A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅRebels Revenge - Rebels Revenge

Egen

Norge er på alle måter utkantstrøk i verden og det er en begivenhet når et norsk rockabilly/teddy boy rock’n’roll band der de fleste medlemmene ennå ikke har fylt 20 år platedebuterer. Det skjedde lørdag 18. januar da Tønsbergbandet Rebels Revenge hadde slippfest på Wild Bunch Rock’n’Roll Club for det selvtitulerte albumet Rebels Revenge.

Navnet Rebels Revenge er hentet fra et B-17 bombefly fra krigen. Flyet het først Delta Rebell, men etter en krasj ble navnet endret til Rebels Revenge.

Håkon Samland (19), sologitar og sang, har skrevet seks av skivas låter, John Sindre Lynghaug (19), bass og sang, har skrevet tre av skivas låter, Joakim Høyland (19), rytmegitar og sang og Magnus Nilsen trommer. Trommene er overtatt av Roger Kristiansen (ex Wild Dogs) etter at plata ble spilt inn. Denne gjengen er det som utgjør Rebels Revenge og ni egne låter er brent inn på skiva. Det er et stilsikkert produkt som sorterer under et litt utvidet teddy boy rock’n’roll begrep.

Ikke alle låtene er like sterke, men alle holder hodet over vannet, for å si det sånn, og Rebels Revenge er ikke redde for å gjøre noen egne vrier i enkelte av arrangementene. For eksempel på spennende Pretty Little Girl, en tradisjonell teddy boy rock’n’roll låt egentlig, men det skjer noe hele vegen og låta krever oppmerksomhet fra start til mål.

På tittelkuttet viser bandet at de tross sin unge alder har lært seg sin rockhistorie og det dras historiske linjer fra rockens spede begynnelse og fram til dagens Rebels Revenge.

Det er dristig av Rebels Revenge å gi seg i kast med en så sakte låt som Dreamgirl. En sugende ballade som er vanskelig å spille, men gutta kommer fra det med æren i behold. Det er en bra låt med fin melodi, er bra arrangert og med fine koringer. Et så neddempet stykke musikk er også avslørende og vokalist Håkon Samland sluker ordene litt for å skjule den noe norske engelskuttalen.

Albumets suverent beste låt i mine ører er Marianne. En feiende flott poprocker med 60’s feeling. Et svært fengende refreng og stilig panorering på slutten. Denne kunne sklidd rett inn i tv-serien Heartbeat på NRK1 og må man først ty til nødrim kan man jo like gjerne gjøre det med stil: We cruised down to the lake, in my fifty eight. Knegg, knegg..... Oldsmobile Rocket ‘88, en skikkelig rocker, er en fin avslutter.

Litt lite sprut i lyden/produksjonen er det dog, men erfaringen gutta har fått etter sitt første studiobesøk får vi nok høre fruktene av ved neste korsveg. Ryktene forteller nemlig at Rebels Revenge har lommene fulle av nye låter.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Rebels Revenge: Wild Bunch Boogie

Rebels Revenge: Wild Bunch Rock'n'Roll Club, 26. desember 2003.

Rebels Revenge - Wild Bunch Rock’n’Roll Club, 18. januar 2003

Rebels Revenge - Wild Bunch Rock’n’Roll Club, 10. august 2002