Nyheter mars 2008

50 år siden "Johnny B. Goode"

"Johnny B. Goode" ble skrevet av Chuck Berry i 1955 og gitt ut på Chess Records 31. mars 1958 – 50 år siden i dag. "Johnny B. Goode" er den ultimate rock’n’roll låta, rock-versjonen av den amerikanske drømmen. En fattig gutt som blir stjerne gjennom hardt arbeid som gitarist. "Johnny B. Goode" er på 7. plass over "500 Greatest Songs of All Time" i Rolling Stone Magazine. Gitarriffet vil for all framtid stå som selve ur-riffet. "Johnny B. Goode" har inspirert alle som siden har begynt i et rockband og alle band har spilt "Johnny B. Goode". Tidenes singel? På b-siden lå "Around And Around". (31.3.08)Mos Def.
Mos Def som Chuck Berry

Den amerikanske rapperen og skuespilleren Mos Def skal spille Chuck Berry i filmen "Cadillac Records". Filmen handler om Chess Records og artister som Muddy Waters, Little Walter, Howlin' Wolf, Chuck Berry, Bo Diddley, Willie Dixon og Etta James.

Jeffrey Wright skal spille Muddy Waters og Adrian Brody (spilte hovedrollen i filmen "Pianisten") spiller Leonard Chess. Darnell Martin er regissør og Sony BMG står bak. "Cadillac Records" er klar for kino i 2009. (BlackFilm.com) (30.3.08)Hillborn Desperados leverte

Følgende linjer har tikket inn til ROCK. Konserten fant sted på Sanden hotell i Hokksund langfredag:

Utenfor renner storelvas trofaste rytmer under fullmånen i mars. Der inne er det konsert på gang...

Kara tar tak i sine instrumenter.
De spiller.
15 sekunder går, og foten er på plass.
Rockabilly er som kjent en sjanger som gir fot, men måten Hillborn Desperados leverer på, får de benløse til å stille seg på hendene, og skrike ut: la gå!

Med brylkrem i rockesveisen, rutete skjorter, bukseseler og en sjarm som får de aller fleste til å utvikle tidlig rynker i smilehullet, ga de jernet, blyet og gullet denne langfredag. Og lang ble den. Publikum (i en alder fra 20-78) fikk aldri nok. Hyl og klapp fra svette lugger var vitne til en avslutning de aldri før har sett. Bassisten kom ned på gulvet med sitt instrument. Stadig spillende skrevet han over basshalsen, og straks deretter kommer gitaristen oppå basskroppen, og drar i gang. Der bak sitter pianistvokalisten og trommeslageren igjen og gjør akkurat det de skal. De rocker. Pianisten spiller med fingre, klubber, albuer, knær og hæler, mens trommeslageren sitter i ekstase.

Disse fire kara spiller i takt og rytme uavhengig tempo - med, til og for publikum.
En ekte spilleglede smitter oss mennesker i mellom. Rein sekser er min dom.

Et ulvehyl fra Lobart Kumur
(27.3.08)


Jerry Lee Lewis, Little Richard og Chuck Berry opptrer på Le Zenith i Paris 14. november. (27.3.08)Lee Rocker spiller alt

Lee Rocker er for tiden på Europaturné. Foruten å framføre Stray Cats-smakebiter som "Stray Cat Strut", "Rock This Town" (som Rocker spilte inn på nytt på "The Curse Of Rockabilly") og "Fishnet Stockings" og høydepunkter fra tiden etterpå som "Bulletproof" og "Miracle in Memphis", så spiller Lee Rocker og gruppa hans alle låtene fra det siste albumet "Black Cat Bone". Og selvsagt krydres det med eviggrønne klassikere som "That's Allright" og "Blue Moon of Kentucky". (27.3.08)


Roy Kay Trio er i studio for å spille inn sitt fjerde album. (26.3.08)

Neil Aspinall, Beatles-roadie og sjef for Apple døde 2. påskedag, 66 år gammel. Les mer på Norwegian Wood. (26.3.08)Willie Nelson.
Willie Nelson hedres

30. april fyller Willie Nelson 75 år. Amerikanske US Legacy markerer jubileet med 4-cd boksen "One Hell Of A Ride" som inneholder 100 sanger fra 1954 og framover. Samlingen lanseres 1. april. Willie er ellers aktuell i Norge 1. – 4. mai (se nyheter for desember 2007). (25.3.08)Bobby Robinson.
Bobby's Happy House legges ned

Bobby Robinson var i 1946 den første svarte som startet butikk på 125th Street i Harlem, New York - Bobby’s Record House, senere døpt til Bobby's Happy House. Robinson grunnla en rekke plateselskaper på 50-tallet: Red Robin Records i 1952, Whirlin' Disc Records i 1956, Fury Records og Everlast Records i 1957, Fire Records i 1959 og Enjoy Records i 1962. Han ga ut storselgere med artister som Wilbert Harrison, The Shirelles, Lee Dorsey og Dave “Baby” Cortez. Mange av artistene ble også produsert av Bobby Robinson, bl.a. Gladys Knight & the Pips’ første hit, “Every Beat of My Heart” og flere av Elmore James’ utgivelser. Enjoy Records’ første utgivelse var King Curtis' "Soul Twist" og selskapet var en av de første som ga ut hip-hop på 70- tallet, bl.a. Grandmaster Flash & the Furious Fives første plate.

Harlem blir en attraksjon fattigere når Bobby's Happy House etter 62 år nå må legge ned for å gjøre plass til kjøpesenter og hotell. (24.3.08)


Elvis Presley dro i militæret 24. mars 1958. 50 år siden i dag. (24.3.08)

No Depression heter den amerikanske blekka som siden 1995 har skrevet om amerikansk rootsmusikk. 1. mai kommer utgivelse nummer 75 som blir bladets siste. Virksomheten legges ned. (21.3.08)Gene Summers med ny cd

"Reminisce Cafe" heter veteranrocker Gene Summers’ nye cd, utgitt på Seduction Records. Platen markerer Dallas-rockerens 50-årsjubileum som plateartist. Med gruppa The Rebels ga han ut "Straight Skirt" / "School of Rock’n’Roll" på Jan Records i 1958. Summers turnerte på 60-tallet med Gene Summers & the Tom Toms og delte scener med folk som Elmore James, Chuck Berry og The Drifters. Summers har holdt det gående i alle år og han ble innlemmet i Rockabilly Hall of Fame i 1997. I 2004 kom albumet "Do Right Daddy!".

"Reminisce Cafe" kan bestilles her, og spør du pent kommer et signert eksemplar i posten. (18.3.08)


Dave Edmunds-konserten på Rockefeller den 2. mai er avlyst på grunn av sykdom. (Se nyheter i januar for forhåndsomtale.) (18.3.08)


Domestic Bumblebees var forleden backingband da Harmonica Sam spilte inn sitt debutalbum for Enviken Records. Med i studio var også Boppin’ Steve på piano og Fredrik Rosen på gitar. Albumet er planlagt utgitt i sommer. (18.3.08)


Thomas Øyen, ROCK-skribent og generell rock’n’roll-fan fra vestlandet, har lagt ut videosnutter fra bl.a. Las Vegas i 2007. Her finnes også flere videoer med Twang Gang, fra Madam Felle i Bergen bl.a. Vel hvert en titt. (14.3.08)John Fogerty.
John Fogerty til Oslo

John Fogerty er en aktiv herre, hederskaren turnerer nærmest uavbrutt. Fra 20. mai og ut juni er han på tur i Europa og 28. mai står legenden på Sentrum Scene i Oslo. Det mest spesielle for Fogerty på turneen er kanskje opptredenen i Royal Albert Hall i London 24. juni. Her har han ikke vært siden Creedence Clearwater Revival-konserten i september 1971.

På Grammy-festen i Los Angeles i februar var Fogerty og bandet hans backingband for Jerry Lee Lewis og Little Richard. Fogertys siste album "Revival" var nominert i klassen "Best Rock Album" (Foo Fighters vant prisen). Og 10. mars innlemmet John Fogerty The Ventures i Rock and Roll Hall of Fame under en seremoni i New York. (13.3.08)Øyvind Sørensen.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Smalltown Ramblers gjør comeback

Smalltown Ramblers ble oppløst i 2006 da vokalist og gitarist Torgeir Forseth fikk konstatert tinnitus, eller øresus som det heter på norsk. - Øreplagene til Torgeir er forsvunnet, hvertfall har det gått bra de gangene vi har øvd til nå, forteller bassmann Øyvind Sørensen til ROCK (Sørensen spiller også i Mono Lake).

- Vi har booket én spillejobb, på "Rumble in the Jungle"-festivalen i Kungsör i Sverige den 28. juni, og vi gjør den før vi bestemmer oss for om det blir flere, sier Sørensen. Det er besetningen fra albumet "Trucks, Trains & Evil Women" som i disse dager er i øvingslokalet.

Smalltown Ramblers kommer fra Oslo og ga ut albumene "Trucks, Trains & Evil Women" og "Too Much Coffee", begge på Flipside Records, før de ga seg. De ble et ettertraktet liveband med opptreden på by:Larm i 2006 som et av høydepunktene. Smalltown Ramblers er å se i den norske filmen "Kalde Føtter" fra 2005. (11.3.08)The Sonics.
The Sonics på Øya

Som vi skrev på nyheter for januar så er The Sonics for første gang i Europa, og 9. august står garagerock-legendene på scenen i Middelalderparken på Øya-festivalen.

- Det er med dårlig skjult stolthet vi kan melde at de amerikanske legendene The Sonics spiller i Middelalderparken på festivalens siste dag, lørdag 9. august. Siden nyheten ankom Øya-kontoret for kort tid siden har flere av oss rusla rundt i garagerocktåka og drømt opp ønskesettlister. Vi gleder oss til at dette bandet kliner til med en maktdemonstrasjon på hvorfor myten om bandet fortsatt vokser, over 40 år etter at deres klassiske skiver ble spilt inn, skriver Øya- festivalen i en pressemelding. (11.3.08)Jon Spencer.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Heavy Trash avlyser

- Dear friends: My wife's brother has passed away. I need to go home and be with my family. I am very sorry to have to cancel the remaining Heavy Trash Scandinavian dates. I hope that the friends and fans of Heavy Trash will understand and that we may get together to rock an roll sometime soon in the near future.

Jon Spencer

ROCK kondolerer. Synd for de som hadde gledet seg, for Heavy Trash leverte en strålende forestilling på Garage i Oslo sist onsdag. (7.3.08)


Stray Cats- albumene som ble utgitt under gjenforeningen på 80-tallet, "Rock Therapy", spilt inn i historiske Capitol Studios, og Dave Edmunds (spiller på Rockefeller 2. mai, se nyheter for januar) -produserte "Blast Off", gis ut på nytt i april. Hep Cats Records står bak. (7.3.08)Stray Cats ikke til Norge

Ifølge Red Planet Agency som har vært i kontakt med Rockefeller i Oslo, så er det ikke aktuelt å booke Stray Cats til Norge. Dyre Spektrum-priser var en løsning de ikke kunne gå for og på det tidspunktet gruppa turnerer Europa er det ingen festivaler i Norge som er aktuelle. Se ellers nyheter for februar for mer info og turnéliste. (5.3.08)Three Bad Jacks på Caven

På tur mellom Glasgow og Finland smetter den svært ettertraktede California-trioen Three Bad Jacks den 28. mars innom Caven i Oslo for å levere en kveld med knallhard rock'n'roll-a-billy i grenselandet mellom Elvis, The Clash, Johnny Cash og The Ramones. Gruppa har to album i lomma og versjonen av Motörheads "Ace Of Spades" setter alle andre coverversjoner i skyggen.

Som oppvarming spiller det nye norske psychobillybandet Döden. (4.3.08)


Billy Lee Riley er på beina igjen etter ei hard uke. Riley ble under en hofteoperasjon forleden rammet av hjerteinfarkt (se nyheter for februar). (4.3.08)


Eddie Angel ble nylig intervjuet av nettmagasinet "Jumping From 6 to 6". Interessant lesing om kongen av moderne piggtrådgitar. (4.3.08)Jeff Healey.
Jeff Healey er død

Jeff Healey døde søndag, 41 år gammel. Den blinde blues- og rockgitaristen fra Canada var kanskje mest kjent for sin spesielle måte å spille på, sittende og med gitaren liggende flatt på fanget. Healey spilte med folk som B.B. King, Stevie Ray Vaughan, George Harrison, Mark Knopfler og Jimmy Rogers, han opptrådte to ganger på Notodden Bluesfestival og i juli var han booket inn på Canal Street festivalen i Arendal. I 1988 ble Jeff Healey nominert til Grammy for albumet "See the Light" med The Jeff Healey Band. (3.3.08)