A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




The Silent Majority og The Sabrejets
Caven, Oslo - fredag 16. januar 2004

Nytt år og nye gigs på Caven. Først ut denne iskalde kvelden var våre egne the Silent Majority etterfulgt av nord-irske the Sabrejets.


The Silent Majority.


The Sabrejets' Brian Young.
The Silent Majority har jeg anmeldt flere ganger tidligere her i ROCK, og som fan av bandet pluss forventningene til nord-irerne så det lyst ut for en helaften. Det ble bare en halv, med sluttresultat 2 - 1 til the Silent Majority. The Sabrejets skuffet. Det gjorde ikke psychobilly trioen fra Drøbak.

Jeg ankom hula rundt midnatt og Silent hadde allerede startet psycho øset. Hadde ikke sett bandet siden release partyet på Kampen Bistro og gutta var allerede i gang med låt nummer to i settet.

Trio formatet med el bass fungerer fint for bandets harde og raske låter, framført tight og knallhardt. Det visuelle begynner også å løsne. De har slitt med en litt stillestående form for sceneshow, men bein og hofter er løsere nå.

Siden sist har de skrevet endel nye låter, og ifølge bassist Gaute øver de regelmessig. Vi fikk låter fra cd-ep'n "Zombie Stomp". "The Predator" med herlig skrike koring, og som vanlig fra disse gutta, et (ikke fullt så mange nå) knippe Meteors covers. Deriblant Rolling Stones-låta "Get Off Of My Cloud" som også er en Meteors favoritt.

The Sabrejets var ukjente for meg. Selv om jeg så reportasjer om dem da jeg på 90-tallet hadde ansvaret for Norwegian Scene-spalta i det engelske magasinet Southern & Rocking Music. Jeg er også i besittelse av en singel med bandet Rudi som var Belfasts første punk band. Sangeren her var Brian Young - som på andre halvdel av 80-tallet startet og fortsatt fronter the Sabrejets. Etter å ha sjekket ut bandets web-sider var jeg spent på hvordan de låt. Det stod at de blant annet er inspirert av Link Wray, tidlig Cramps og Tav Falco i tillegg til Gene Vincent og annen 50's.

Belfast bandet kom på i solid stil. Veldig visuelle, tøffe og definitivt rockestjerner. Man så liksom at de hadde holdt det gående i lang tid. Veldig tighte. Åpningskvarteret var kult nok. Kvartetten svingte seigt på med en solid tatovert Brian Young i front, med svart lang knall sveis, mikrofon og gitar. Han hadde selskap med en gitarist i svart skinndress og en slap mann i front på scena. Etterhvert ble det imidlertid forutsigbart. Jeg har hørt denne rockabillygreia for mange ganger. Du forventer mer særpreg enn dette etter så mange år i bransjen. Og gutta kjørte på - de spilte lenge, med alt for mange like låter. Etter ca en time fikk vi en av de mest patetiske og tannløse versjonene av the Ramones "Blitzkrieg Bop" jeg har hørt. The Sabrejets holdt i maks en halvtime. Så vidt.

Tore Hauge - tekst og foto

Tilbake

The Silent Majority: Silent But Deadly

The Silent Majority: Rock-fredag, Gamla, Oslo - lørdag 11. april 2003.

The Silent Majority: Ringnes, Skotbu - fredag 23. august 2002.