A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Big Barn Combo: Comin’ All The Way From Detroit City

Woodward/Flipside

Samspill, sound de luxe, låter, rockabilly, spilleglede, ujålete og ærlig er superlativer som greit oppsummerer denne CDn. Rockabillyfantastene fra motorbyen Detroit har her levert et album som kommer til å vare lenge.

Comin’ All The Way From Detroit City har surra og gått ei stund i heimen og har etterhvert vokst seg stor! Låtene har kommet smygende og endt opp som favoritter på øverste hylle.

Woodward-sjef Craig «Bones» Maki synger de fleste låtene og spiller akustisk rytmegitar. I denne sammenheng snakker vi om åpne strenger og western swing-type akkorder. Maki lister opp Detroits countrylegende Eddie Jackson og original Sun Records rockabillymann Jack Earls som sine hovedinspirasjonskilder. Maki synger med hjertet og har skrevet de fleste låtene.

Comin’ All The Way From Detroit City starter med rockabillymonstret «Red-Eyed Handsome Man» som sparkes igang med kalveskinntrommene til Loney Charles og den yppige slapbassen til Kenny Bruce. Gitaristen Paul "Smokey Links" Cook henger seg på med enkelt og lekkert riff før Maki stemmer i med sin fyldige røst.

Slik fortsetter det albumet igjennom på supre låter som bopper’ne «Left Is Left» og «Who Should I Call?», den gnistrende «Woodpecker Rock» og ikke minst på Johnny Burnette R&R Trio-inspirerte «There's Alot More Where That Came From» og «Chip On My Shoulder». Glemmes må heller ikke egenhyldesten og Detroitreklamen «Big Barn Boogie» eller den enslige country weeper’n «Winner Of The Human Race».

Gitarsoloene er rå og ujålete, relativt enkle og rockete. Cook varierer mellom enkle riff og countryaktig plukking. Gitaren er hele tiden det dominerende instrumentet, og dette fungerer.

The Big Barn Combo ble startet i 1996 av gitaristen Paul "Smokey Links" Cook og Craig "Bones" Maki. De har gjort stor lykke som liveband, blant annet på det årlige fesjået Viva Las Vegas Rockabilly Week-ender, som samler omtrent det som er av oppegående band i genren, og gutta har spilt konserter i lag med en drøss stjerner. Blant andre The Paladins, Big Sandy & His Fly-Rite Boys, Robert Gordon, Johnny Winter, BR5-49 og Wayne Hancock.

The Big Barn Combo er dessverre blitt oppløst, men arven de etterlater seg, i form av dette albumet, er vi takknemlig for.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Bones Maki And The Sun Dodgers: Ride Again

Bones Maki & the Sun Dodgers: Blue Water Baby (EP)

Bones Maki & the Sun Dodgers: Bones Maki & the Sun Dodgers