A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅChicas Del Coro: Greatest Hits (EP)

Flipside Records

Chicas del Coro er spansk og betyr et lite jentekor - i denne sammenheng, et syn for guder, norske Hilde Marstrander og Hege Austheim. Chicas del Coro er til for alle elskere av obskur, retroorientert westernmusikk.


Fire låter er brent på CDn og skivas beste spor, Sweet Revenge, starter ballet med Cash gitarpicking og vispetrommer. Smart koring og fengende melodi og refreng. Enkel twangy gitarsolo og - voila, dette holder. Black and White Thunderbird er skivas eneste coverlåt og ble første gang utgitt med LA-gruppa The Delicates i 1959. Tidstypisk girlgroup pop med energisk tostemt sang. Hilde og Hege behersker dette.

Gråtkvalt western får vi på Back to Halfway. Forsiktig og stemningsfull gitar- og lapsteelgitarsolo fra eminente Lars Albrecht. Greatest Hits avsluttes med Easy on Goodbyes, en nostalgisk uptempo, twangy westernsang som føyer seg fint inn i helheten på skiva.

Stemmene til jentene kler hverandre og de synger lett og uanstrengt. Låtmessig troner Sweet Revenge alene på toppen. De tre andre blir noe anonyme i forhold, uten på noen måte å være svake.

Live backes Chicas del Coro av The Beat Tornadoes i tillegg til før nevnte Lars Albrecht. Ifølge rapportene blir det spas og moro med fulle dansegulv og gjester.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Chicas Del Coro: Seven Days on the Road