A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
HVEM: Wild Rooster (S)
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Lørdag 17. mars 2012


Det var lite folk på Gamla denne kvelden, rundt 50 stykker kan jeg tenke meg. Wild Rooster brydde seg lite om det og ga jernet fra første strofe og kjørte hardt på hele veien. Frontmann Stefan Jägermyr er sjef med masse attitude, mens gitarist Kim ser ut som en konfirmant, men han speller som f…, en dyktig ung kar.

Vi fikk servert låter fra alle albumene deres, som "Motorbike" og "Ride On Rebels" krydret med bra covers av "Raw Deal" (O Claunch/W Cantrell) og "I'm Comin' Home " (J Horton). Dog litt for mange covers i stedet for å kjøre mer eget, de har mer enn nok å ta av. Wild Rooster er et tøft liveband , tungt og tight, og Stefans røffe whiskeystemme passer soundet deres bra.

Før- og etter konserten snurra Dj Kallander og Billie Bang hyggelige toner. Får virkelig håpe folk støtter opp mer framover så driftige Steinar Kallander gidder å satse videre på Rockabilly Party's på Gamla. Uten konserter på Caven og Wild Bunch er det ikke for mange rockabilly- og rock’n’roll happenings å velge mellom.

Frank Reiten


Tilbake til anmeldelser 2012


Wild Rooster: "Take It Off"

Part Records

* * * *


Dette er svenske Wild Roosters fjerde album og det første for tyske Part Records. Gutta kjører på i kjent stil, rett fram teddyboy rock‘n‘roll med litt røffere sound enn de "vanlige" teddyboy banda. Vokalist Stefan har en røff stemme som funker utmerket til Wild Roosters stil.

Av albumets 14 låter serveres vi fem greie covers, for eksempel (den dog noe oppbrukte) "Tore Up" (H Ballard), mens "Tennessee Zip" (K Parchman) og "Fancy Dan" (J McClung) kanskje fungerer bedre i mer rein rockabilly-stil. Best er Wild Roosters på sine egne låter og særlig de midtempo, tyngre rock’n’roll-låtene som "Motorbike". På "Sweet Revenge" får vi tøff og rask rock'n'roll, mens "Southern Rose" bryter fint med bare vokal og gitarer.

Skulle ønske gitarist Kim “krydra” litt mer på soloene sine, det er lov selv i teddyboy-sammenheng – vi vet han kan det fra konserter.

"Take It Off" er uansett Wild Roosters beste album så langt.

Frank Reiten

Wild Roosters: Wild Bunch Rock'n'Roll Club, Moss, 10. oktober 2009


Tilbake til anmeldelser 2011