A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

HVEM: Charlie Hightone and the Rock-It’s
HVOR: Caven, Oslo
NÅR: Lørdag 21. februar 2009


Charlie Hightone and the Rock-It’s var høyt oppe etter å ha spilt for flere hundre mennesker på Rocket Room i Stockholm kvelden før. Denne spanske gruppa har lenge stått på Cavens ønskeliste og klokka var godt over midnatt da Charlie Hightone and the Rock-It’s entret scenen foran et lørdagstemt publikum som var mer enn klare for rockabillyparty. Charlie Hightone and the Rock-It’s spiller nemlig pur boppin’ rockabilly.

Besetningen er to el-gitarister i tillegg til ståbass, trommer og kassegitaren til vokalist Ivan Vela. Gutta lager låter i tradisjonell og ganske så autentisk rockabillystil og de spilte kun originalstoff i hovedsettet. Rytmeseksjonen er stødig og sjefete, el-gitaristene har forskjellig lyd – den ene Paul Burlison-aktig og den andre spiss og mer bluesete - og framføringen er selvsikker og med full kontroll. I lengden ble de tradisjonelle rockabillylåtene litt ensformige – de var liksom jamt bra, men framføringa var det som sagt ingenting i veien med.

Konserten varte en drøy time og som ekstranummer fikk vi bl.a. en tøff versjon av "The Train Kept A-Rollin’" framført på spansk.

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2009