A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Iain Terry Band: Let Loose

Egen

Engelskmannen Iain ”Houndog” Terry er en ekte rock’n’roller som aldri gir seg. Han spilte gitar i band første gang i 1964 og fortsatte i forskjellige band gjennom resten av 1960-tallet. Iain var sologitarist med Matchbox fra starten i 1973 i lag med Fred Poke, Jimmy Redhead og Wiffle Smith og de gav i 1975 ut debutsingelen Rock’n’Roll Band på Dawn Records. Iain forlot Matchbox i 1976 og ble med i bandet Rock Island Line som han turnerte Europa med i to år, bl.a. var de backingband for Screaming Lord Sutch. Iain startet The Spys og gav ut albumet Spy’s In Germany og dannet etter hvert bandet Shotgun som turnerte flittig i Europa og gav ut flere plater. Han har vært session musiker i BBC sammen med produsenten Phil Baily og også vært engasjert i et Elvis show i London. Iains første soloskive het Chicken Shack Shuffle som er planlagt nyutgitt. Iain har som vi skjønner en lang karriere bak seg og høydepunktet er visstnok å ha backet Muddy Waters.

I de senere åra har Iain ”Houndog” Terry delt tida si mellom Canada og England i sitt forsøk på å holde en solokarriere gående og Let Loose albumet frontes av Iain på gitar og vokal sammen med Jamey Royce og Dave Dix på henholdsvis trommer og bass - den samme besetningen som besøkte Wild Bunch Rock’n’Roll Club på Kambo utenfor Moss i august 2002.

Dette er vel egentlig en samleskive fra The Iain Terry Band og den er spillt inn live i studio og inneholder en miks av gamle standardlåter og nytt stoff. Pretty Little French Corvette er en Iain Terry original som rocker bra, på samme måte som Chuck Berry-inspirerte Down The Road Apiece og The Echo Valley Boys’ Wash Machine Boogie. Iain viser fram gitarferdighetene sine på en surfmedley som er bygd rundt Walk Don’t Run og blanda opp med Perfidia og Wipe Out. Don and Dewey’s Justine har fått en adskillig lettere og lysere behandling enn vi har hørt tidligere og den Elmore James inspirerte Smiley Jack er en rockelåt fra Iains hånd med klare Louisiana overtoner. Tore Down er en midtempo ditto og Jack’s Jam er en instrumental basert på Chuck Berry’s Guitar Boogie. Albumet avsluttes med Look At That, en Crazy Cavan inspirert rocker.

Let Loose er ikke på noen måte banebrytende, men allikevel ganske trivelig lytting og gjenspeiler hvordan The Iain Terry Band låter live i 2002.

Dag Bøgeberg

Tilbake

The Wild Bunch Rock'n'Roll Club, 10. august 2002