A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


The Silent Majority, The Moods, Sister Rain
Ringnes, Skotbu - fredag 23. august 2002


Sister Rain.


The Moods.


The Silent Majority.

Dette var en begivenhet av de sjeldne. Ringnes festivalens andre år på jordet! På jordet bokstavelig talt ja, eller til gards om du vil. Det hele foregår på en noe uvanlig bondegård, hvor de medvirkende band spiller på trammen til hovedhuset.

Backet opp av et usedvanlig vellydent PA-anlegg og lys-spotter langt inn i solsystemet, ble dette en kveld for hukommelse og glede.

Heading for Askim: Undertegnede, Razorback Kallander, Kjetil Max Motor m/følge. Denne kvartetten trengte seg på i Kjetils slemme amcarflak i solnedgangen denne sensommerfredagen.

Spesielle konsertopplevelser:
The Silent Majority:
Drøbaks psychobilly-gutter skulle gjøre sin første konsert siden de varmet opp for The Meteors på Renegat på Jernbanetorget i Oslo i 1985.
The Moods: Dette beryktede garasjebandet som jeg i to år har forsøkt å se, men alltid misset.
Sister Rain: De psykedeliske søstrene. Var kollosale på 80-tallet, og blant de første orkestre som gav ut plate på Voices Of Wonder Records.

Ringnes, Skotbu: Festivalen ble arrangert første gang i 2001 som en del av UKS-biennialen, med kunstutstillinger over hele verden. Japan, London, Skotbu. Gården til festivalsjef Talleiv Taro Manum var utstillingsarena. Tunet er fullt av underligheter. En gammel Narvesenkiosk, en ditto telefonkiosk og rykter om en gedigen samling av snurrepiperier. Bl.a. en enorm mengde kakebokser!

Vi ankom og ble møtt av et tilbaketrukket Sister Rain. Psykedelisk og váre toner. Velvet Underground og Echo & The Bunnymen nyanser. Bra var det, men passet ikke så godt inn i et utendørs arrangement.

The Moods klinker til. Knallhard 60-talls garasje. Manisk vokal, maniske trommer. Et blodig driv. Bulle banker skinn som alltid. Alle garasje diggere bør sjekke ut the Moods. Vokalisten er akkurat passe aggresiv også. Flott.

The Silent Majority var siste band ut. Full vreng. Tungt øs. Utrolig, men sant, 75% av låtene er Meteors covers. Det gjør ingen ting. Fordi, de vant publikums gunst. Kjempetrøkk. Tørris. Publikum tar av. Gledelig!

Kampen Bistro stod for matserveringen. Hjemmelagde krydrede grillpølser, lapskaus og østers. Pølsene var fabelaktige! På gården var det også en garasje som var gjort om til bar. Men det var satans kaldt i Skotbu. Ihvertfall for en bygutt som meg i shorts. Neste år er det planer om en ny festival. Be there - or be square. Festivalinfo: tlf 64 86 56 49

Tore Hauge (tekst og foto)

Tilbake

The Silent Majority: Caven, Oslo - fredag 16. januar 2004.

The Silent Majority: Silent But Deadly

The Silent Majority: Rock-fredag, Gamla, Oslo - lørdag 11. april 2003

ROCK FREDAG 11. april på Gamla i Oslo.