A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
HVEM: The Lucky Bullets (N) + Team Blitzkrieg (N) + Charley Horse (US)
HVOR: Garage, Oslo
NÅR: 19. april 2007Tank Harvey er frontmann i The Lucky Bullets.


Charley Horse leverte en gnistrende rock’n’roll forestilling på Garage.

The Lucky Bullets er en ny klassisk rockabillytrio fra vestlandet, men med base i Oslo. Besetningen er Tank Harvey (også i the Curse), sang og gitar, Johnny Dynamite, ståbass (også kjent som DJ Ace Dynamite) og Skinny Jimmy, trommer (kjent fra nylig oppløste Smalltown Ramblers). Gruppa debuterte som oppvarming for svenske Rock-A-Bops på Caven i Oslo i februar, og noen har kanskje sett dem i serien ”Ferie-kolonien” på TVNorge. The Lucky Bullets spiller for det meste coverlåter, men tre-fire egne snek seg inn i det drøyt halvtime lange settet med autentisk og stilsikker old-time rockabilly. Tank Harvey har ganske rå gitarlyd med flott ekko (den gamle Höfner-gitaren er fra 1946 og en gave fra en fange på Ila) og Johnny Dynamite slappet godt, særlig ”Race With The Devil” var tøff. ”I Go Ape” ble innledet med stilig Jordanairs-kor som ble noe skjemmet av feedback, men kunne ikke skjule at gutta har fine stemmer. Og selvsagt måtte Skinny Jimmy spille trommesolo på ”Skinny Jim”. En fin start på kvelden.

Team Blitzkrieg kommer fra Bergen og dette var gruppas første opptreden i hovedstaden. Med sin new wave-pop brøt de stilmessig med de to andre banda og appellerer til et litt annet publikum. Selv om de var litt famlende hørte vi litt 60-tall, litt sure koringer, en del bra låter, noen med ganske tøffe gitarsoloer.

Charley Horse kommer fra Los Angeles og omtaler seg sjøl som en blanding av rock’n’roll, kupønk og blues, og for egen del legger vi til et ikke ubetydelig element av psychobilly-galskap. Men mest av alt var det pur rock’n’roll av ypperste merke, eller som vokalist Sean ”Zezo” Wheeler sa det: Vi feirer livet! The Cramps’ ånd svevde over Garage da den selebre gjengen ga Oslo en leksjon i punkete rock’n’roll-a-billy med en totalt gi-faen holdning vi sjelden ser. Men Charley Horse er mye tøffere enn The Cramps har vært på mange år. Gruppa synger om stoffbruk og generell uvøren omgang med lover og regler. Besetningen er to gitarer (den ene heter Scott ”Chopper” Franklin, var i Norge som bassist med The Cramps på fjorårets Øya-festival), ståbass, trommer og i vokalist Wheeler har gruppa en frontmann av ypperste klasse. En hardtslående trommis og energisk bassist lagde en solid grunnmur for to pumpende gitarister som byttet på å spille solo. Det ble avdekket mye tatovert hud etterhvert, og en særs visuell gjeng ga oss en rock’n’roll kveld vi sent vil glemme.

Dag Bøgeberg - tekst
Ingrid Høgestøl - foto


Tilbake til anmeldelser 2007