A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅVarious: "A Tribute To Black Knights - Rockers of the Round Table"

Old-Rock Records

* * * * *


Black Knights har holdt på siden 1981 og feirer dermed 30-årsjubileum i år. "Rockers Of The Round Table" er en fin bursdagsgave og en fortjent hyllest til et av Sveriges mest populære rock’n’roll band.

Undertegnede gjør oppmerksom på at jeg var involvert som lydtekniker under innspillingen av låtene med Built For Speed og The Hard Rollin’ Daddies. Jeg lar derfor være å mene noe om de låtene. Jeg legger heller ikke skjul på at jeg er en stor fan av Black Knights og deres skranglete blanding av teddyboy og rockabilly. Derimot er jeg vanligvis ikke så begeistret for tributeskiver, i ni av ti tilfeller er originalene bedre. Dermed skulle man tro at "Rockers Of The Round Table" ligger an til et skikkelig mageplask, men neida!

Plata åpner i hundre med Snakebites ultratøffe og supertighte versjon av "Jack In A Box", et av skivas høydepunkt, etterfulgt av Foggy Mountain Rockers som roer det ned med en bra versjon av "When My Baby Came To Town". Etter Built For Speeds Stray Cats-inspirerte utgave av "Powder And Dynamite" gjør Black Raven "I Lost My Sunshine" i en versjon som rocker adskillig hardere enn originalen. Låta skjemmes av litt dårlig trommelyd, men er ellers nok et høydepunkt på "Rockers Of The Round Table".

Tyske Rebel Ted Rockers skrangler sjarmerende i vei på "Henhouse Boogie", mens Ronnie Nightingale & The Haydocks skuffer med en litt tam versjon av "Dark Of The Moon". Jeg er vant til mer sprut fra den kanten, kanskje har jeg blitt bortskjemt? Den forrige skiva til nederlenderne er blant mine absolutte favoritter og de har dermed lagt lista høyt for seg selv.

Jungle Tigers kjenner jeg godt, etter å ha booket dem til Rockaround Rumble og turnert sammen med dem i Tyskland. De gjør en grei versjon av "Rock Your Baby To Sleep", men er helt klart et band som gjør seg best live. Southern Aces er en trio etter god gammel "Sun-oppskrift", akustisk gitar, el-gitar og kontrabass. De gjør en laidback versjon av "A Swedish Boy Don’t Cry". Bra, men originalen er bedre. Yann The Corrupted har med to låter, "Worried Mind" og "Grandma Is A Teddygirl". Vi snakker superenkel, klassisk teddyboy rock’n’roll. Dessverre skjemmes disse av dårlig lyd og er blant skivas svakere øyeblikk.

Finske Greased Lightning gjør en ok versjon av "Nightmares", mens Wild Roosters gir oss en hard og tøff "Raw Rhythm Boogie". Crazy Teds kommer fra Japan og gjør en vill versjon av "Town Of Rock & Roll" med masse kontrabasslapping. Dårlig engelskuttale tilgis.

Neste låt er kanskje den jeg var mest spent på, nemlig "Whipping Boy" med norsk/tyske Johnny Knife And His Rippers, med eks-Rebels Revenge bassist John Sindre Lynghaug i spissen. Og de innfrir! John Sindre synger veldig bra, selv om han ikke har den råeste stemma. Bandet spiller ganske enkelt, men tight og tøft. Jeg gleder meg til de kommer med sin egen plate.

Boothill Stompers gjør en primitiv, men fin, versjon av "Highschool Sweethearts", mens finske Memphis serverer en kjapp og tøff "Here By My Lonesome". Supergruppa Backdraft, med medlemmer fra bl.a. Ronnie Nightingale & The Haydocks og Foggy Mountain Rockers, gir oss en helt godkjent "Little Ol’ Beerdrinker Me".

The Hard Rollin’ Daddies platedebuterer med "Ready For Love", og når Anders får ut fingeren og skriver noen nye låter skal du ikke se bort fra at det etter hvert kommer en egen utgivelse fra dem. Noe å glede seg til.

The Sun Skippers og "Worn Out Beetle Crushers" er av de mer anonyme bidragene på "Rockers Of The Round Table". Joe Redeye har nylig gitt ut plate sammen med Black Knights-frontmann Tom Powder og bidrar her med "Give Me, Give Me", og de gjør definitivt ikke skam på låta.

Til slutt får vi fire låter med Black Knights, som for å vise hvor skapet skal stå.

Et hefte på 16-sider ligger med. Her er bilder og webadresser til alle band, Black Knights-diskografi og forord skrevet av Wild Bob Burgos.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2011


Black Knights - Jack In The Box

Old Rock Records

Rating: 8


Black Kinghts er endelig ute med en ny skive, det begynner å bli en stund siden "Yonder Comes A Sucker" (jeg ser jeg bort fra "Best Of" skiva, selv om det er noen nye låter der).

Jack In The Box inneholder 16 låter og mesteparten er typisk Black Knights. Åtte av låtene finnes også på en 10" picture disk som slippes samtidig i 500 eksemplarer.

Albumet starter bra med tittelkuttet, som setter standarden for resten av skiva. Låter som også har spesielt driv og flyt er "Midnight Train", "Rust Bucket Shuffle" og "Revenge". Dette er ei bra skive selv om vi som har sett bandet live flere ganger har hørt noen av coverlåtene vel mange ganger.

Flere av dem har lenge figurert i bandets liverepertoar og fansen digger nok å høre disse på plate. For eksempel "Just For Kick's", en låt som kler Black Knights godt, "School of Rock'n'Roll", "Ugly And Slouchy" og "Bottle To The Baby" er alle gode låter, men byr ikke på noe nytt.

Black Knights er booket på Rockin' At The Wildbunch No. 2 og forventningene er ikke mindre etter denne skiva.

Ronny Kristiansen

Tilbake

Rockin' At the Wild Bunch No.2: The Wild Bunch Rock'n'Roll Club - 13. og 14. august 2004.