A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Eddie Angel: Kongen av moderne piggtrådgitar.

The Planet Rockers
Turnhout, Belgia - 20. april 2003Etter at det i vinter ble kjent at det så smått legendariske rockabillybandet The Planet Rockers skulle gjøre noen konserter i Belgia og Nederland, ble flybilletter bestilt og hotellrom booket. Bandet stilte som hovedattraksjon på den belgiske rockabilly/country/western/swing/ surf-festivalen "Rockin' Around Turnhout".

Planet Rockers anno 2003 har kun to av originalmedlemmene fra bandet som la inn årene ca rundt 92: Sonny George på barsk barytonvokal og akustisk gitar, samt kongen av moderne piggtrådgitar: Eddie Angel. Ståbass og trommer ble traktert av rytmeseksjonen til tyske Smokestack Lightning. Bandet låt så tett og fett at savnet av bassist Mark Winchester (sist sett på Rockefeller i 2001 med Brian Setzer) og trommis Billy "Thunder" Schwartz ikke var påtrengende.

Bandet leverte en og en halv time med rock'n'roll, country og rockabilly av ypperste merke, noe publikum visste å sette pris på. Bandet spilte stort sett låter fra sine to første album "Coming In Person" og "The Invasion Of The Planet Rockers". Disse skivene er forlengst utgåtte, men alle låtene herfra er å finne på samleplaten "26 Classic Tracks", utgitt på Eddie Angel's eget plateselskap Spinout Records. Anbefales veldig.

Av høydepunkter kan nevnes lastebilslagere som "Truck Driver's Rock" og "Thunder Road Rock", forøvrig samme melodi som Alf Prøysen diktet Musevisa til. Det var vel faktisk Robert Mitchum som hadde en hit med denne på femtitallet en gang. Videre fikk vi flere knallsterke gitarinstrumentaler fra Mr Angel, med ekko fra Link Wray. Fett! En av Planet Rockers beste sider, er evnen til å finne fram gamle og obskure låter, og de vartet opp med blant annet Wynn Stewarts råbarske "Come On" og Johnny Horton's "Got The Bull By The Horns". Til slutt fikk vi også servert en Ronnie Dawson-melodi, "Knock Down Drag Out", og det var på plass med en liten tributt til denne rock'n'roll-legenden, som er hardt rammet av kreftsykdom.

Da bandet gikk av scenen klokka 04, var alle tilstrekkelig svette, slitne, fulle og fornøyde. Nøyaktig et døgn uten søvn hadde gjort sitt, og det var på tide å sjangle hjem til hotellet.

Ian Fr Johannessen

Tilbake