A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅChicas del Coro - Seven Days on the Road

Flipside Records

Rating: 7


Chicas del Coro er to flotte damer, som er fryd for både øyne og ører, og de skriver sine egne sanger. Seven Days on the Road, som er jentenes første fulltidsalbum, er tilbakelent og sukkersøt countrypopjazz, som holdes oppe av gode låter, gode harmonier og gode musikere. Dog hadde det vært ønskelig om Chicas del Coro hadde våget å tråkke til litt mer lydmessig. Lydbildet mangler trøkk og tyngde, og til og med en så dyktig trommeslager som Henrik Maarud virker fislete på denne platen. Bandets forrige utgivelse hadde et tyngre og annerledes lydbilde som ville ha kledd disse låtene bedre.

Men allikevel, Seven Days on the Road har blitt en veldig koselig plate, som slentrer mykt og melodiøst av gårde mot nye eventyr i den amerikanske horisonten. Hilde Marstrander er en dyktig låtskriver, og nykomlingen Debbie Souths to låter lover også godt.

Til tider låter det litt som Somebody’s Darling, særlig tittelkuttet. Hilde og Debbie synger nydelige harmonier sammen, noe som løfter låtene opp i det øvre sjiktet av oral nytelse. Musikalsk er også dette noe av det beste Norge kan by på i 2003. Amund og Henrik Maarud, Knut Hem, Jørn Raknes, Bill Troiani, Stian Carstensen og Jens Petter Antonsen trakterer gitarer, trommer, bass, banjo, steel gitarer, dobro, weissenboard, mandolin, trekkspill og trompet slik få andre gjør det etter dem.

Seven Days on the Road inneholder 12 gode melodier, som helt sikkert låter knall live. Grunnen til den noe slemme karakteren, er at produksjonen ikke yter rettferdighet til jentenes musikk. Men ikke la det stoppe deg fra å kjøpe plata. Dette er ekte saker, framført av ekte mennesker på ekte måte. Hadde bare den gemene hop av tanketomme ”countryfans” hørt på slik musikk i stedet for å fylle bank-kontoen til hjernedøde Heidi Hauge, ville verden vært et godt sted å leve.

Roy Botten

Tilbake

Chicas Del Coro: Greatest Hits (EP)