A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBones Maki & the Sun Dodgers: Bones Maki & the Sun Dodgers

Woodward

Bones Maki & The Sun Dodgers stiger opp av asken etter det praktfulle Detroit bandet The Big Barn Combo. Woodward-sjef Craig «Bones» Maki har restartet sin musikalske karriere og 14 låter med veldig koselig, behagelig og trommeløs rockabilly har trioen lagt ned på sitt første fulltidsalbum. Albumet er spilt inn under oppsyn av den lokale radio discjockeyen Keith Jason i Ypsilantis WSDS studio, live, med to mikrofoner, rett i en Ampex båndopptaker med ekkosløyfer og INGEN pålegg. Dette bandet til Maki har nok teknisk bedre instrumentalister enn mannens forrige prosjekt, men de er ikke så tøffe, på godt og vondt.

Skiva er slepent produsert av Maki selv og tatt i betraktning at det ikke er noen pålegg er dette meeeget bra. Det smeller bra av bassen til Kenny Bruce, som også var med i The Big Barn Combo. En god del av låtene er selvsagt eksellente og vokser og vokser. Av de 14 låtene er det kun to covers. Disse sklir fint inn i helheten og kunne like gjerne vært skrevet av Maki. Albumet er dedikert til Bones Makis helt, nylig avdøde Eddie Jackson, som har skrevet Rock and Roll Baby.

Ny i laget til Maki er gitaristen Graham Tichy. Han spiller ikke like rått som Paul Cook gjorde i The Big Barn Combo, men har en mer teknisk stil. Man kan høre Merle Travis, Scotty Moore, Joe Maphis og Hank Garland renne ut av fingra på herr Tichy. Mannen er i tjueåra og er spådd en lysende framtid som gitarist.

Fra den bunnløse myra av musikalsk talent i Detroit distriktet framskaffer The Sun Dodgers en nedstrippa rockabilly som vil tilfredstille romantikere og danseglade kloden rundt.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Bones Maki And The Sun Dodgers: Ride Again

Bones Maki & the Sun Dodgers: Blue Water Baby (EP)

The Big Barn Combo: Comin’ All The Way From Detroit City