A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBrand New Opry
HVEM: Cajun Mockfrogs + The Retrorockers + The Lucky Lips
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Onsdag 30. april 2008


Brand New Opry-festivalen var flyttet til Gamla i år og vi fikk svært mye bra musikk.

Det var lite folk da Cajun Mockfrogs gikk på scenen, med vilje en halvtime forsinket klokka 23.30. Her fikk vi ekte Louisiana cajun med mye yee-haa spilleglede fra norske veteraner i sjangeren. Tidvis kunne det kanskje bli litt vel autentisk for det mer rocka øret, som er mer glad i hæla-i-taket cajun, men når de først er på det hakket så får de likevel publikum med seg. Mye dansing under Cajun Mockfrogs sett.


The Retrorockers.

The Retrorockers sjokkerte med et knallsett med genuin rockabilly og det er svært hyggelig å melde at Norge har fått et nytt band å regne med i sjangeren. At de gjorde hovedsaklig covere i Ricky Nelson-, Cochran- og Vincent-gata var helt greit. Finurlig og originalt utført. Tidvis tenkte jeg på Robert Gordon og Link Wray-soundet de har på sine live-innspillinger fra seint 70-tall. Folk var helt i hundre og antall publikummere hadde på dette tidspunktet også blitt nærmere 100.

Lucky Lips og deres tre kvinnelige frontfigurer har sjarmert meg i senk med sine flotte bluegrass-vokaler i det siste. Med kanon-backing fulgte de opp med himmelsk lyd fra sist de var på Gamla i februar. Fra å covre gamle travere har damene såpass mange egne perler nå at en skive snart er i boks. Det ble ren hallelujah-stemning med denne konserten. Makan til spilleglede er ikke ofte å se.

DJ Billy Bob var som vanlig helt fabuløst dritbra.

Steinar Kallander


Tilbake til anmeldelser 2008