A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBackDraft: "Forgotten Favorites"

Hellskitchen Records

* * (*)


I teddyboysammenheng er dette bortimot det nærmeste man kommer en virkelig supergruppe. Ronnie fra Ronnie Nightingale & The Haydocks på vokal og kompgitar, Mario fra Foggy Mountain Rockers på sologitar (og vokal på et spor), Mikel fra Lou Cifer & The Hellions, Wildcats og flere andre band på bass og Rich fra 57 Fairlane på trommer.

Da jeg hørte om dette bandet for et par år siden ba jeg en stille bønn om at det måtte komme en cd, for dette kunne jo ikke bli annet en kanon!

Kanskje var forventningene for store? For når skiva nå endelig ligger i spiller’n, så er jeg skuffet. Joda, de spiller ålreit, selv om det låter litt slapt og de ikke på noen måte når opp til sine opprinnelige band. Men den største skuffelsen er låtvalgene. Vi får 18 låter og alle er covere! Og de er langt fra så "forgotten" som tittelen på skiva skal ha det til. "I’m Gonna Move" (Freddie Fingers Lee), "I’ll Be There" (Crazy Cavan), "No Other Girl" (The Blasters), "Rollin’ Through The Night" (Evan Johns, Crazy Cavan) og "Rockin’ My Life Away" (Jerry Lee Lewis) er alle eksempler på låter jeg husker veldig godt hvertfall. Jeg innrømmer at jeg nok er over gjennomsnittet kritisk til coverlåter, men dette er for lettvint.

Produksjonen er heller ikke den beste, det låter tamt og puslete. Det er dårlig trøkk i bassen, noe som er viktig i teddyboy rock’n’roll, som dette jo må sies å være. Coveret er også enkelt, kun en tynn pappskive.

Det svinger helt sikkert av dette live, for at det er dyktige musikere vet vi fra før. Men på skive blir det rett og slett litt kjedelig, synes vi burde kunne forvente mer av teddyboy rock’n’rollens svar på Travellin’ Wilburys.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2011