A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅSue Moreno & Chris Casello: "City By Night"

Jungle Records

* * * *


Nederlandske Sue Moreno og den amerikanske gitaristen Chris Casello fant tydeligvis tonen da de begge turnerte med Elvis’ TCB Band i 2011 (turneen nådde Oslo 7. mai).

"City By Night" er spilt inn i Fry Pharmacy, et analogt studio i Nashville stappet med utstyr som en gang ble brukt i legendariske RCA Studio B. Gjennom de samme mikrofonene og forsterkerne som en gang ble benyttet av folk som Elvis Presley, Patsy Cline og Les Paul, har Moreno og Casello med hjelp av musikere som gitarist Eddie Angel og bassist Dave Roe (spilte med Dwight Yoakam på Vinstra), kommet opp med en miks av americana, jazz, swing, exotica og sensuell rock’n’roll som sender tankene til Les Paul & Mary Ford, Peggy Lee, Elvis og Dean Martin.

Platen inneholder 13 låter og fem er komponert av Sue Moreno og Chris Casello. Resten er covere av både ukjent og til dels meget kjent stoff. "Broken Hearted Melody", "How High the Moon" og "Fever" for eksempel.

Ingen festplate, men veldig bra framført musikk som er utmerket en søndag ettermiddag når du ligger på sofaen og slikker sårene etter en festlig natt.

Dag Bøgeberg

Les mer om Chris Casello på "Ukas bilde" 2009, uke 23.


Tilbake til anmeldelser 2012


Chris Casello Trio: "Chris Casello Trio"

Dyna Electro Recordings

* * *


Er ikke så gjennomarbeidet - eller påkostet - dette som Chris Casellos forrige utgivelse. Denne gang har Chris stilt opp gruppa si i studio og spilt som om det skulle være en hvilken som helst spillejobb. 15 låter tatt opp på første tagning og ingen pålegg, og følgelig er ikke dette noen fullblods studioproduksjon. Derimot får vi da høre hvor gode de er til å spille selv om det naturlig nok ikke spruter like mye som foran et publikum. Bassen trakteres av Mark W Winchester som vi kjenner fra Brian Setzer '68 Comeback Special og Brian Setzer Orchestra og bak trommene sitter Jimmy Lester fra Los Straitjackets.

Stilmessig er det forstatt en herlig blanding av country, swing og rockabilly, men vi kunne nok ønsket en strammere produksjon. Slik det er nå dras et par av låtene unødvendig langt ut og det virker ikke som gruppa har forberedt innspillingen noe særlig. Wayne Hancock spiller jo inn platene sine på to dager med bare et par tagninger per låt, men det ligger nøye forberedelse bak før det telles opp i studio. Likevel, det er interessant å høre Winchesters "Rooster Rock" i denne settingen. Det blir som en demo å regne sammenlignet med versjonen vi kjenner fra "Ignition!".

Dag Bøgeberg

Se "Ukas bilde" 2009, uke 23


Tilbake til anmeldelser 2009


Chris Casello: "Done Moved On"

Dyna Electro Recordings

* * * * *


Chris Casello traktere gitarer, lapsteel, pedal steel og seks-strengs bass i tillegg til å synge. En fenomenal gitarist som på store deler av platen backes av de etterhvert så navngjetne Starlight Drifters. Her er mest western swing, av det superkapable slaget – både sakte og fort, og det glimter til med rockabilly innimellom.

Albumet er spilt inn i Nashville og Detroit og mange har vært innom studio. F.eks. har Mark Robertson fra Th' Legendary Shack*Shakers produsert tre av låtene i tillegg til å spille ståbass på seks. Her er for det meste originaler, men noen covers har sneket seg inn. Eksempelvis "Rockin’ Daddy" (Fisher) i drittøff rockabillystil og med fenomenal lapsteel-solo. Og versjonen av "Juke Joint Johnny" (Moore) er en av de tøffeste jeg har hørt. Denne plata vil komme høyt når 2007 skal oppsummeres.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2007