A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBill Haley’s Original Comets: "… the fathers of Rock’n’Roll – Live In Concert" - dvd

Hydra Records

* * * *


I mars og april reiser Bill Haley’s Original Comets på turné i Tyskland, Østerrike og Belgia. Som en forsmak gir tyske Hydra Records ut denne konsert dvd’n med de aldrende legendene tatt opp på Heide Volm i München 9. november 2003.

Bortsett fra den engelske Bill Haley-erstatteren Jacko Buddin, den klart yngste i laget, så har de resterende fem medlemmene, eldstemann Franny Beecher (86 år da dvd’n ble spilt inn), gitar, Joey D’Ambrosio, saksofon, Johnny Grande, piano, Dick Richards, trommer, og Marshall Lytle, bass, spilt i The Comets siden tidlig på 50-tallet.

Det er en forbilledlig sprek gjeng med gamlinger som særlig på "I Want You To Be My Baby" legger for dagen imponerende energi og spiller fort og rockete. De er rutinerte så det holder selvsagt, og at de fortsatt virker å ha stor glede av å framføre låter de har spilt tusenvis av ganger er imponerende. The Original Comets setter oppriktig pris på responsen fra publikum og når karer på den alderen fortsatt kan rocke og ha det moro, så gjør det ikke så mye at man sjøl har passert 50.

Repertoaret er for det meste klassikere som "Shake, Rattle And Roll", "Crazy Man Crazy", "See You Later Alligator", "Rock A Beatin’ Boogie" og selvfølgelig "Rock Around The Clock", men også et par instrumetaler, og at de spiller låter vi ikke naturlig forbinder med rock’n’roll, som f.eks. "When You’re Smiling" og "Wonderful World" får så være. Som bonusmateriale får vi arkivbilder, en reportasje fra Bill Haley museet i München der de gamle gutta går rundt og mimrer om episoder fra 1950-tallet og til slutt intervjuer med alle musikerne i bandet.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2009