ROCK FREDAG 11. april på Gamla i Oslo:

Teddy Trigger & the Gatling Guns
+ The Silent Majority

Av Steinar Kallander

Siden 10. januar 2003 har Gamla og Radio Tango presentert en del av fremtiden i Norsk Rocks mange farger. Mange av konsertene har vært godt besøkt og det gir god grunn til å fortsette med prosjektet fram mot sommeren.

Om ROCK FREDAG har gitt bandene en mersmak ute blant folk håper vi godt på og vi fortsetter ufortrødent videre. Nå også med en del promo-drahjelp fra ZTV som blant annet filmer Gothministers konsert 4. april.

Fredag før påske står i rockabilly-ens tegn og viser to band som står for både autentisk og moderne virilitet i denne primitive, men eksplosjonartede musikksjangeren. Det skal både dreie seg om action-pakka trad rockabilly og den mer dystre-komiske punkvarianten som kalles psychobilly.


Teddy Trigger & the Gatling Guns.


The Silent Majority spiller på Skotbu 23. august 2002.
(Foto: Tore Hauge)

TEDDY TRIGGER & THE GATLING GUNS
Sammensetningen er ikke helt ny og de har alle hatt en fartstid innenfor et av Norges villere rockabilly-prosjekter, Hot Rod T.

Bandet har tatt inn den opprinnelige vokalisten Jørgen Næsje og pusset opp det musikalske utrykket betraktelig og greid å fornye musikkformen ved å satse på andre løsninger enn den lett klisjefyllte 3-greps varianten.

Mange nye låter er komponert og energinivået inneholder fullt øs og anarki, oppi det autentiske bildet.

Om man kan snakke om sensasjon innenfor Rockabilly i Norge så er dette et band man bør følge nøye med i årene som kommer!

THE SILENT MAJORITY
Endelig er stillheten brutt. Sporhundene er sparket på dør for å snuse opp stridsøksene som har ligget nedgravd i årevis, og "Faren over"-signalet vil ikke være å høre på lenge. Nå skal ekkogitarer, jungeltrommer og energiske bassriff vinne nytt land, og folket skal få en ny anledning til å ta fenomenet psychobilly nærmere i øyensyn.

Psychobilly er en sjanger som dukket opp i London tidlig på åttitallet med band som The Meteors, The Stingrays, Polecats og Guana Batz i første linje. Rockabilly ble mikset med punk (langt mer opplagt enn det kanskje kan høres ut..) og tematikken ble hentet fra splatter-, horror- og science fiction-filmer. Moroa var igang!

The Silent Majority gjore en del konserter i Oslo og omegn i perioden '85-'87, blant annet en nå legendarisk oppvarmingsjobb for sjangersjefene The Meteors, hvor Dagsavisen (Arbeiderbladet, den gangen) mer enn antydet at The Silent Majority hadde mest å melde, "..dette var kvelden da læremesterene burde lært av læreguttene..." skrev de. Men siden har det altså vært stille, helt stille.

Det var på den noe hemmelige, men særdeles oppegående Ringnes-festivalen 2002, The Silent Majority gjenoppstod. Det skulle vært et engangstilfelle, men uka etter befant bandet seg i øvingslokalet, og det ble aldri vurdert å pakke vekk gitarene.

Nå har The Silent Majority til og med vært i studio, og er for første gang å høre på et annet format enn kassett. Firespors-ep'en Silent But Deadly, ble nylig sluppet med en strålende konsert på Kampen Bistro, og plasserer The Silent Majority på kartet som et av svært få rendyrkede psychobillyband i kongeriket.

The Silent Majority hentet navnet sitt fra en tale President Nixon holdt i 1969 da han skulle forsøke å forsvare en vanvittig krig han førte på et kontinent langt, langt borte, og manglet støtte for hjemme (...dette låter da virkelig kjent?), men musikken har ingenting med politikk å gjøre. Dette handler om positiv aggresjon, om pumpende adrenalin, rockabilly, punk, øl og alt annet som er morro.

Nå er det altså Gamla, og Rock Fredag som gjelder, og bandet lover høyt tempo og gla'-aggresjon nok til alle som finner veien til Grensen 1 og Gamla 11. april.


The Silent Majority + Teddy Trigger & the Gatling Guns
Rock-fredag, Gamla, Oslo - lørdag 11. april 2003

The Silent Majority: Ringnes, Skotbu - fredag 23. august 2002