Nyheter desember 2003

Rebels Revenge.
Rebels Revenge i studio

Rebels Revenge reiste i dag til Skjövde i Sverige for en fire dagers studio-session i regi av Old Rock Records (har blant andre Snakebite i stallen). 15 egne låter er planlagt innspilt og utgivelse er planlagt sommeren 2004.

Gitarist Joakim Høyland har sluttet siden det selvtitulerte debutalbumet, og Rebels Revenge er for tiden en trio. Ifølge bandet vil det ikke få noen konsekvenser for platen. (27.12.03)Dave Dudley.
Dave Dudley er død

22. desember døde David Darwin Pedruska, bedre kjent som Dave Dudley og mannen bak trucker-låta Six Days on the Road. Låta ble gitt ut første gang i 1963 og ble starten på en ny sjanger i countrymusikken - en variant av honky tonk og rockinfluert country med tekster om å kjøre langtransport - truck driving country music. I kjølvannet av Six Days on the Road fikk Dudley en lang rekke topp-15 hits i løpet av 60-tallet og han fortsatte med låter på topp-40 lista til langt ut på 70-tallet.

Dave Dudley ble født 3. mai 1928 i Spencer, WI, og han ble altså 75 år gammel. (24.12.03)


Jan "Sticks" Frifelt.
ROCK retter:

I forbindelse med avlysningene av the Jimes konserter 5. og 6. desember skrev vi at det var Jan "Sticks" Frifelt som hadde sluttet i bandet og flyttet til Grønland (se lenger nede på siden). Dette medfører ikke riktighet. Mannen som lot the Jime i stikken var turnétrommeslager Hans Rosenberg.

Jan "Sticks" Frifelt har vært med the Jime siden 1986 og spiller på de fleste platene. Jan arbeider som producer for Danmarks Radio og hadde ikke mulighet til å steppe inn. (22.12.03)


Brian Setzer.
Grammy-pris til Setzer igjen?

The Brian Setzer Orchestra er for femte gang nominert til en Grammy-pris. Denne gang er det The Nutcracker Suite juryen har falt for og som «vanlig» er det i klassen Best Pop Instrumental Performance.

Tre ganger tidligere har The Brian Setzer Orchestra fått prisen. I 1998 fikk bandet to priser. Den ene for Sleepwalk i klassen Best Pop Instrumental Performance og den andre for Jump Jive An’ Wail i klassen Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal. Siste gang Setzer inntok podiet var i 2000 for Caravan, nok en gang i klassen Best Pop Instrumental Performance.

Den store festen går av stabelen i New York den 8. februar 2004. (18.12.03)

Bryllupsband søkes
Den 14. august 2004 arrangeres det stort og fint bryllup på Ulvhälls Herrgård i Strängnäs i Sverige med 50- og 60-tallet som et slags tema. Det er planlagt utendørs vielse og festligheter hele kvelden og langt ut på natta. Brudeparet søker etter et band som spiller 50- 60-talls rock'n'roll og som tilfredstiller alle generasjoner. Interesserte band kan sende mail til Andreas Kviby. (18.12.03)

Julegaver...
Angel’s Speed Equipment og Flipside Records, rockabillysenteret i Rathkes gate 7 i Oslo, melder om utvida åpningstider i adventstiden. Klokka 11-18 på hverdager, 11-17 på lørdager og 13-17 på søndager. Alt hva et rock’n’roll-a-billy hjerte kan begjære er tilgjengelig alle dager i uka. (12.12.03)


Støttekonsert for Wild Bunch Rock’n’Roll Club

Grunnet dårlig publikumsoppmøte i høst har alle arrangementene på Kambo-klubben gått i økonomisk minus, inkludert All-dayer'n i august. Uten støttekonsert er det kroken på døra for norges tøffeste og mest hardtsatsende r'n'r/rockabilly klubb.

I en pressemelding sier styret i Wild Bunch: - Vi er stolte av det vi har fått til og alle de bra banda vi har presentert, og håper at støttekonserten kan hjelpe oss og komme på rett kjøl igjen. Hvis ikke så vil den fabelaktige line-up'n som er booket neste år være en saga blott.

Foreløpig er The Cascadez, Rebels Revenge og The Tempo Toppers klare. Ønsker du at bandet ditt skal støtte? Ta kontakt med
Frank Reiten
Tlf/fax: 69 28 75 52
Mob: 911 67 157
Wild Bunch web-side.
(11.12.03)

Wayne Hancock er nå bekreftet til Norge i perioden 22. - 27. april 2004. Ole Blues festivalen i Bergen får besøk av Wayne, og resten av turnéen bookes i disse dager. Se ellers nyheter for november. (11.12.03)

Dick Dale skal på norgesturné 6. - 10. mars 2004. Surfgitarlegenden besøkte Oslo 3. september 2002 og fikk god kritikk her i ROCK. Ingen spillesteder er foreløpig offentliggjort. (11.12.03)


Scotty Moore.
Scotty Moore alvorlig syk?

Tidlig i desember oppdaget Scotty at han hadde dårlig følelse i hele høyresiden og fryktet at han var rammet av slag. En CT-undersøkelse fastslo imidlertid at så heldigvisk ikke var tilfelle, men en såkalt subdural hematoma, en raskt voksende blodansamling som presser på hjernen. Resultatet var altså en midlertidig svekkelse av Scottys høyre hånd, høyre ben og talefunksjon. 5. desember ble så Scottys hode tappet for den overflødige blodansamlingen og blødningen ble stoppet.

Legene er optimistiske og mener at med noe trening vil Elvis-gitaristen være i stand til å spille gitar igjen.

Keith Richards: "When I heard Heartbreak Hotel, I knew what I wanted to do in life. It was as plain as day. All I wanted to do in the world was to be able to play and sound like that. Everyone else wanted to be Elvis, I wanted to be Scotty." (11.12.03)

Full fest på Caven
Arrangørene på Caven melder om bra oppmøte og fulle folk og dansegulv da Pete Berry & the Shake-Set og Teddy Trigger & the Gatling Guns satte hverandre stevne sist lørdag. (8.12.03)

ROCK Forum
ROCK har byttet ut "Gjestebok" med "Forum" i menyen på toppen av siden. Dette for at dere lesere kanskje lettere vil benytte ROCK til å lufte tanker og idéer, og debattere ting og tang. (6.12.03)Teddy Trigger & the Gatling Guns.


Black Raven.
The Jime kommer ikke

Uten forvarsel har trommeslager Jan "Sticks" Frifelt sluttet i the Jime og flyttet til Grønland. Bandet har følgelig avlyst begge konsertene de skulle holdt i Norge førstkommende helg. Full krise for både band og konsertarrangører selvfølgelig og folka bak Caven og Wild Bunch Rock'n'Roll Club har jobbet på spreng de siste dagene for å finne erstatninger.

På Caven fredag spiller, i tillegg til tidligere annonserte Pete Berry & the Shake-Set, Teddy Trigger & the Gatling Guns. Norges villeste og mest nyskapende Rockabilly-band for tiden. Lørdag får Wild Bunch besøk av den tyske rock'n'roll trioen Black Raven som leverte en knall konsert på Wild Bunch i november 2002. Black Raven har fått ny trommeslager siden sist og ryktene om deres siste konserter lover godt for lørdagen.

Fullgode erstatninger begge steder altså. (4.12.03)Toini & the Tomcats på video

Toini & the Tomcats har i samarbeid med Gunnar Knutsen i Tumblewine Films spilt inn video til låta "Christmas In July" fra fjorårets julealbum Merry Christmas. Ifølge pressemeldingen har videoen humor og en kontinuitet som forhåpentligvis gjør at den skiller seg ut og blir lagt merke til.

Toini & the Tomcats trenger hjelp til å få spilt videoen på Svisj i NRK. Det kan du gjøre ved å klikke på denne linken og skrive Toini & the Tomcats: Christmas In July i forslagsfeltet. (4.12.03)The Crickets.
The Crickets krøsser ingen

Vil dere spille en konsert i Rock and Roll Hall of Fame? That'll be the day when they die. Når Rock and Roll Hall of Fame skal hedre Buddy Holly den 6. desember vil ikke legendens gamle band, the Crickets, ha noe med det å gjøre. "We won't be coming," sier sanger og gitarist, Sonny Curtis. "We got a bad feeling about the Hall of Fame."

Den åttende utgaven i Rock and Roll Hall of Fames American Music Masters series skal kuliminere med en hyllestkonsert til Buddy Holly i Cleveland Play House. Stjerner som John Mellencamp, Marshall Crenshaw og Nanci Griffith skal opptre. Det er selvfølgelig oppsiktsvekkende at the Crickets velger å utebli.

Buddy Holly var blant de ti første som ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 1986, men uten the Crickets. Bandet var ikke engang invitert til seremonien og er såre på grunn av det. "It was really a blow, since we all started out together, we started as a group, like the Beatles," sier Allison, som var med å skrev noen av Holly mest kjente låter. Nummer én-hiten "That'll Be the Day" og "Peggy Sue" som gikk til nummer fem. Peggy Sue var kjæresten til Allison.

Da Holly toppet listene i 1957 inneholdt the Crickets, foruten Allison, bassist Joe B. Mauldin og gitaristen Niki Sullivan. Sistnevnte sluttet senere samme år. Allison, Mauldin og Curtis opptrer fortsatt som the Crickets og av og til stepper Glen Hardin inn på keyboard. Hardin spilte med bandet på 60-tallet før han ble medlem i bandet til Elvis Presley.

Direktøren i Rock and Roll Hall of Fame, Todd Mesek, sier at the Crickets er et selvfølgelig førstevalg på hyllestkonserten for Buddy Holly. Men the Crickets vil altså ikke ha noe å gjøre med arrangørene.

Backingbandet på konserten skilter med gitaristen Tommy Allsup som spilte med Holly på legendens siste turné. Allison sier at de likevel er gode venner med Allsup og likeså med Hollys enke, Maria Elena Holly, som også vil overvære konserten. (4.12.03)Vince Gordon.
Foto: Jesper Petersen.
The Jime for alle penga

Førstkommende helg er det fest både på Caven i Oslo (fredag) og Wild Bunch Rock'n'Roll Club på Kambo (lørdag). Begge stedene får besøk av de danske rockabillykongene i the Jime. Bandet frontes av gitaristen og vokalisten Vince Gordon som har fått panegyriske kritikker for sitt gitarspill. I en tysk anmeldelse stod det at Brian Setzer burde sjekke ut Vince. Og bedre skussmål går det vel knapt an å få.

The Jime ble startet i 1983 og da trioen sendte en demotape til Nervous Records ble bandet tilbudt platekontrakt mindre enn fire timer etter at selskapet mottok tapen. The Jime serverer velprodusert neorockabilly inspirert av tidlig Stray Cats og nyere innspillinger med the Bluecats, inneholdende alle rockabillymusikkens behagelige aspekter, fengende gitarriff og pumpende slapbass.

På Caven er det norske Pete Berry & the Shake-Set som er oppvarmingsband. Bandet omtales som Norges yngste 60’s beat-konger. (1.12.03)The Derailers.
The Derailers oppløses

Nyttårsaften spiller Austinbandet the Derailers sin siste konsert. Siden 1993 har countrygutta gitt ut fem album og farta rundt i hele USA med sin piston-drivin' backbeat hammer-ringin' Telecaster strum and steam whistle duet harmonies, som de selv kaller musikken sin.

Hovedgrunnen til splittelsen er at vokalist Tony Villanueva vil være hjemme hos kone og tre barn. Gitarist Brian Hofeldt, som startet the Derailers sammen med Villanueva, sier imidlertid at bandet vil fortsette uten Villanueava.

Avskjedskonserten går uansett av stabelen i Gruene Hall i New Braunfels, Texas. (1.12.03)