A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




The Cheaters.

HVA: Klubb-øya: The 13th Floor Club
HVEM: The Mobsmen + The Cheaters
HVOR: Pigalle, Oslo
NÅR: Tirsdag 11. august 2009



The Mobsmen.
Se også "Ukas bilde" 2009 uke 34.

Klubb-øyakvelden, Oslo-klubbenes tjuvstart av Øya-festivalen, og byen syder av liv. Bortover Grønlandsleiret er det band i annenhver bakgård og inne på 70-tallsbula Pigalle er det duket for surfinstrumentalrock med The Mobsmen og 60-talls mod-garage med The Cheaters. Omgivelsene er som i en 40 år gammel norsk film. Røde vegger, røde plysjstoler, røde velurgardiner drapert rundt scenen og fortsatt står de gamle telefonene rundt omkring i lokalet, de som du kunne bruke til å ringe til et annet bord i lokalet hvis du så en du ville by opp til dans.

Scenen er fylt med utstyr fra gamledager. Vox, Selmer, Fender og et spinkelt Ludwig trommesett. Ingenting er mikket opp, og det var det jo heller ikke på 60-tallet.

The Mobsmen har hentet fram de tøffeste maskene sine og braker i vei med reverbdynka og ganske så rå og tradisjonell surfinstrumental musikk. Vi sendes 45 år tilbake og til solfylte California, dog av det råe slaget. Høyrehånda til sologitarist Simen viste imponerende utholdenhet, jeg tror til og med Johnny Ramone ville blitt imponert. Etterhvert gikk låtene litt over i hverandre, stemningsmessig snakker vi ett gir, men stilsikkert og tøfft var det åkkesom.

I pausen tetnet det til foran scenen. Ingen tvil om at The Cheaters har et godt rykte. Med et kritikerrost debutalbum – "The Cheaters" – ute og massevis av vellykkede konserter over store deler av Europa har de opparbeidet en stor flokk tilhengere. En blanding av Small Faces og The Sonics er det første jeg tenker når The Cheaters drar igang med Rickenbacker-gitar koblet til en Vox AC30 og en Fender-bass til et gammelt Selma-anlegg som perfekt lydmur til flotte låter framført selvsikkert og kontant.

Pigalle var fylt til randen, nærmere 300 stk vil jeg tippe. The Cheaters var et utmerket midtpunkt på festen og det var ingen tvil om at de hadde kommet til sine egne. Gruppas nye trommeslager, Thomas, pisker gruppa energisk framover. The Cheaters er i musikalsk klasse med The Better Men Than You, men heller mer i The Who/The Jam-retning i sin litt punkete holdning. Tøfft som bare det, og vi sier, som det heter i tittelen til gruppas første singel og som frontmann Øyvind Skarsboe har skreket i ekstranummeret, It’s Alright!

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2009