A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅKim Lenz And The Jaguars: "It’s All True!"

Riley Records

* * * * *


Det har vært stille i ti år fra Dallas-dama Kim Lenz. På 90-tallet ga hun sammen med sitt The Jaguars ut to gode rockabillyalbum på Hightone Records, det siste, "The One And Only", i 1999 (pluss at Hightone ga ut samleren "Up to My Old Tricks Again" i 2005). Kim Lenz ble mor og pleiet familielivet, men nå er hun altså tilbake, fortsatt med The Jaguars, og musikalsk er "It’s All True!" i akkurat samme gate som før – heldigvis.

Stemmen har blitt fyldigere, men energien er til stede i fullt monn og vi kan formelig se for oss Kim Lenz trampe beina i gulvet når hun snerresynger til akkompagnement av sitt eksellente The Jaguars med gitarist Nick Curran i spissen – en herlig blanding av seg selv, Scotty Moore og Paul Burlison, mens trommeslager Scotty Tecce og bassmann Jake Erwin (ny i bandet) rocker og swinger virtuost løst og ledig.

Albumet inneholder tolv låter. Sju er skrevet av Kim Lenz sjøl, en skrevet i lag med Big Sandy, som forøvrig er vellykket gjestevokalist på "He's All Mine", et par skrevet spesielt til Kim Lenz og to covers. Kim Lenz er der oppe sammen med Wanda Jackson og Janis Martin (1940-2007), og hun har flere ganger delt scener med begge. Vi snakker kvalitetsrockabilly med ei rett linje fra Burnett-trioen i ’56 og til topp moderne 2009.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2009