Nyheter september 2007

Little Richard.
”Tutti Frutti” nummer én

For et par nummer siden hadde det engelske bladet Mojo en kåring som heter ”100 records that changed the world”. Øverst troner ”Tutti Frutti” med Little Richard fra 1955. Without this: Nothing!, er konklusjonen. Nummer to er ”I Want To Hold Your Hand” med The Beatles og på tredje finner vi ”Heartbreak Hotel” med Elvis Presley. Panelet besto av 100 musikere. (26.9.07)Jerry Wexler.
”Rhythm & blues” er 60 år

Uttrykket ”rhythm & blues” ble første gang brukt (funnet opp) av Jerry Wexler i bladet ”Billboard” i 1947. Uttrykket ble brukt for å beskrive en blanding av jazz, gospel og blues og feirer altså 60 år iår. Wexler er ellers suksessfull låtskriver og banebrytende plateprodusent. Han ble ansatt i Atlantic Records i 1953 og har produsert plater med alt fra Aretha Franklin, Wilson Pickett, Ruth Brown, Ray Charles og The Drifters og nå nylig Bob Dylan. Wexler ble innlemmet i Rock and Roll Hall Of Fame allerede i 1987. (26.9.07)


Picking the brain of... Brian Setzer er tittelen på en artikkel i søndagens utgave av New York Post. (25.9.07)Backyard Drifters i studio

Backyard Drifters kommer fra Østfold og de startet opp i 2004. Besetningen teller folk fra de nå oppløste bandene Wild Dogs og No Name. Terje Ekeberg, sang og gitar, Lars Hole, sang og gitar, Frank Reiten, kontrabass og Cato Harlem, trommer. Gruppa har opptrådt flere ganger i folkparker i Sverige, og i Norge har de vært å høre på klubber og barer på Østlandet. Bl.a. varmet de opp for nederlandske Highway 54 på Wild Bunch i april i år.

I november går Backyard Drifters i Musikk Maskinen Studio i Våler. Foreløpig står fem låter på innspillingsplanen. (24.9.07)Rockabilly i banen.
Hest og rock’n’roll

Travkjøring med hest og rock’n’roll er normalt ikke noe man forbinder med hverandre. Hestenavn blir det ofte fleipet med; hvem har ikke hørt om Dritabrunen og Heseblesen? Men jammen finner vi ikke hestenavn der eierne helt klart har interesse for rock’n’roll.

Her er noen navn på hester som jevnlig opptrer på norske travbaner: King Of The Road, Good Golly Miss Molly, RockAroundTheClock, Rockabilly (sønn av forannevnte), Big Bill Broonzy, Rock’n Roll, Royal Albert Hall, Jumpin’ Jack Flash, Van Halen, Great Balls Of Fire, Rock With Me, Good Vibration, Green Day og ZZ Top. (24.9.07)


Benedicte Brænden, som vi best kjenner som eksplosiv vokalist i Bazooka Boppers, deltok lørdag i programmet ”Lyden av Lørdag” på NRK1. Her kan du lese hva avisa Østlendingen skriver om saken. (23.9.07)Johnny Cash benådet

På live-skiva fra San Quentin i 1969 synger Johnny Cash låta "Starkville County Jail", som er sann historie (om enn noe ironisert) om da han ble arrestert for å plukke blomster i en hage i Starkville, Missisippi. Johnny skrev senere i sin selvbiografi at han bannet og svor i cella hele natta og sparket så hardt i døra at han brakk tåa! Ved åtte tida neste morgen var han blitt såpass edru at sheriffen slapp han ut.

Nå får historien et nytt kapittel da myndighetene i Starkville har bestemt seg for å benåde Johnny Cash! Dette vil bli kunngjort under "The Johnny Cash Flower Pickin´ Festival" i november. (23.9.07)
Arild


Countrylegenden Hank Thompson æres med sin egen dag i hjembyen, Waco, Texas. Dagen er 8. oktober og Hank takker for æren med å gjøre en konsert sammen med Brazos Valley Boys. (reallyrockabilly.com) (23.9.07)
ArildDwight Yoakam.
Dwight Yoakam synger Buck Owens

(RHOF) 23. oktober kommer Dwight Yoakams nye skive, "Dwight Sings Buck". Som tittelen antyder er det en hyllest til Dwights store forbilde og etterhvert personlige venn, Buck Owens. En del av overskuddet fra albumet, som også kommer på vinyl, går til "Buck Owens American Music Foundation". "Close Up The Honky Tonks" er valgt som første singel fra plata, som kommer på New West Records.

Låtliste:
1. My Heart Skips A Beat
2. Foolin' Around
3. I Don't Care (Just As Long As You Love Me)
4. Only You
5. Act Naturally
6. Down On The Corner Of Love
7. Cryin' Time
8. Above And Beyond
9. Love's Gonna Live Here
10. Close Up The Honky Tonks
11. Under Your Spell Again
12. Your Tender Loving Care
13. Excuse Me (I Think I've Got A Heartache)
14. Think Of Me
15. Together Again
(23.9.07)
Arild


Elvis´ koreograf, Alex Romero, er død 94 år gammel. Alex Romero jobbet med Elvis i flere av hans filmer, og hans mest kjente scene er uten tvil den hvor Elvis synger "Jailhouse Rock"i filmen med samme navn. (23.9.07)
ArildCarl Perkins.
Carl Perkins' liv blir film

Fastlane Entertainment i California planlegger film om hederskaren Carl Perkins (1932 - 1998), gitaristen som beriket verden med låter som "Blue Suede Shoes", "Matchbox", "Everybody's Trying To Be My Baby" og "Honey Don't". Perkins' datter Debbie er tungt inne i produksjonen som sponses av mange legendariske musikere. Bl.a. Paul McCartney som i tillegg til å eie rettighetene til Perkins låter også har uttalt: "If there were no Carl Perkins, there would be no Beatles."

Mer informasjon her. (20.9.07)


Sheriff Tex Davis, manager for Gene Vincent og kreditert som co-writer på "Be-Bop-A-Lula", døde forleden, 93 år gammel. Les hele historien på tennessean.com. (20.9.07)Låter like bra i 2007!
Sex Pistols-jubileum

I år er det 30 år siden "Never Mind the Bollocks" kom ut. Sex Pistols – John Lydon (aka Johnny Rotten), Steve Jones, Paul Cook og Glen Matlock – markerer jubileet ved å opptre på Brixton Academy i London den 8. november.
Det er musikknyheter.no som melder dette. (20.9.07)Sunniva Bondesson.
Slaptones blir Baskery

Stockholm-søstrene Greta, Stella og Sunniva Bondesson har gått ungdomskoa i Slaptones i lag med trommepappa Jan-Åke. Gruppa har turnert Europa og USA bl.a. som support for Brian Setzer, og de har nå bestemt at Slaptones er historie. Baskery er navnet på den nye gruppa som kun teller søstrene. Debutsingelen heter "One Horse Down", en bluesete countryrocker med banjo, hvinende slidetoner og harmonisang i gata til Dolly og Emmylou. Låta er hentet fra debutalbumet "In A One Horse Town" (Veranda Independent Records) som kommer snart. 16. og 17. november (Lillestrøm og Vardø) spiller gruppa for siste gang i Norge under navnet Slaptones. (18.9.07)Coveret på "Revival".
John Fogerty med nytt album

"Revival" heter John Fogertys nye album. Etter 35 år er Fogerty tilbake på Fantasy Records, selskapet som ga ut platene til Creedence Clearwater Revival. Både tittelen på albumet og låta "Creedence Song" vitner om at det er spesielt for Fogerty å være tilbake på Fantasy, eller "nesten surrealistisk" som Fogerty sier på sin hjemmeside. "Revival" inneholder tolv låter og kommer i butikkene 2. oktober. (18.9.07)Coveret på ”Wolfgang’s Big Night Out”.
Klassisk Setzer

Brian Setzer Orchestra er klare med sitt syvende studioalbum, ”Wolfgang’s Big Night Out”. Setzer har gitt seg den klassiske musikken i vold og på albumet serveres det låter basert på Beethovens femte symfoni (”Take The 5th”), Edvard Griegs ”I Dovregubbens Hall” (”One More Night With You”) og Mozarts ”Eine Kleine Nachtmusic” (”Wolfgang’s Big Night Out”), for å nevne tre.

Det er imidlertid ikke første gang at rockere låner øre til klassisk musikk, f.eks. så forteller John Fogerty i juniutgaven av bladet Record Collector at Beethovens femte symfoni er utgangspunkt for riffet på ”Proud Mary”. (14.9.07)Gunnar Knutsen har gjort en bra jobb med Twang Gang.
Twang Gang med topp video

Twang Gang har gravd i egne lommer og betalt sjøl for video til coverlåta "The Final Countdown" fra gruppas siste album. Videoen er produsert av Gunnar Knutsens Tumblewine Films og tatt opp på Vågheim Samfunnshus på Skåla utenfor Molde. I tillegg til at videoen ligger på YouTube så er den sendt til NRK Country Jukebox og ZTV. ROCK gratulerer med godt resultat og anbefaler høy rotasjon.

Videoen kan du se her. (12.9.07)Roky Erickson.
Roky Erickson tilbake til Norge

Garagerock-legenden fra Austin innfridde til fulle på Øyafestivalen i august. Roky Erickson & The Explosives var et svært så oppegående rockeorkester som leverte de gamle låtene med glød og entusiasme. Roky sjøl er ikke verdens beste gitarist, men det gjorde ikke så mye, for til venstre på scenen briljerte Freddie Krc, og stemmen og innlevelsen veide opp i godt monn. 20. desember er de tilbake i Norge, denne gang på Rockefeller.

Les mer om Roky Erickson her.
(8.9.07)The Zombies.
Pressemelding:
The Zombies – Live i Oslo – 02.11.2007

The Zombies ble dannet i 1961 og oppløst i 1967. I løpet av de få årene rakk gruppa å sette uutslettelige spor i pop-historien med hitlåter som "She’s not there", "Tell her no", "Time of the Season", men ikke minst med det klassiske pop-psykedeliaalbumet" Odessey & Oracle" (1967). Da denne plata (som stadig dukker opp på topplistene over tidenes beste album) kom ut var bandet i realiteten oppløst og musikken ble aldri framført live. Gruppas to låtskrivere og vokalister, Rod Argent og Colin Blunstone, gikk hver sin vei og The Zombies var historie.

Tiden har imidlertid vært på The Zombies side. Selv om Argent og Blunstone har laget fantastisk god musikk på hver sin kant som soloartister (og til en hviss suksess) vil det alltid være som The Zombies at de er best kjent. De siste årene har dette bandet oppnådd nærmest gudestatus blant musikkelskere og kritikere.

Vi er derfor svært stolte over å kunne presentere The Zombies på en norsk scene i 2007 med både Rod Argent og Colin Blunstone. Konsertsettet vil bestå av ”greatest hits”, ”Odessey and Oracle”-låter framført for første gang på norsk jord, samt solo-sett av både Argent og Blunstone.

Klimaet for The Zombies er i 2007 bedre enn noensinne. Yngre band i hopetall har latt seg inspirere av dette bandet, som ofte nevnes i samme åndedrag som Beatles, Who, Stones og Kinks når vi snakker om de viktigste britiske bandene fra 60-tallet. Neste år skal bandet turnere England med en ”Odessey & Oracle”-tematikk, antakelig noe inspirert av Brian Wilsons suksessrike revitalisering av egen karriere de siste åra. Det er opptakten til dette vi blir vitne til på Fabrikken i Oslo den 2. november. Det blir en kveld for minnebøkene.

"Over the course of the ensuing decades, [The Zombies'] final album... Odessey and Oracle - a beautifully arranged, harmony drenched pristine pop paean to memory, the changing seasons, the passage of time and lost love - slowly began to be recognised as one of the greatest albums of the 1960s." New York Times.

Dato: 02.11.2007
Sted: Fabrikken, Nedregate 7, Oslo
Billettpris: 295
Konsertstart: 21.00

Det vil bli et norsk supportband som annonseres senere.

Billettsalg: Billettservice og Platebaren Big Dipper (Torggata 16). http://bigdipper.no/
For mer info kontakt Andreas L. Jakobsen på tlf 988 29 930 eller e-post: andreas@bigdipper.no
(8.9.07)Marco og Robert har tidligere spilt sammen, men aldri turnert.
Robert Gordon + Marco Di Maggio = sant

Robert Gordon vet å menge seg meg gode gitarister. Ny i rekken av ekstraordinære utøvere som turnerer med Gordon er Italias maestro nummer én, Marco Di Maggio. Tidligere har gitaress som Link Wray, Eddie Angel og Chris Spedding vært å finne bak Gordon. Marco Di Maggio fronter sitt eget band (han er også ene halvpart i Di Maggio Bros) og han er en etterspurt gitarist på begge sider av Atlanteren.

17. oktober starter Europaturneen. Dette er første gang Marco Di Maggio opptrer i Skandinavia og det er synd at Norge ikke står på spilleplanen.

Turnéliste:
17. okt - On The Rocks, Helsinki (FI)
18. okt - 45 Special, Oulu (FI)
19. okt - Hotelli Ellivuori, Vammala (FI)
20. okt - Rock Café, Tallinn (EE)
25. okt - Club Nasti, Madrid (SP)
26. okt - Sala Wah-Wah, Valencia (SP)
27. okt - Orihuela Alicante Fiesta Concentracion Motorista (SP)
28. okt - Sala Be Cool, Barcelona (SP)
30. okt - Juelsminde Golfklub (DK)
31. okt - Stengade 30, København (DK)
2. nov - 100 Club, London (UK).

Mer info på www.robertgordon.dk
(5.9.07)