A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅRebels Revenge - Wild Bunch Boogie

Old Rock Records

Rating: 6


Rebels Revenge, Vestfolds teddyboy helter, er ute med sin andre cd. Den første var selvfinansiert mens denne er betalt og utgitt av svenske Old Rock Records, som også blant annet har Snakebite i stallen.

"WIld Bunch Boogie" byr på 15 låter og alle er originaler. Bra! Stilmessig er det tungt og tøft, og veldig likt Teencats til tider. Litt mer oppfinnsomhet og variasjon hadde vært ønskelig og tekstene blir noe enkle. For eksempel "That’s Rock & Roll" som er altfor klisjé.

Musikalsk er det ingen tvil om at gutta i Rebels Revenge behersker stilen 100%. Rytmeseksjonen er tight, og både Håkon Samland og Sindre Lynghaug er dyktige vokalister. Spesielt liker jeg Håkons stemme. Han har imidlertid en tendens til å "vrenge" stemmen på en måte som ikke alltid er like behagelig, på "True Marie" for eksempel. Han minner litt om Stig-Rune Reiten, på både godt og vondt. Samme trøkk i stemma, men også samme norske engelsk-uttale.

"Wild Bunch Boogie" er innspillt i Studiomagasinet i Tibro i Sverige. Lyden skjemmes av for mye reverb, eller klang om du vil. All klangen gjør at detaljer forsvinner og det kan være vanskelig å høre teksten. Faktisk litt sånn dansebandklang til tider. Selv ville jeg brukt mer ekko og mindre klang. Synes også delay tiden på den ekkoen som er her er for lang (dvs. tiden før ekkoet kommer). Gitaren kunne vært mikset høyere, men det kan også være at den "forsvinner" litt på grunn av all reverben. Vi ønsker oss saftigere produksjon og mer originalitet/oppfinnsomhet i låtskriving og arrangementer neste gang Rebels Revenge går i studio.

Favoritter på skiva er "Little Miss Behaven", "Leave You Anyway", "Hula Baby Rockin’", "Love For Me, Love For You" og hyllesten til Wild Bunch klubben, tittelkuttet "Wild Bunch Boogie".

Én ting er imidlertid et faktum; Rebels Revenge er et av Norges beste liveband og kontakten med Old Rock Records åpner for mange interessante og viktige liveoppdrag. Tønsbergkara har opptrådt mye i Sverige i vår, blant annet sammen med Black Knights, og en tur til England har de også å se fram til.

Rebels Revenge har stort potensiale, men innfrir ikke helt med denne skiva (kanskje det gikk litt kort tid mellom det første og andre albumet?). Et stort pluss for kult cover, laget av Wild Bunch-gutta The Teddy Twins.

Arild Rønes

Tilbake

Rebels Revenge: Wild Bunch Rock'n'Roll Club, Kambo - fredag 26. desember 2003.

Rebels Revenge - Wild Bunch Rock’n’Roll Club - 18. januar 2003.

Rebels Revenge: Rebels Revenge

Rebels Revenge - Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Kambo - 10. august 2002.