A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅGoin' Ape: The Chicks Can't Get Enough Of Goin' Ape

Fuel Records

Spretten og ganske autentisk rockabilly er det musikalske hovedbudskapet romeriksbandet Goin' Ape leverer på sin nye cd. Dette er karer som virkelig mener det de gjør og sjela er bakt inn i hver eneste tone.

Goin' Ape har holdt det gående i to år og har tidligere gitt ut en mini cd og en vinylsingle og The Chicks Can't Get Enough Of Goin' Ape er deres første langspiller. Bandet har til nå hatt tradisjonell rockabilly-besetning; to gitarer, slapbass og trommer. Ny i laget er Tommy Karlsson på pedal steel gitar. I tillegg til at mannen er svært god på instrumentet er dette en lydmessig genistrek. Karlsson fargelegger musikken med den særegne lyden og skaper et særpreg som gjør at Goin' Ape skiller seg ut fra hopen av tradisjonelle rockabillyband. I tillegg leverer mannen fine og melodiøse soloer.

Vokalist Roy Botten (ex-Roy & Rypejegerne) synger energisk og snerrer og knurrer seg gjennom albumets 12 låter. Engelskuttalen er så som så innimellom, men fyren vrenger sjela og mener hvert ord.

Gitarist Janis Bastakis spiller "rytmisk" rytmegitar og klinker til med riffete solopartier og også mer tradisjonelle soloer. Og på Too Wet To Plow hyller Bastakis fuzzgitarlyden Paul Burlison kom opp med i Johnny Burnette Rock'n'Roll Trio.

Det svinger av trommeslager Lars Engebretsen og bassmann Bjørn Asle "Barsle" Nordli som er tryggheten sjøl og legger et solid fundament som resten av bandet lener seg mot.

Lydmessig kunne man nok forventet mer sprut i 2002. Slik det er nå framstår skiva som noe nostalgisk, men det er kanskje meningen? Albumet er forøvrig mikset i mono.

Goin' Ape er langt fra noen førstereisgutter. Bandet har medlemmer som tidligere har spilt med Fredriks Rock'n'roll Trio og Snøfte Smith i tillegg til at Barsle har fortid i punkbandet De Sjenerte. Ungdomsskoa trådte han forøvrig i bandet Squirms (1978-79).

Goin' Ape kan høres titt og ofte på klubber og puber i østlandsområdet i tillegg til at de spiller mye i Sverige og de er aktuelle på Fuel Party 2002 - Skedsmo rockabilly festival - som går av stabelen i mai 2002.

Advarsel: Skjulte skatter ligger på cd'n lenge etter at "siste" låt er ferdig.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Goin’ Ape: Rock`n Ride, Bjørkheim, Flisa - 22. august 2003.

Rockin' All-Dayer No.1

Fuel Party 2002