2003

SILENT MAJORITY.
Et nytt navn for de fleste, men slettes ikke noe nytt band. Folk som har vært med en stund, og hatt sans for psychobilly, vil kanskje dra kjensel på navnet Spellbound. Kanskje Norges eneste gjennomførte psychobilly band sånn midt på 80-tallet. Ok, mange år har gått og, hadde det ikke vært for en tjuvlytt på deres ferske CD EP, ville jeg ha vært i sterk tvil om hvordan dette skulle låte. Er selv ingen stor fan av sjangeren, men som man sier; when it's good, it's good! Låtene på EP'n har et solid driv og nok særpreg og står ikke tilbake for mye av hva engelske grupper tidligere har levert, om enn det ikke er helt på nivå med tidlig Meteors.

Live på Gamla kjørte de på slik som skiva hadde lovet, egne låter mikset med Meteors' "killers" og oppsyka covers av klassiske låter som "These Boots Are made For Walking" og "Number 9". Det låt fett nok og publikum satte pris på serveringa. Mer enn godkjent til tross, foruten savnet av en ståbass (det blir mer "billy" av det!) kunne det gjerne ha vært mer attitude over gutta. Noe av det kommer vel på plass med flere spillinger og det skal bli spennende å følge utviklinga her!

TEDDY TRIGGER & THE GATLING GUNS.
Et band som ikke følger midt råd og kutter ned navnet til bare TEDDY TRIGGER og som er så frekke at de vurderer å gi ut plate på det ustartede plateselskapet Sideflip Rec. OSV. har jeg i utgangspunket ikke mye pent å si om.

Men skitt, la gå! Jørgen er et fyrverkeri på scenen og det er en kul gjeng han har rundt seg. All energien som frontmannen øser ut kan riktignok gå litt utover det rent tekniske, men faen heller - dette er R&R med raka rør!

Bandet kjørte på med en overraskende mengde egne låter og stort sett var det øs og pøs hele veien, et og annet trist budskap om ein Teddyboy med brustet hjarta og slikt var det, men som sagt, mest øs.

Låter om Jungelens Konge og hans stripete venner og annet som er viktig for oss. Litt slappt med folk på byen denne kvelden (de fleste rockere samler på begge platene sine og går ut når det er julebord...), men bandet fikk pesa folk frem til scenkanten og gjorde suksess de også.

Bandet hadde snekra sammen en bunke CD EP'er samme dag og delte flittig ut til hungrende hender. Kanskje noen av mottakerne vil vurdere å kjøpe en ordinær utgivelse når den tid kommer. Og det er på tide !!

Denne gamle skribenten forlot galehuset før frisleppet og tar intet ansvar for hva som skjedde de siste minuttene, men ryktene skal ha det til at festen fortsatte til hanen gol.

Tor Arne Petzold

Tilbake

The Silent Majority: Caven, Oslo - fredag 16. januar 2004.

Teddy Trigger & the Gatling Guns: Wild Bunch Rock’n’Roll Club - lørdag 8. november 2003.

The Silent Majority: Silent But Deadly

ROCK FREDAG 11. april på Gamla i Oslo

Teddy Trigger & the Gatling Guns: Konsert på Oslo rockabilly festival - fredag 14. mars 2003.

The Silent Majority: Ringnes, Skotbu - fredag 23. august 2002