A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


Rebels Revenge, The Tempo Toppers, The Iain Terry Band (UK)
Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Kambo - 10. august 2002

Wild Bunch Rock’n’Roll Club på Kambo utenfor Moss hadde gjennomgått en skikkelig oppussing i løpet av sommeren og dugnadsgjengen var stolte av å kunne presentere Norges kanskje tøffeste rockklubb.

Bandet som fikk æren av å innvie den nye, store scenen var unggutta fra Tønsberg, Rebels Revenge, med medlemmer bl.a. fra Vestfoldbandet The Money Makers. Bandet var litt reserverte til å begynne med, men tødde opp etterhvert. Tradisjonell Teddy Boy rockabilly med en del originale vrier i de egenkomponerte låtene, og særlig Rocket 88 (tror jeg den het) var tøff. 80-talls landeplagen Footloose, ble gitt nytt liv i en spretten rockabillyutgave som lokket mange ut på dansegulvet.

Vi fikk en del standardlåter som Rockabilly Rebel og Wild One og en bra versjon av Chuck Berrys Rock and Roll Music. På ekstranummeret, Whole Lotta Shakin’ Going On, hadde Rebels Revenge blitt varme i trøya og med sine trådløse gitarer hoppet alle unntatt trommeslageren ut på dansegulvet og ga jernet til stor glede for det ganske fulltallige publikummet.

Ingen tvil om at det spirer og gror rundt i Norges rock’n’roll land og når vi har band som Rebels Revenge er det tydeligvis ingen fare med rektrutteringa, selv om vi kunne ønske oss noe mer originalt utvalg av coverlåter.

The Tempo Toppers forbigås i stillhet da jeg er totalt innhabil, men det var jævlig gøy!

Veterantrioen fra Essex i England, The Iain Terry Band, frontet av gitarist og sanger Iain “Houndog” Terry, var hovedattraksjon i Kamboklubben. Iain Terry har fartet rundt og spilt gitar helt siden 1964 og har blant mye annet vært medlem i Matchbox (1973 til 1976), turnert med Englands svar på Screamin' Jay Hawkins, Screaming Lord Sutch, og Iain Terry kunne fortelle at karrierens høydepunkt var da han hadde det store privilegium og spille i backingbandet til selveste Muddy Waters.

The Iain Terry Band var veldig engelske og framsto som en rockete og samspilt enhet. En god del standardlåter som Freddy Kings instrumentale Hideaway, Holdens My Babe (mest kjent med The Fabulous Thunderbirds) og Chuck Berrys julesang, Run Rudolph Run, med den geniale linja: ...all I want for Christmas is a rock’n’roll electric guitar, var ting vi kjente igjen. Surftendenser innimellom, bl.a. en medley inneholdende Walk Don’t Run mikset med Perfidia og Wipe Out var stilig og selvfølgelig spilte de Matchboxlåta Rockabilly Rebel (låta klatret til 17. plass i England i 1980) som nok var hakket tøffere enn versjonen Rebel's Revenge hadde servert oss tidligere på kvelden.

Fikk imidlertid etter hvert følelsen av at det gikk vel mye på rutine og det var tydelig at dette hadde vært levebrødet til de engelske gamlekara ganske lenge. Bandet ble imidlertid klappet inn til ekstranummer og leverte solide versjoner av bl.a. Goodnight Irene og Blasters-klassikeren Marie Marie.

Dag Bøgeberg (tekst og foto)

Tilbake

Rebels Revenge: Rebels Revenge

Rebels Revenge. Konsert på Wild Bunch Rock’n’Roll Club - 18. januar 2003.

The Iain Terry Band: Let Loose