Nyheter november 2008

ROCK-skolen: Shag-dans

Cruisin’ Records’ Rune Halland opplyser følgende i en info-mail:
- Har fått inn plater beregnet på shag-dansere, denne swingdansen som er veldig stor i de sørøstlige statene i USA, særlig i North og South Carolina. I Norge er det så vidt vi vet ingen som danser shag, men Sugarbees og Let's dance- cd'ene har blitt brukt en del i swingdanssammenhenger der det er naturlig med rolig, bluesbasert swing. Mye av musikken det danses shag til, såkalt beach music, er roligere og mer soulbasert enn det europeiske swingere er vant til. (27.11.08)Eddie Angel spiller gitar i Los Straitjackets.


Los Straitjackets til Europa

Fra ca 5. til 15. februar turnerer Los Straitjackets - et av verdens mest anerkjente instrumentalband - i Spania og Italia. På konserten i Malaga, Spania, den 7. februar er de dessuten backingband for Big Sandy.

Første gang Los Straitjackets spilte sammen var sommeren 1988 på noen lokale konserter i Nashville. Etter det gikk det seks år før de igjen kom sammen. Da var de ikke sene med å komme seg i studio og i juli 1994 var gruppas debutalbum "The Utterly Fantastic and Totally Unbelievable Sound of Los Straitjackets" i boks og de signerte for Upstart Records. Siden da har det blitt en drøss plater. Ved siden av å framføre ytterst kompetent instrumentalrock er de kanskje like kjente for sine DiPinto-gitarer og ansiktsmasker. Nylig kom dvd’en "In Concert", med opptak fra en konsert i Great American Music Hall i San Francisco i 2005. (27.11.08)


Screaming-festivalen med mange godbiter
Screamin’ 2009 som arrangeres i Pineda de Mar, Barcelona, Spania, 27.-31. mai neste år har offentliggjort konsertlista. The Belmonts, The Blasters, James Intveld, Nick Curran, Carl & The Rhythm All Stars og Lil' Esther er bare noen av godbitene. Mer info på www.screaminfestival.com. (25.11.08)


Reverend Wright And The Mystery Train Gamblers heter et nytt rockabillyband fra Sør Afrika. - Gruppa har lagt ut en veldig kul låt på MySpace og de har lenger navn enn oss, sier Jørgen Næsje, frontmann i Teddy Trigger & The Gatling Guns. (25.11.08)


Tema Digital Media
is looking for new music, bands, artists, songwriters, vocalists and producers.
We have a network of over 300 music download sites, podcasters, radio stations, film, media, tv and advertising companies and we're interested in everything from a single song from a home producer or songwriter, to publishing a full catalogue if you are a record label or music publisher.
We want music of all styles, from people of all ages. Full information is available at our web.

Best Wishes
Tema Digital Media
www.temadigital.com
(25.11.08)

Psychoveteran Tore Hauge - aka DJ Jupiter Slam.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Pressemelding:
Psychobilly weekend 28. og 29. november

Café Fiasco
Schweigaardsgt. Vis-à-vis Hotel Plaza v/ inngang til Oslo Bussterminal
www.fiasco.no

Fredag 28. nov (cc: 120):
MT SIX: (Bergen) blir headlinere og er et friskt electrobilly band med Trond Teigland (Tarmer) i front. De har synth, rytmeboks og en videojockey som viser nekro videos mens bandet spiller. Dette blir en overraskelse for mange.
MONO LAKE: (Oslo) spiller atmosfærisk rockabilly/blues i trioformat. Med Øyvind Sørensen (også i Smalltown Ramblers). Drivende låter og en trommis med et helt spesielt trommesett.
DÖDEN: (Oslo) våre unge psychobilly venner kjører ufortrødent videre og vi er spent på eventuelle nye låter og andre halsbrekkende stunts. Gutta begynner å bli varme i trøya. Satte Café Fiasco på hodet under første Psychobilly Weekend festival i mai 2008.
+ overraskelse + DJ JUPITER SLAM & DJ ARE

Lørdag 29. nov (cc: 150):
PUNKATS: (Spania) er headlinere. Det har lykkes å hente denne ville punkabilly duoen opp fra Spania. De kjører hardt ut med spansk vokal, leketrompet, gitar og rytmeboks. Definitivt ville saker med bøttevis av teaterblod, kostymer i form av nonnekjoler og en god dose djevelhorn. Vill musikk og ville sveiser med et definitivt glimt i øyet. Vi gleder oss veldig til disse, og vet at de vil ta mange på senga! Her blir det show!
THE BETTER MEN THAN YOU (ex. The Tranceplants) (Bergen) kommer tilbake! Ex. Tranceplants leverer mer mannevond 60's garasjemusikk og vi kan forvente oss mer sceneturning. Dette er full pakke og de leverte så det suste på første Psychobilly Weekend i mai 2008.
GRACELAND MAYHEM: (Oslo) er et nytt crazy lag bestående av Harald Thune, Øyvind Sørensen og folk fra bl.a Los Plantronics. Ville saker loves!
+ overraskelse + DJ JUPITER SLAM & DJ ARE
+ filmpremiere: PSYCHOBILLY WEEKEND (the movie) (regi: Gunnar Knutsen/Tumblewine Films)

Minifestival med norges beste psychobillyband med over- og undertoner av garage, rockabilly og annet snacks. Spanske hedersgjester, to DJs, overraskelser og en filmpremiere kompletterer festivalen som arrangeres for andre gang etter suksessen med den første i mai 2008.

Mer info: http://www.psychobillyweekend.com
Kontakt: Tore Hauge, tlf: 950 60 259 - tore@obssessionfanzine.com
(22.11.08)Teddy Trigger & The Gatling Guns.
Onsdag er lillelørdag

Teddy Trigger & The Gatling Guns hadde en trivelig kveld på Buckleys i Oslo onsdag. Vokalist Jørgen Næsje forteller til ROCK: - Vi spilte først, og etter en fæl soundcheck ble jeg skikkelig nervøs, men da vi kom på scenen var alt greit, og vi spilte bra synes nå jeg. Det var god respons fra salen også. Stolen på kontrabassen klappet ned midtveis, men det fikk vi ordnet kjapt og fortsatte. Vi spilte ca en time. Mye fra den nye platen, litt fra den gamle.

Trommeslager Torgeir Listau sluttet i bandet tidligere i år og gruppa valgte som kjent å fortsette som en trommeløs trio. Publikummer Steinar Kallander forteller: - Ikke alle band fikser dette formatet slik eksempelvis High Noon gjør det. Etter hvert i konserten kommer savnet av en trommeslager og konsertene til Teddy Trigger bør ikke være for lange, men det swinger og vi fikk en god del låter jeg ikke har hørt tidligere. Og Mono Lake svingte som juling nok en gang.

Et fuktig nachspiel ble det på DeVilles etterpå der Tor Arne Petzold hadde "Hot Rock"-kveld (se lenger ned på denne siden). (21.11.08)Killy Kat.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Green Granadas gleder seg til helga

Madam Felle i Bergen får førstkommende fredag og lørdag besøk av Green Granadas, og bandet gleder seg. Trommeslager Killy Kat forteller til ROCK: - Artig med denne plassen, vi starta for litt glissent lokale den fyrste jobben der for to år sidan, men etter ca. ein jobb i halvåret der har lokalet blitt fullare og fullare. Madam Felle er tett og intimt, slik vi vil ha det, og borda i lokalet innbyr til bandvandring. Meir enn ein gong har eg blitt ståande åleine på scena medan dei fire andre står på kvart sitt bord. Vi ser dei same fjesa kome igjen, og nye fjes kjem til. Og jaggu kjem dei ikkje med ynskjer om å spele våre eigne låtar. Per i dag er vel Madam Felle "heimebana" vår. Vi gler oss til det! (18.11.08)Daniel Kordelius i The Domestic Bumblebees.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Ei hard helg

150 mennesker hadde møtt opp for å oppleve The Go Getters og The Domestic Bumblebees på Caven sist fredag. Begge banda turnerer kontinuerlig og viser en stormende spilleglede. Festen varte til lyse morgen og det ble ikke mange timer søvn før ferden gikk til Vardø og festivalen "Blues i vintermørket" (se lenger ned på denne siden). Finnmarkingene kjenner sin besøkelsestid og det var full fest i byen fra tidlig formiddag med lokale band som pøste på med masse blues- og Ramones-covers. Og våre svenske venner svarte med å gi 400-500 publikummere rock’n’roll av ypperste merke til lenge etter at kranene stengte klokka tre på natta.

- De to gruppene på samme kveld viste seg å være ei særs vellykka pakke og det blir ikke siste gang jeg booker disse to sammen, sier promotor Steinar Kalander til ROCK. (17.11.08)Teddy Trigger & The Gatling Guns.
Teddy Trigger & The Gatling Guns + Mono Lake

Førstkommende onsdag blir det dobbel dose med rockabilly på Buckleys i Oslo. På scenen står Mono Lake, som vel har opptrådt på det som er av klubber i Oslo den siste tida, og (nesten) plateklare (se nyheter for mai) Teddy Trigger & The Gatling Guns. To trio-band fra Oslo, Mono Lake med trommeslager og Teddy Trigger har samme trommeløse besetning som de svingete førstesinglene til Elvis. (17.11.08)Wild Bunch i 10 år

I 2009 er det ti år siden The Black Knights som det første bandet spilte på Wild Bunch Rock’n’Roll Club på Kambo utenfor Moss. I anledning jubileet planlegges det konserter to dager på rad den 22. og 23. mai neste år. Fredag kveld og lørdag formiddag vil det være arrangement på Queens Pub og lørdag kveld på Tivoli Amfi (klubblokalene på Kambo ble som kjent revet for et drøyt år siden). Foreløpig er London-gruppa The Rapiers og Wild Bunch-gjengangere som Twang Gang og Built For Speed klare, og det jobbes med flere godbiter. DJs, platestands etc vil også være på plass. (17.11.08)Eric Blackwell.
(Foto: Ronny Kristiansen)
Krøll for Hillbilly Hellcats

"Rockabilly bassist needed immediately to finish Hillbilly Hellcats tour, Nov. 13 - Nov. 20", var budskapet på en bulletin Hillbilly Hellcats sendte ut på MySpace torsdag (gruppa opptrådte på Wild Bunch 11. oktober). ROCK tok kontakt med Hellcat-sjef Chuck Hughes.

- What has happened to bassman Eric Blackwell?
- The tour stopped in Eric's hometown of Hattiesburg, Ms. last night where we played a show. When the show was over Eric did not put his gear back in the van, but moved it elsewhere. He then told Randy, our drummer, that he would not be leaving with us this morning. He gave no further explanation. We have sub players for the next few days, and are looking for a steady replacement. (14.11.08)


Wayne Hancock planlegger nytt album for Bloodshot Records og har nok en gang alliert seg med produsent Lloyd Maines. Foruten å produsere plater er Maines multiinstrumentalist. Han håndterer dobro, gitar, mandolin og banjo, men er mest kjent som pedal steel gitarist. Han har vært medlem i bandet til Joe Ely og har spilt med folk som Guy Clark, Butch Hancock og Jimmie Dale Gilmore. Hancock har booket studiotid i The Zone Recording Studio i Dripping Springs, Texas. (14.11.08)


Bobby Bare Junior og Senior lager hyllestplate til Shel Silverstein. Silverstein er forfatter av flere bøker, men også låtskriver. "A Boy Named Sue" og "25 Minutes to Go", begge framført av Johnny Cash, og Dr. Hook & The Medicine Shows "The Cover of the Rolling Stone", er blandt Silversteins verker. Med i studio er bl.a. Emmylou Harris, Allison Krauss og George Jones. (Bloodshot Records) (14.11.08)


Justin Townes Earle, jepp, sønnen til Steve, som for mange leverte en av årets konserter på Down On The Farm-festivalen i august, er klar med oppfølgeren til suksessalbumet "The Good Life". "Midnight At The Movies" heter den nye skiva som kommer på Bloodshot Records i mars 2009. (14.11.08)Jason Ringenberg rocket Mono

Jason & The Scorchers-frontmannen opptrådte alene med sin Barack Obama-prydete kassegitar på Mono i Oslo tirsdag. Den lange mannen spratt rundt og det rocka til tider som bare det av mange kjære låter fra Jason & The Scorchers-katalogen iblandet solostoff. Jason hadde tidligere på dagen besøkt Fram-museet og snakket lenge og varmt om Fridtjof Nansen. Det var ganske glissent i salen, men god stemning ilag med trivelige Jason Ringenberg.
Svein Ihlen (12.11.08)Jody Reynolds er død

Jody Reynolds døde 7. november i Palm Springs, California. Han ble 75 år gammel. Sangeren, gitaristen og låtskriveren ble legendarisk med låta "Endless Sleep" (Demon Records) i 1958, spilt inn i sagnomsuste Goldstar Studio i Hollywood. Singelen gikk til 5. plass på Billboard Hot 100 og solgte over én million. Senere samme år gikk også "Fire of Love" inn på listene. Reynolds holdt musikerkarrieren gående fram til 1967 da han åpnet musikkforretningen The Music Room i Palm Springs der Elvis en dag kom innom og fikk gitaren han brukte på 1968-comebacket. Dette kan du lese mer om på Nyheter for august 2002.
Jody Reynolds ble innlemmet i Rockabilly Hall of Fame i 1999 og begynte å opptre igjen etter det. Han spilte bl.a. på Viva Las Vegas-festivalen i 2003. (12.11.08)


Kanserfesten cash’a inn
Bassist og arrangør Hans E Wagner vil sammen med gruppene Rex Rudi, Trondheimsveien 16 og Morild, takke alle som stilte på Kanserfest 2008 på Månefisken i Oslo 1. november.
Over 10.000 kroner kom inn og penga går uavkortet til Kreftforeningen. Det ble bestemt at Kanserfest skal arrangeres årlig - og så lenge det er behov for penger til kreftsaken. Nok en gang: Stor takk til alle som kom og rocka for harde livet! Vi sees igjen - alle sammen! (12.11.08)Mono Lake-trommis Rock-Thomas.
(Foto: Anne V Erichsen)
Mono Lake og Trash Hombres

ROCK fikk et par ord med Steinar "Razorback" Kallander tirsdag ettermiddag.
- Hørte at du var innom Herr Nilsen på fredag der Mono Lake og Trash Hombres spilte (se forhåndsomtale nederst på denne siden)?
- Jepp. Mono Lake er spennende og forfriskende annerledes i uttrykket. Det er måten låtene er bygd opp på, de følger et annet skjema enn tre-greps-formatet som gjør disse spennende. De er bra musikere alle sammen. Savner kanskje mer melodi til tider, men den rocka Morrissey-ånden er artig og tøff.

- Hva med nederlandske Trash Hombres?
- Fikk bare sett ei lita stund før jeg måtte løpe på Gamla. Har sett gruppa på DVD tidligere, men tenner ikke helt på bandet, så da blir det vanskelig å si noe fornuftig syns jeg.

Kallander driver som de fleste vet Red Planet Booking.
- Alt går etter planen foran helgas svenske-inntog til Caven (Oslo) og Vardø (se forhåndsomtale lenger nede på siden)?
- Ja, dette blir fest!
(11.11.08)Stian Nybru - aka Ace Dynamite - er flittig dj, men dunker også den store bassen i The Lucky Bullets.
Disc Jockeys på "Løkka"

Følgende melding tikka inn til ROCK:

Vi er en gjeng som pleier å spille plater på Ryes (gamle HELT RÅTT sushi bar) rett ved Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo.
Det er meg (Stian Nybru), Pia, Peder (Peter Berry), PG (fra The Carburetors) og Camilla Bekkhus (som har dansa litt med Burlesque damene i det siste) pluss noen flere.

Det spilles stort sett 50s rockabilly, rhythm and blues, svart svart rock frå 50- tidlig 60-tallet.

Spilleliste framover:
Fredag 14. november: Peter Berry (50s og 60s Rock, Beat, Rhythm’n’Blues)
Lørdag 15. november: Billie Bangs & Soulmilla- gonna make your grandpa shake (wild untamed rockabilly vs dirty soul)
Fredag 21. november: Jungle Jim (Sverige) (50's rockabilly, rock’n’roll, rhythm’n’blues)
Lørdag 22. november: Tony
Fredag 28. november: BopCrazy & Billie Bangs (wild untamed rockabilly vs 50's hitparade)
Lørdag 29. november: Ace Dynamite & Peter Berry (50s og 60s Rock, Beat, Rhythm’n’Blues)

Desember:
Fredag 5. desember: Ace Dynamite og Peter Berry (50s og 60s Rock, Beat, Rhythm’n’Blues)
Lørdag 6. desember: BopCrazy og Billie Bangs (wild untamed rockabilly vs 50's hitparade)
Fredag 12. desember: BopCrazy (wild untamed rockabilly)
Lørdag 13. desember: Jungle Jim (Sverige) (50's rockabilly, rock’n’roll, rhythm’n’blues)
Fredag 19. desember: Tony
Lørdag 20. desember: Soulmilla- (exotica, 50s og 60s rock’n’roll, skitten soul, rhythm’n’blues)

Romjulen (hvis åpent):
Fredag 26. desember: Billie Bangs (50's rockabilly, rock’n’roll, rhythm’n’blues)
Lørdag 27. desember: Billie Bangs (50's rockabilly, rock’n’roll, rhythm’n’blues)
(11.11.08)


Big Daddy & Rockin' Combos nye singel "Dead By X-mas" ligger på 1. plass på finnishcharts.com foran storheter som Jack White & Alicia Keys (James Bond-låta), Pink, Britney Spears og AC/DC. Litt av et land det derre Finland. (10.11.08)


Bjørn Ringstrøms Antikvariat, som i 40 år har holdt til i Ullevålsveien i Oslo, skal flytte til nye lokaler. Ikke så langt, et par kvartaler bort til Wesselsgate 2B. I forbindelse med flyttingen ryddes det i butikken og for tiden er det salg på både plater og bøker. 1. desember er estimert åpningsdato på den nye adressen. (9.11.08)


"Roy Orbison: The Soul Of Rock And Roll" er navnet på en fire-cdboks som er gitt ut på Sony BMG. Boksen inneholder 107 låter inkludert 12 tidligere ikke utgitt. "His voice was unearthly", Bruce Springsteen. (9.11.08)Feit og klassisk 'billy! (Foto: Sondre Kvipt)

Carl & The Rhythm All Stars var villt på Caven

Lørdag 1. november leverte Carl & The Rhythm All Stars en forrykende forestilling stappet med autentisk, primitiv og vill rockabilly i hula på Tøyen i Oslo. Gruppa hadde ingen problemer med å tenne publikum og et temmelig fullt Caven fikk to ganger 40 minutter med kvartetten fra Frankrike/Portugal. Frontmann Carl var forøvrig mer opptatt av å vrikke på hoftene enn Elvis og enda mer opptatt av å klø seg på balla enn Michael Jackson, men han leverte så det holdt! Store deler av bandets to plater ble framført, krydret med ganske mange coverlåter. Publikum var nok klare for ekstranummer, men av en eller annen grunn satte DJ’n igang musikken idet andre sett var ferdig, så det ble dessverre ikke noe.
Jungeltelegrafen (7.11.08)Tor Arne fotografert for ei tid tilbake.
(Foto: Captain Boogie)
"Hot Rock" med Tor Arne Petzold

"Hot Rock" hver onsdag kl 20 til kl 02 på DeVilles i Kirkegata 34 (50 m fra Karl Johan) i Oslo: Rock’n’roll bartender Tor Arne Petzold serverer Sprit, Rockabilly, Øl, Surf, Vin, Country +++

Tor Arne tråkka sine første traktorsko i Oslos rock’n’roll-miljø i ’77 i AmCar og Rockermiljøet på Youngstorget, og har siden vært en hjørnestein i rockabilly-miljøet.

Tor Arne hadde, etter at rock’n’roll-guru Rune Halland ga seg, redaktør-/utgiveransvaret for Oslos feteste rocke-blekke ever; bladet R-O-C-K fra 1983 til 2001 (i dag web-basert og drevet videre av sjefsredaktør Dag Bøgeberg).

De siste årene har Tor Arne drevet Flipside Records, landets eneste plateselskap for rock’n’roll, rockabilly og surf, og gitt ut flere norske band i tillegg til det store utvalget av 50-tallsskiver han selger på dagtid i sjappa til Angels Speed Equipment. Platesamlerbøkene "Norske Rock'n'Roll Pressinger" kan vi også takke Tor Arne for.

Nå står han altså hver onsdag og pøser ut sin supre platesamling over anlegget og serverer et og annet øverst i glassene på DeVilles. Digg eller dø! Rock’n’Roll Is Here To Stay på en av Oslos cooleste rockebarer!

Steinar Kallander (6.11.08)The Falcons.
The Falcons spiller igjen

The Falcons kommer fra Gjøvik og startet opp i 1961 som et tidsriktig Shadows-band. Tre singler ble gitt ut og låta "Piggtråd" er fortsatt gylden i Shadowsmiljøet. Etter 36 års pause ble gruppa gjenforent i 2001 og originalbesetningen framfører i dag låter fra helter som The Shadows, Cliff Richard og Elvis Presley. De har i de senere år også vært oppvarmingsband for 60-tallshelter som Herman's Hermits, The Searchers og Bruce Welch's Shadows.

For et tid tilbake ble The Falcons i lag med 60-tallsband fra distriktet på vestsida av Mjøsa behørig intervjuet i programmet "Larssons Låtlab 60-tallspopen" på NRK Hedmark og Oppland. Programmet varer ca en time og i tillegg til The Falcons får vi høre historien til grupper som United fra Gjøvik, Guess Who fra Lillehammer, dansebandet Torry Enghs fra Toten og Brio Band fra Toten (fikk en stor hit med "Dyrene i Afrika"). Programmet kan du se her. En artikkel om disse banda kan leses på NRK Opplands webside. (6.11.08)Daniel Kordelius i The Domestic Bumblebees.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Sverige inntar Oslo og Vardø

Fredag 14.- og lørdag 15. november blir det dobbel dose rock’n'roll på henholdsvis Caven i Oslo og festivalen "Blues i vintermørket" i Vardø. Fra Sverige kommer to band i verdensklasse - The Go Getters og The Domestic Bumblebees, begge behørig omtalt her i ROCK. The Go Getters er yre med det ferske albumet "Hot Rod Roadeo", anmeldt til fem stjerner her i ROCK, mens The Domestic Bumblebees fortsatt rir høyt på fjorårets "Break Up Bop", også belønnet med fem stjerner i ROCK.

The Go Getters og The Domestic Bumblebees turnerer konstant, både i Europa og USA, og det er sjelden at to så gode band kan oppleves på samme sted og samme kveld i Norge. (4.11.08)"Roughneck".
Raik And The Chainballs på Wild Bunch

Årets siste konsert i regi av Wild Bunch Rock’n’Roll Club er med Berlin-gruppa Raik And The Chainballs som spiller på Queens Pub i Moss 29. november. Kvartetten albumdebuterte med "Roughneck" i 2006, tidligere i år kom ei 6-spors splitskive ilag med The Shape Shifters på Rhythm Island og før jul kommer gruppas andre album, på Rhythm Bomb Records. Raik And The Chainballs har kun originalstoff på sine innspillinger. Gruppa er et stilfullt og autentisk rock’n’roll-band som har delt scener med Stray Cats, The Space Cadets, Caravans og Rockabilly Mafia for å nevne noen. (3.11.08)


Chuck Berry starter Europaturneen i Zürich den 10. november. Med i bandet er nok en gang trønderpianisten Daniel Røssing. 13 konserter er planlagt og på fire av dem står også Jerry Lee Lewis på plakaten. (2.11.08)Tomas Drefvelin.


Vinylutgaven av "Alt Er Vel".
Vellykket release for Rex Rudi

ROCK huket tak i Rex Rudi-frontman Tomas Drefvelin lørdag formiddag.

Hei, hvordan var slippfesten på Mir torsdag?
- Hei, mann! Jo - releasen var supervellykket (bortsett fra et uheldig strengeryk i et tøft riff...) med stinn brakke og høy jubel. Masse ukjente folk i salen - som ble værende - og det er alltid positivt.

Spilte dere hele det nye albumet?
- Vi spilte ca 50/50 nytt og gammelt (fordi den nye bassisten Hans ikke har rukket å lære alle låtene ennå - de er ikke så lette å lære i en fei) og holdt på i ca 70 minutter.

Har du et bilde fra konserten?
- Har ikke sett noe foto fra giggen ennå, men så har jeg jo strengt tatt bare ligget på sofaen og stønnet etter heavy bæring av esker med vinylskiva som kom i går. Sitter og nummererer den nå. 212 eksemplarer dobbel gatefold vinyl i tøft cover. 16 låter; to tunge ballader pluss to snåle pianolåter og en lett rocker som vi liker godt, men som ble tatt vekk fra CDen for å gjøre den mer enhetlig rocka. Kunne det friste med et eksemplar? Koster 250 spenn, dette er ren luxus fra vår side - og er betalt i sin helhet av undertegnede.

- I kveld er det på'n igjen med Kanserfest på Månefisken. (1.11.08)


Teddy’s Soft Bar i Brugata 3 i Oslo ble åpnet 1. november 1958, altså 50 år siden i dag. Bjørn Elvebredd jobbet på 50-tallet som sparringspartner i boksing i New York og da han kom hjem åpnet han Teddy’s Soft Bar. Stedet er på det nærmeste uforandret siden åpningen og baren er i dag fredet. Forfatterne Herman Willis og Torgrim Eggen er i full gang med bok om Teddy’s Soft Bar. (1.11.08)Spank-a-billy på Herr Nilsen

Fredag 7. november kommer Trash Hombres fra Arnhem i Nederland til Oslo. Gruppa spiller en miks av rhythm’n’blues, rock’n’roll og rockabilly og i tillegg til eget stoff framfører kvartetten ganske rufsete versjoner av låter fra eksempelvis The Paladins, The Seatsniffers, Ronnie Earl og Ronny Dawson. Sjøl kaller Trash Hombres musikken for spank-a-billy. Erfarne folk dette, med musikere fra band som The Clodhoppers, Less Fortunatos, Fabulous Grit og The Two-Bit Texas Rangers.

Oppvarmingen står Mono Lake for; en eksplosiv blanding av 60’s pop, surf, rockabilly og punk, står det på web-siden til Herr Nilsen, eller, - Mono Lake drar rockabilly i retning Morissey, som Steinar Kallander en gang sa det. (1.11.08)