A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


Dick Dale, The Beat Tornados
Betong, Oslo - tirsdag 3. september 2002


Dick Dale.

Herre Jesus! Dick Dale i Oslo. Something, hva? Nå har det gått endel år siden Link Wray besøkte Cruise, er det derfor Gud nr to kommer til byen tro? Når det gjelder gitttarrr rrrock er jo Dick helsjef. Gammer'n er ved siden av Link helt unik når det gjelder rockegitar. Instrumental rock er kanskje litt sært for noen, men digger du el-gitarer og rock generelt er dette nødvendig og definitivt PENSUM.

Først fikk vi våre egne helter The Beat Tornados. Gutta er i støtet som aldri før og leverer prima vare. Musikken til bandet har seilt opp som en egen sjanger; hardcore surf og på en stor scene som Betong fikk de virkelig boltret seg. Med bakgrunn som Killing Joke fans må det jo bli bra. Er meget spent på neste skive utspill fra disse gutta. Siden konserten var på Betong, var det også endel studenter i salen. De kicka på theremin bruken. Dette frika Beach Boys verktøyet fra det svunne 60-tall har definitivt fått sin renessanse med Arendalsbandet.

Så sjefen, som er keivhendt. Mr Left Hand klemmer til med trio: Dick Dale på gitar, ung bassist og ung trommis. Dick Dale er PR-kåt og skikkelig rockestjerne. Glad, og med salen i sin hule hånd poserer han villig vekk på scenekanten. Gliser bredt, og med langt hår i hestehale, pannebånd, MC-jakke, svarte bukser og svarte støvler er mannen et syn. T-skjorter er tilsalgs med påskriften: "I'm a Dick Head" på ryggen. Det syder rå rock hele veien.

De kjører vokalversjon av "Fever", med stor innlevelse og mye kødding. Dick får publikum med og folk skriker "Fever" på de rette stedene. "Hey Bo Diddley" presenteres med innlagt trommesolo og Dick spiller med trommestikker på strengene til bassisten. Mannen tar til og med fram en trompet og spiller blæs også. Vi får "House Of The Rising Sun" og folk roper på mer. Vi får "Ghostriders In The Sky" og folk skriker fortsatt. Unge studiner foran scena gråter nesten.

En sensommerkveld av de sjeldne. Takk til Studentersamfundet og Dick Dale for en suveren aften.

Tore Hauge (tekst og foto)

Tilbake

Dick Dale pressrelease 2004

The Beat Tornados: Scandinavian Interlude

The Beat Tornados: Gamla, Oslo - fredag 7. februar 2003.