Nyheter september 2004

Rumble In Brixton.
Ny Stray Cats-låt

I august var Stray Cats i studio og spilte inn låta Mystery Train Kept ‘a Rollin’. Låta er komponert og spilt inn i anledning cd/dvd utgivelsen Rumble In Brixton som er under produksjon. Utgiver er Surfdog Records og 9. november er godsakene i butikken. (20.9.04)Johnny Ramone.


DVD: We're Outta Here!.
Johnny Ramone er død

Johnny Ramone - aka John Cummings, gitarist og originalmedlem i the Ramones døde onsdag ettermiddag etter fem års kamp mot prostatakreft (se Nyheter for juni 04). Johnny ble 55 år og han døde i sitt hjem i Los Angeles omgitt av venner og familie, sier Arturo Vega, mangeårig talsmann for punkheltene. Blant de som besøkte Johnny på slutten var blant andre Lisa Marie Presley og Eddie Vedder (Pearl Jam).

Sist søndag ble det i Los Angeles arrangert en konsert for å markere 30-årsjubileet for the Ramones, men Johnny var for syk til å delta. Henry Rollins og Red Hot Chili Peppers var blant navnene på plakaten og inntektene av konserten går til bekjempelse av kreft.

The Ramones ble startet i New York i 1974 og bestod i tillegg til Johnny av sangeren Joey Ramone, bassist Dee Dee Ramone og trommeslager Tommy Ramone. Tommy er nå eneste gjenlevende originalmedlem.

The Ramones gjorde seg sterkt gjeldende på New York klubber som CBGB's og Max's Kansas City før de platedebuterte i 1976. Selv om de aldri klatret høyt på noen hitliste fikk de en formidabel innflytelse på straight-forward tre-akkords punk'n'roll. Framveksten av punk og beslekta musikk hadde vært en helt annen uten dem og de etterlater seg en superlojal skare med fans. Dette var alltid gjensidig og historien om da the Ramones skulle spille inn sin del i filmen Rock'n'Roll High School i 1979 forteller sitt. En del fans var innkalt og the Ramones ignorerte regisørens ordre og spilte en full konsert for dem.

The Ramones etterlater seg sangskatter som Blitzkrieg Bop, I Wanna Be Sedated, Now I Wanna Sniff Some Glue med mange flere og de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2002.

Nylig kom dvd'n We're Outta Here! (et must for alle Ramones-fans) og slagordet Gabba Gabba Hey vil for alltid være gyllent i rock'n'roll-verdenen. (16.9.04)Heiko Piecha, frontmann i Foggy Mountain Rockers.
Foggy Mountain Rocka!

- En fet konsert, er meldingene fra Wild Bunch sist lørdag da Foggy Mountain Rockers inntok teddy boy bastionen på Kambo. Publikum kjenner repertoaret til tyskerne ut og inn og ropte på låter bandet ikke hadde spilt på år og dag. Heiko Piecha og kompani var ikke vonde å be og konserten varte mye lenger enn planlagt før de 85 betalende publikummerne rusla blide og fornøyde ut i høstnatta. (15.9.04)Stonewall Schoenfeldt.
Foto: Frode Skjold.
The Big Truck i studio

Sist helg besøkte Oslo-bandet the Big Truck Visekjelleren i Bergen. Hyra skal bandet bruke i Snaxville Studios, studioet til Amund og Henrik Maarud. Henrik skal skru knotter og planen er å få fire låter ned på tape. Hvem som står for utgivelsen er ikke avgjort, men bandet har flere kandidater gående på gresset.

The Big Truck er: Stonewall Schoenfeldt - sang, gitar, diverse, Stonewall Pimp - Telecaster og Gretsch, Stonewall Steel - Jazzmaster og steel, Stonewall Lupo - Bass og banjo og Stonewall Boss - Batteri. (13.9.04)


The Blasters i Sætervika
I Nyheter for august skrev vi at the Blasters skal spille i Sætervika, et sted vi ikke ante hvor var. Sætervika er nå satt på kartet og befinner seg i Osen kommune i Nord-Trøndelag. Info om konserten kan du se her. (13.9.04)Scotty Moore.
Scotty Moore kommer ikke

I Nyheter for juni skrev vi at Scotty Moore kommer på Skandinavia-turné i høst. Nå viser det seg at Scotty dessverre ikke føler seg sterk nok etter sykdommen (se nyheter for desember 2003) til å reise. Hele turnéen er følgelig avlyst. (13.9.04)


Arild Rønes.
Rockaround Records & Booking

I Trysil bor musiker og ROCK-skribent Arild Rønes. Rønes starter nå plateselskap og artistformidling og i utgangspunktet er rock & roll, rockabilly, blues og country hovedsatsingsområdene, men alle stiler og sjangre er interessante, hvertfall på bookingdelen. Rønes leker ikke butikk!

- Det vil ikke koste noe å være tilknyttet Rockaround Booking. Og man kan fortsatt booke egne spillejobber eller benytte andre byråer i tillegg og etterhvert som artistformidlingsdelen forhåpentligvis begynner å rulle og gå, vil jeg dra igang et lite plateselskap, sier Rønes til ROCK.

- Rockaround Records vil gi ut utelukkende rock & roll og rockabilly (og muligens old time blues og country). Først og fremst kommer jeg til å gi ut egen musikk, helt sikkert the Cascadez og muligens også et lite soloprosjekt jeg har jobbet med det siste året. Etter det har jeg løse planer om å gi ut en samle-CD med skandinavisk rockabilly. Det ligger nok litt fram i tid, men jeg tar gjerne imot stoff fra band som kunne tenke seg å være med, sier Rønes videre.

Arild Rønes disponerer et lite studio som gjør demo-innspillinger vesentlig billigere enn proffesjonelle studioer og han kan også designe enkle Internett-sider hvis det er ønskelig.

Kontakt:
Rockaround Records & Booking
c/o Arild Rønes
Flendalen
2420 TRYSIL
E-post: arild_r@hotmail.com
Internett: http://www.geocities.com/rockaroundrecords/
(8.9.04)


Noble "Thin Man" Watts.
Noble "Thin Man" Watts: 1926 - 2004

Blues- og jazzsaksofonisten Noble "Thin Man" Watts døde den 24. august, han ble 78 år gammel. Noble Watts ble født i DeLand og begynte på Florida A&M University i 1942 hvor han spilte i skolekorps i lag med framtidige jazzlegender som Cannonball og Nat Adderley. Rhythm’n’blues miljøet på 1950-tallet var storhetstiden for honkete tenorsaksofonister, og Noble "Thin Man" Watts var en av de beste. Watts ble en etablert saksofonist da han spilte i husbandet i bokselegenden Sugar Ray Robinsons klubb i Harlem i New York i 1950 (Sugar Ray ble senere Watts manager) og han spilte på pakketurnéer med blant andre Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Chuck Berry og the Everly Brothers. Saksofonsoloer fra Noble Watts kan høres på innspillinger med Dinah Washington, Amos Milburn og Ruth Brown. Watts ga ut en serie singler på Baton Records og Hard Times (the Slop) klatret inn på poplistene i 1957. Saksofonister fra King Curtis (mest kjent for innspillinger med the Coasters) til Clarence Clemons (E Street Band) er inspirert av Watts fyldige tenor-toner.

I nyere tid er Watts blitt hedret ved flere anledninger. Blant annet er et amfiteater ved the African American Museum of the Arts i DeLand oppkalt etter Noble Watts og Stetson University, hvor Watts rakte løv som betaling for musikkundervisning, utropte i 2000 Noble "Thin Man" Watts til æresdoktor. (6.9.04)


Foggy Mountain Rockers.
Presseskriv: Foggy Mountain Rockers

Gjengen bak Wild Bunch Rock’n’Roll Club gir seg ikke. Til tross for et heidundranes underskudd på festivalen i august tråkker klubben til igjen. Lørdag 11. september gjester det tyske teddyboy bandet Foggy Mountain Rockers klubben. Bandet har spilt på Kambo tidligere og har et rykende ferskt album i lomma, WanTED- six rockin' men.

Cruisin' Records og Hellcat Records selger plater og dørene åpner kl 20 i Osloveien 151, Kambo, 1536 Moss. (3.9.04)