Nyheter september 2003

Paul Burlison.


En minneside for Paul Burlison finner du her.
Paul Burlison er død

Paul Burlison, den stilskapende gitaristen i The Rock N Roll Trio, døde lørdag 27. september i sitt hjem etter lang tids kamp mot kreften. Paul ble født i Brownsville, Tennessee, den 4. februar 1929 og er den siste i det legendariske bandet som forlater denne jammerdal.

Den klassiske standardlyden i rockabilly ble satt av Johnny og Dorsey Burnette og Paul Burlison. Selv om bandet holdt på i bare snaut to år og aldri opplevde stjernestatus, kan The Rock N Roll Trios innflytelse på rockabilly knapt overvurderes. Det rockabillybandet som ikke har lånt øre til The Rock N Roll Trio finnes knapt og stadig dukker det opp nye coverversjoner av bandets låter på nye utgivelser.

For Paul Burlison var det den naturligste ting i verden: "Mostly rockabilly music was the feeling that came from the blues, I combined some jazz and blues influences and never thought much about it."

Som Tor Arne Petzold skriver i sin dyptpløyende artikkel om Johnny Burnette & the Rock'n'Roll trio: "For det er jo kunst, på samme måte som de gamle malerne, Van Gogh, Monet og resten av dem, var de kunstnere med et evighetens kvalitetstempel over sine verker." (29.9.03)


Pressemelding: Caven-høsten

Siden finske the Housewreckers var for fulle til å spille på Caven i Oslo sist lørdag, blir konserten den 25. oktober med the Big Truck og 427 GRATIS for de som var tilstede.

Lørdag 22. november spiller danske the Taggy Tones som er et godt etablert neo-rockabillyband. Neo-rockabilly er en modernisert utgave av rockabilly som videreutvikler femtitallets rockabilly, men med det opprinnelige oppsettet med kontrabass. Det er ofte her man finner det mest spennende innen sjangeren for tiden. Small Town Rumblers fra Oslo står for oppvarmingen. Dette er en ny rockabillytrio med gitar, kontrabass og saxofon i besetningen.

Fredag 5. desember spiller danske the Jime (bandet opptrer på Wild Bunch dagen etter), som har to solide plateutgivelser å vise til. It’s Still Rock’n’Roll To Me kom nå i våres. Dette er også neobilly av beste klasse. På Caven debuterer Pete Berry & the Shake Set som oppvarming, et beat-band i tidlig sekstitallsstil. (25.9.03)


BluesNews jubileum

Det utmerkede norske bluesmagasinet, BluesNews, er ute med sin 31. utgivelse, som også markerer bladets 6-årsjubileum. Jubileumsutgaven er på hele 92 sider og inneholder grundige referater fra mange av de store bluesfestivalene i sommer samt intervjuer med blant annet Billy Gibbons, frontmannen i ZZ Top, som turnerte med Muddy Waters for leeeenge siden - og som fikk laget eksklusive gitarer av en gammel tømmerstokk fra hytta til Muddy.

ROCK gratulerer med de seks første og ønsker lykke til med de seks neste. (25.9.03)


Frank "Andy" Starr.
Frank "Andy" Starr er død

(RHOF) Frank "Andy" Starr, eller Franklin Delano Gulledge som han egentlig het, døde fredag 12. september. Starr ble født i 1932 i Arkansas og han ble altså like gammel som Johnny Cash. Starr var innlemmet i Rockabilly Hall Of Fame.

Frank "Andy" Starrs karriere så en ny vår etter at han i juli 2002, på oppdrag fra Wild Oats Records, reiste til Nashville og spilte inn The Rockin’ Return Of Frank "Andy" Starr. (25.9.03)


Ny cd med Marti Brom

Wise To You heter den nye cd’n til en av USAs beste rockabilly-jenter, Marti Brom. Skiva er utgitt på Goofin Records og inneholder 16 låter. Fem av disse er spilt inn i Austin, Texas, med blant annet Lisa Pankratz (trommis, Derailers, Wayne Hancock, Sleepy LaBeef), Nick Curran (gitarist, Kim Lenz and the Jaguars) og Tedd Roddy (munnspiller, Dave Alvin, Hal Ketchum), mens resten av låtene er spilt inn i Helsinki med the Barnshakers som backingband. (25.9.03)


Charlie Feathers.
Charlie Feathers på kino

Charlie Feathers er å høre i Quentin Tarantinos nye film, Kill Bill. That Certain Female heter låta som også er å finne på soundtracket som gis ut. Andre artister er blant annet Issac Hayes og Nancy Sinatra. Filmen har premiere 10. oktober i USA. (25.9.03)


Rosie Flores, the Queen of Honky Tonk, spilte på Tängergården i Enviken i Sverige forleden, og avisa Falu Kuriren likte det de så og hørte. Les anmeldelse her. (25.9.03)
Johnny Cash 1932-2003.
Johnny Cash er død

Fredag den 12. september, om morgenen norsk tid, døde Johnny Cash av komplikasjoner som følge av diabetes på the Baptist Hospital i Nashville, Tennessee. Han ble 71 år. Johnny Cash, talsmannen for vanlige folk, arbeidere og undertrykte, skrev i sin selvbiografi, Cash, fra 1997 at han prøver å gi stemme til de som ignoreres og kues, noe han viste i mange av sine låter.

Som vi skrev i anledning Johnny Cash 70-årsdag: Cash er en av de mest imponerende og innflytelsesrike figurene i etterkrigstidas countrymusikk. (22.9.03)Frank Reiten på Wild Bunch.
Rockin' At The Wild Bunch No.2

Rockin' All-Dayer No.1, heldagsfestivalen som gikk av stabelen på Wild Bunch 9. august, var så vellykket at arrangørene allerede har spikret neste års festival. Rockin' At The Wild Bunch No.2 arrangeres lørdag 14. august 2004, og foreløpig er finske Silver Bullets klare. Kvelden før er det kick-off party med tyske Black Raven og The Tempo Toppers på scenen i Kambo-klubben. (22.9.03)

Interaktive rock klubber
Razorbacks, Teddy Boys and Rockers Union of Norway, som har hovedkvarter på Caven i Oslo, har lansert egen web-side, og Wild Bunch Rock'n'Roll Club har fått ny web-adresse. (22.9.03)Built For Speed.
Flipside Records

Chicas Del Coro, Built For Speed og Beat Tornados er klare med fulltidsalbum i løpet av oktober. Førstnevnte er ferdig, her jobbes det med cover, mens de to andre er ferdig innspilt og skal til mastring.
(3.9.03)


Arild Rønes.
Konkurranse!

The Cascadez går nye veier for å få folk til å høre musikken sin. Trysilbandet har satt opp samleskiva Friday Nite Rumble volume 11 (Run Wild Records) og bandets rykende ferske demo-cd som premier. Fire vinnere trekkes ut blant de som kan svare på følgende:

1: Klikk deg inn her og last ned (eller spill) låta "Give Me A Drink". Spørsmål: Hva er de tre siste ordene i teksten på låta?

2: Klikk deg inn på The Cascadez webside og fortell hvor mange av bandets medlemmer som har cowboy hatt!

Svar sender du til Arild Rønes. Husk å oppgi postadresse. De fire vinnerne kunngjøres i slutten av september på The Cascadez webside. (1.9.03)

The Sun Dodgers Ride Again
Lørdag 6. september holder Bones Maki & the Sun Dodgers releaseparty på the New Way Bar i hjembyen Detroit for det nye albumet, The Sun Dodgers Ride Again, som vi skrev om i Nyheter for mai 2003. Oppvarmere er Cash O'Riley & the Down Right Daddies. (1.9.03)